Pyszna przekąska, snacki z wodorostów o smaku Kimchi – małe arkusiki nori azjatyckie chipsy – rarytas dla miłośników ostrego jedzenia, kuchni dalekowschodniej 2,7 g - SushiSam Morskie algi Nori to niezastąpiony składnik kuchni japońskiej, spożywane są pod różnymi postaciami. Przepyszne koreańskie snacki o rewelacyjnym ostrym smaku kimchi. Prażone w oleju rzepakowym i sezamowym z solą i kimchi. Osoby lubiące sushi będą usatysfakcjonowane, mają ostry smak kimchi, rewelacyjne do piwa i nie tylko. Schłodzone mają jeszcze lepszy smak.
Glony hodowlane uprawia się na specjalnych "morskich farmach" następnie oczyszcza, szatkuje i suszy w procesie przypominającym produkcję papieru. Tak otrzymuje się produkt spożywczy, którym są arkusze sprasowanych glonów bardzo bogatych w składniki odżywcze takie jak witaminy i minerały.
Wodorosty morskie z rodzaju Porphyra z gromady krasnorostów są jednym z najzdrowszych produktów spożywczych na świecie, zawierają aminokwasy, mikroelementy i minerały: wapń, potas, magnez, sod, fosfor, jod, żelazo, cynk, miedź. Zawierają duże ilości białka oraz witaminy A, B1, B2, B12 oraz witaminy C, której w Nori jest więcej niż w pomarańczach i tyle samo, co w szpinaku. Około 5 gram glonów zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na wymienione wyżej minerały i witaminy.
Skład: wodorosty morskie w arkusikach, sól, olej kukurydziany, olej sezamowy, chrzan wasabi. Zawiera naturalnie większą ilość jodyny.
Produkcja: Tajlandia
Skład: wodorosty morskie w arkusikach, sól, olej kukurydziany, olej sezamowy, proszek kimchi. Zawiera naturalnie większą ilość jodyny.
Termin: 27.03.2015 r.
Waga: 2,7 g.
Waga do wysyłki: 100 g.
Pozdrawiamy
SushiSam