Khatta Dhokla - popularna przekąska z Gujarat
opakowanie 200g
Tradycyjna przekąska wywodząca się ze stanu Gujarat przygotowywana na parze ze sfermentowanego ciasta z ryżu i urad dal.
Przygotuj łatwo w 3 krokach:
1) Zmieszaj 60 ml jogurtu naturalnego, 240 ml wody. Jeśli chcesz wzbogacić smak możesz dodać 2 łyżeczki startego imbiru lub pasty z zielonego chilli.
2) dodaj mieszanką Khatta Dhokla; mieszaj dokładnie przez 1 min. aż do powstania gładkiego ciasta.
3) Natłuść 2 foremki olejem, wylej do nich ciasto, posyp odrobina pieprzu lub czerwonego chilli. Gotuj na parze na wysokim ogniu przez 12 minut. Danie możesz przybrać posiekaną świeżą kolendrą i serwować na gorąco z zielonym chutneyem.
Składniki:
mąka ryżowa, semolina, mąka z soczewicy, mąka pszenna, sól, cukier, kwasek cytrynowy, soda oczyszczona, asafetyda.
Bez sztucznych barwników * 100% wegetariański* Bez wzmacniaczy smaku* Bez konserwantów * Zawiera gluten