Nori Gold 50 arkuszy, wysokiej, jakości glony do sushi,
produkowane w Korei na rynek amerykański.
Nori sprzedawane na tej aukcji pochodzą z Korei (większość sprzedawanych w Polsce glonów to produkcja chińska). Koreańskie w porównaniu z chińskimi mają delikatny ujmujący smak.
90% produkcji przeznaczona jest na rynek amerykański. Zapraszam.
Wysokiej jakości morskie algi Nori to niezastąpiony składnik japońskiej kuchni.
Wodorosty hodowlane uprawia się na specjalnych "morskich farmach" następnie oczyszcza, szatkuje i suszy w procesie przypominającym produkcję papieru. Tak otrzymuje się produkt spożywczy, którym są arkusze sprasowanych glonów bardzo bogatych w składniki odżywcze takie jak witaminy i minerały.
Wykorzystuje się je do przygotowywania różnych rodzajów sushi: głównie maki-sushi i temaki-sushi a cienkie paski używane są do przygotowywania nigiri-sushi.
Wodorosty morskie z rodzaju Porphyra z gromady krasnorostów są jednym z najzdrowszych produktów spożywczych na świecie, zawierają aminokwasy, mikroelementy i minerały: wapń, potas, magnez, sod, fosfor, jod, żelazo, cynk, miedź. Zawierają duże ilości białka oraz witaminy A, B1, B2, B12 oraz witaminy C, której w Nori jest więcej niż w pomarańczach i tyle samo, co w szpinaku. Około 5 gram glonów zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na wymienione wyżej minerały i witaminy.
Nori Gold, Silver i Green to klasy, jakości według japońskich standardów.
Należy przechowywać w suchym miejscu.
Prowadzimy sprzedaż do restauracji i innych odbiorców hurtowych,
dla zainteresowanych wystawimy specjalną aukcję.
Zapraszamy.
Skład: glony klasy GOLD
Produkcja: KOREA
Ilość: 50 arkuszy
Termin przydatności: wrzesień 2013 r.
Waga do wysyłki: 380 g.
Pozdrawiamy
SushiSam