GILOTYNKA DO JABŁEK
Betterware
Przekrój jednym ruchem.
Błyskawicznie pokrojone jabłuszko, oddzielony ogryzek!
Ostrza wykonane z mocnego, nie tępiącego się tworzywa
nie wchodzą w reakcję chemiczną z miąższem owocu,
dzięki czemu pokrojone jabłko zachowuje pełnię smaku i bogactwo witamin.
Po prostu umieść gilotynkę na jabłku i naciśnij mocno do dołu.
18 x 10,5 cm
Zakupy za 200 zł. i więcej - wysyłka gratis!!!
Czas oczekiwania na wysyłkę od 2 do 7 dni roboczych.
JABŁECZNIK
SKARBY JESIENI
Odważyć na wadze:
• 40 dag maki tortowej
• 20 dag margaryny
• 20 dag cukru pudru
Przygotować:
4 żółtka,
3 łyżki śmietany,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
ok. 1 kg kwaskowych jabłek,
1 łyżka ciemnego kakao,
cynamon
Opcjonalnie: 1 cytrynowa galaretka, bita śmietana
Przygotować:
podkładkę do pieczenia ,
gilotynkę do jabłek
Zagniatamy ciasto z podanych składników i dzielimy na 2 części.
Jedną część rozwałkujemy na placek
i przekładamy na dno foremki wyłożonej podkładką do pieczenia.
Ciasto nakłuwamy widelcem a następnie cienko posypujemy kakao.
Następnie obrane jabłka dzielimy na cząstki
za pomocą gilotynki do jabłek.
Podzielone jabłka układamy na cieście, posypujemy suchą galaretką
(nie jest to konieczne, jeśli ktoś lubi bardziej kwaskowe nadzienie), posypujemy cynamonem.
Rozwałkowujemy drugą część ciasta i przykrywamy nim jabłka.
Pieczemy ok. 40 min/1800C na środkowym poziomie piekarnika.
Resztkami ciasta po wyłożeniu blaszki możemy wypełnić
małe foremki na różyczki i upiec jednocześnie z ciastem jabłkowym.
Wykładamy je po ok. 20-30 min. kiedy różyczki przybiorą złotawy odcień.
Podajemy jabłecznik z bitą śmietaną lub lodami,
wykorzystując do dekoracji upieczone różyczki.
|
|
|
|
|