Opis produktu
Glony KONBU - 100 gr - suszone wodorosty
Te duże płaty grubych, ciemnozielonych wodorostów są jednymi z najpopularniejszych glonów wykorzystywanych w kuchni japońskiej, zaraz po glonach Nori.
Z Konbu robi się wywar, który jest bazą bulionu dashi, niezbędnego do przygotowania zupy miso. Wystarczy włożyć kilka płatów do rondla i zalać 1-2 centymetrową warstwą wody. Zagotować przez ok 2-3 minuty (w ten sposób całe dobrodziejstwo wodorostów przejdzie na bulion (świetny nie tylko z zupami ale też i z warzywami)
Konbu charakteryzują się wysoką zawartością jodu i posiadają lecznicze właściwości. Są one stosowane przy niedoczynności tarczycy, przyspieszają przemianę materii i pomagają zapobiegać arteriosklerozie.
- wysoka zawartość jodu
- lecznicze właściwości
Nie zawiera konserwantów. Świetna jakość, w 100% naturalne!
PREFEROWANA FORMA PŁATNOŚCI "PayU"
Wszystkie produkty oferowane na naszych aukcjach mają co najmniej 6 miesięczny okres przydatności.
Zamówienie robimy na bieżąco aby produkty zawsze były świeżę.
Konto jest nowe lecz działamy na Allegro już ponad 4 lata. Na poprzednim koncie zgromadziliśmy prawie 4tyś pozytywnych komentarzy. To konto stworzyliśmy tylko i wyłącznie dla produktów do przygotowania SUSHI
Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje. Kupując kilka produktów za przesyłkę płacisz tylko raz.
W Warszawie możliwy odbiór osobisty