Szybkowar służy do gotowania potraw pod
ciśnieniem.
To innowacyjne urządzenie, wykorzystujące ciśnienie do efektywnego i
inteligentnego gotowania.
Skracając proces przygotowania potraw nawet do 70%, szybkowar zapewnia
oszczędność czasu, wody oraz energii.
Gotowane pod
ciśnieniem potrawy zachowują zawarte w produktach witaminy i minerały.
Szczelne zamknięcie szybkowaru ogranicza
dostęp tlenu. Pozwala na zachowanie walorów smakowych i estetycznych
przygotowywanych posiłków, a wydzielane
podczas gotowania zapachy nie wydostają się na zewnątrz.
Duża pojemność szybkowaru umożliwia przygotowanie posiłku dla całej
rodziny.
Szybkowar GERLACH nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek (w tym
kuchenka indukcyjna).
Wygodny i szybki w użyciu - idealny dla początkujących
jak i zaawansowanych kucharzy.
Szybkowar objęty jest 2-letnią gwarancją.
CECHY SZYBKOWARU GERLACH :
• Grube, trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem zapewnia bardzo
dobre przewodnictwo ciepła
• Kierunek ujścia pary gwarantuje bezpieczne użytkowanie
• Praktyczne i solidne uchwyty umożliwiają bezpieczne przenoszenie
szybkowaru
• Łatwe odczytywanie i kontrola wewnętrznego ciśnienia
• Dobór odpowiedniego ciśnienia do
gotowanych potraw
• Wygodny system otwierania
• Szczelne zamknięcie
• Wewnętrzna miarka
• Pojemność 6 litrów (średnica 22 cm)
• Gwarancja 2 lata
• Nadaje sie do wszystkich typów kuchenek (w tym indukcji)
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA :
• duszenie mięsa
• zupy i dania z "jednego garnka"
• warzywa i
ziemniaki
• przyrządzanie ryżu
• przyrządzanie ryb
• smażenie
• przygotowywanie mrożonek
• wekowanie
• przyrządzanie soku
• sterylizacja
PRZYKŁADOWA TABELA
GOTOWANIA :
ŻYWNOŚĆ |
POZIOM CIŚNIENIA |
CZAS GOTOWANIA (minuty) |
|
ŻYWNOŚĆ |
POZIOM CIŚNIENIA |
CZAS GOTOWANIA (minuty) |
Wołowina gotowania |
II |
35-45 |
|
Kalafior (cały) |
I |
7 |
Gulasz wołowy |
II |
20 |
|
Kalafior (różyczka) |
I |
5 |
Sznycel wołowy |
II |
10-15 |
|
Brokuły (różyczka) |
II |
4 |
Pieczeń wołowa |
II |
30 |
|
Marchewka krojona |
I |
4 |
Rolada wołowa |
II |
17 |
|
Ziemniaki (ćwiartki) |
I |
8 |
Pierś/udka kurczaka |
II |
15 |
|
Ziemniaki w mundurkach |
I |
4 |
Pierś/udka indyka |
II |
20 |
|
Brukselka |
I |
6 |
Pierś/udka kaczki |
II |
15 |
|
Pomidory |
I |
2 |
Łopatka jagnięca |
II |
5 |
|
Biała kapusta |
I |
10 |
Pieczeń jagnięca |
II |
25 |
|
Czerwona kapusta |
I |
10 |
Pieczeń cielęca |
II |
25-30 |
|
Cukinia ćwiartki |
II |
14 |
Kotlet cielęcy |
II |
8-10 |
|
Fasolka zielona |
I |
7 |
Kotlety mielone |
II |
15 |
|
Papryka |
I |
2 |
Gołąbki |
II |
15 |
|
Seler |
I |
2 |
Filet wieprzowy |
II |
17 |
|
Szparagi |
I |
2 |
Pieczeń wieprzowa |
II |
25 |
|
Groch młody |
II |
3 |
Golonka wieprzowa |
II |
30 |
|
Kapusta kiszona |
II |
10 |
Pieczeń z dziczyzny |
II |
25 |
|
Soczewica |
II |
10 |
Filet z dziczyzny |
II |
14 |
|
Fasola biała |
II |
25 |
Łosoś |
I |
11 |
|
Fasola suszona |
II |
65 |
Tuńczyk |
I |
10 |
|
Groch suszony |
II |
45 |
Filet z sandacza |
I |
5 |
|
Zupa fasolowa |
II |
20 |
Filet z dorsza |
I |
4 |
|
Zupa grochowa |
II |
12-15 |
Ryż |
I |
10 |
|
Zupa jarzynowa |
II |
5-8 |
Karczochy |
I |
30 |
|
Rosół |
II |
15-20 |
Szpinak |
I |
0,5 |
|