Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Global MinoSharp PLUS 3 Ceramiczna ostrzałka wodna

25-09-2014, 6:51
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 245 zł     
Użytkownik cucinare_pl
numer aukcji: 4548815526
Miejscowość Oleśnica
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 36   
Koniec: 25-09-2014 06:52:57

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

CUCINARE


WYBIERZ COŚ JESZCZE - ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ !!!

PROMOWANE MARKI

Global MinoSharp PLUS 3 Ceramiczna ostrzałka wodna


Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowy uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe.

1. Niebieskie koło – GRUBE ziarno
2. Brązowe koło – ŚREDNIE ziarno
3. Żółte koło – DROBNE ziarno

Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza.
2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia.
3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Włożyć nóż do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 15-20 razy lub tyle, ile potrzeba.
Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła!
4. Włożyć nóż do rowka z brązowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 15-20 razy lub tyle, ile potrzeba.
5. Włożyć nóż do rowka z żółtym kołem (drobne ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 15-20 razy.
6. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałkę wypłukać w czystej wodzie.

Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA – czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża.
Zaleca się:
a) dla noży Global po 15-20 razy w każdym kole,
b) dla noży innych marek najpierw po 20 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 20 razy.

Projekt: Mino Tsuchida.




Koniecznie zobacz produkty innych naszych znakomitych producentów klikając w obrazki z logo zamieszczonepo lewej stronie.


Wszelkie potrzebne informacje dotyczące płatności, wysyłki oraz kontakt znajdują się na dole każdej naszej aukcji.
Email: [zasłonięte]@cucinare.pl

Gadu-Gadu [zasłonięte]58498 [zasłonięte]89861
MultiBank 49 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 121264
CUCINARE MARCIN GNYCH
UL. WIKLINIARSKA 22
56-400 OLEŚNICA
Regulamin oraz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz na stronie O mnie
[DANE_EU][KOD]550GB[/KOD][EAN][/EAN][WYS]24[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]0[/SKL_ID][SKL_TXT][/SKL_TXT][WZN]0[/WZN][/DANE_EU]