Dry pH Down - czysty, skoncentrowany i nieszkodliwy
Regulowanie pH jest zwykłym zajęciem plantatora: umożliwia wchłanianie soli mineralnych i stabilizację chylatów, dwa podstawowe warunki dobrej absorpcji odżywek przez roślinę.
W tym celu przemysł produkuje różne marki kwasów, niektóre silnie skoncentrowane i w większym lub mniejszym stopniu niebezpieczne, zależnie od formuły.
W niektórych krajach, jak w Szwajcarii, prawo ogranicza sprzedaż i stosowanie takich produktów.
Sprzedawcy, żeby sprzedawać produkty, muszą spełnić szereg wymogów.
Ponadto, w przypadku sprzedaży wysyłkowej, wysyłanie kwasów przez pocztę jest sprawą ryzykowną i niekiedy jest zabronione przez władze pocztowe.Nasi naukowcy pracowali nad stworzeniem produktu, który będzie równie skuteczny jak tradycyjny pH Down w płynie, ale pozbawiony ryzyk określonych przez prawodawcę.
Dzisiaj GHE na przyjemność zaoferować Państwu nasz produkt „Dry pH Down”, nowe rozwiązanie w zakresie regulowania pH, jedyny taki w branży.
Dry pH Down w postaci suchej jest nieszkodliwy. łatwy w manipulowaniu i nietoksyczny. Po zmieszaniu z wodą, staje się silnym środkiem redukcyjnym pH.
Ponadto, wprowadza czynniki odżywcze do rośliny, we wszystkich fazach jej cyklu życia:
Azotany w formie powoli przyswajalnej przez rośliny, nieszkodliwe w procesach kwitnienia.
Fosforany do kwitnienia, ale również potrzebne korzeniom, liściom i harmonijnemu wzrostowi.
Oraz magnez, siarka i mikroelementy.
Dry pH Down jest produktem bardzo czystym. Ma formę kryształków, znakomicie rozpuszczających się w wodzie i nie pozostawiających pozostałości. Jest oszczędny i podobnie jak płynne pH Up i pH Down może być używany we wszystkich fazach życia rośliny.
Pierwsze zastosowanie produktu to oczywiście, regulacja pH.
Ale dzięki silnej koncentracji i wysokiej zawartości kwasu fosforowego, produkt może być stosowany do dezynfekowania i czyszczenia systemów uprawowych, linii nawadniających i substratów. W dozowaniu homeopatycznym można go używać do spryskiwania nalistnego po insektycydach i przemywania liści w czasie odżywiania.