GLUCO LINE 120gram – przyjazne odchudzanie
Efekty odchudzające potwierdzone naukowo. W 100% naturalny i bezpieczny sposób na pozbycie się zbędnych kilogramów.
Prawidłowa waga ciała to nie tylko wizualny efekt estetyczny, to przede wszystkim wymierne korzysci zdrowotne.
PREPARAT GLUCOLINE oparty jest w połowie na rozpuszczalnym w wodzie błonniku wysokiej jakości (Glucomannan 95%) . Został on przetestowany w licznych badaniach klinicznych.
Efekt utraty wagi okało 5,5 kg w ciągu 8 tygodni obserwowano bez zmian nawyków żywieniowych i dodatkowych ćwiczeń fizycznych. Jednakże faktyczny efekt może być znacznie większy gdyż Glucomannan znacznie ogranicza apetyt. Pozwala to osiągać uczucie sytości spożywając nawet niewielkie ilości pokarmów. Minimalna dzienna dawka to 3 g, a zalecana dzienna dawka preparatu Glucoline dostarcza 3,6 g glucomannanu dziennie . Glucomannan został zaopiniowany pozytywnie przez EFSSA( Europejskie Władze do Spraw Bezpieczeństwa Żywności) jako składnika rzeczywiście wpływającego na obniżenie wagi ciała.
Pozostałe składniki GLUCOLINE działają synergicznie - mają na celu wzmocnienie oraz utrwalenie działania preparatu.
- Ocet jabłkowy - jest wykorzystywany w naturoterapii od tysięcy lat. Ocet jabłkowy przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych oraz syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi ciała.
- Ekstrakt z Gruszki Balsamicznej ( Momordica charantia )- aktywuje enzym AMPK (kinazę białkową zależną od AMP). Ten trójpodjednostkowy enzym pełni ważną rolę podczas metabolizmu komórkowego. Wpływa głównie na procesy energetyczne zachodzące w komórce. Pod wpływem jej aktywacji (podczas zwiększonego stężenia AMP) szlaki anaboliczne kwasów tłuszczowych czy białek zostają wyłączone, a szlaki kataboliczne zostają zaktywowane (glikoliza, oksydacja kwasów tłuszczowych).Wpływa on na zmiany w metabolizmie komórki, m.in. pobieranie glukozy. Jest czujnikiem kontrolującym zasoby energetyczne.
-Ekstrakt z Papai ( Carica papaya ) (PAPAINA). Papaina to enzym trawienny wstępnie trawiący białka. . Jest to substancja podobna do ludzkiej pepsyny. Uczestniczy w rozkładzie białek (szczególnie pochodzenia zwierzęcego). Łańcuch papainy zbudowany jest z 212 reszt aminokwasowych i swą budową przypomina insulinę. Do osiągnięcia pełni aktywności enzymatycznej papaina musi mieć wolną grupę -SH i lekko kwaśne środowisko (ocet jabłkowy).Papaina trawi białka strukturalne pasożytów obecnych w przewodzie pokarmowym do albuminoz i peptonów. W medycynie papaina jest wykorzystywana jako środek przeciw-pasożytniczy (np. w lambliozie). Papaina rozkłada strukturę białkową pasożytów, ściany i błony komórkowej bakterii oraz grzybów.
XYLITOL -substancja słodząca, jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od cukru. Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymuje niski poziom insuliny, sprzyja rozwojowi przyjaznej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, sprzyja mineralizacji kości i zębów przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia.
STOSOWANIE – jedną miarkę (ok. 3 g) preparatu należy rozprowadzić w 1 do 2 szklanek wody energicznie mieszając lub w szejkerze. Wypić bezpośrednio po przygotowaniu gdyż błonnik szybko pęcznieje i gęstnieje. Stosować 3 razy dziennie na minimum 15 minut przed posiłkiem . Należy pamiętać o tym aby przygotować od razu tylko około połowy dotychczasowej ilości posiłku . Całkowicie powinno wystarczyć aby odczuć całkowitą sytość.
Na początku mogą wystąpić wzmożone ruchy jelit i wiatry , które powinny ustąpić po kilku dniach. Należy pamiętać - 2 litry płynów dziennie to minimum, najlepiej wody mineralnej!
|