SMAKI: BANANOWY, CZEKOLADOWY, CZEKOLADOWO-ORZECHOWY, TRUSKAWKOWY, TOFFI, WANILIOWY, WANILIOWO-MIGDAŁOWY, BIAŁA CZEKOLADA-KOKOS
Mass Shock najwyższej jakości ,,gainer nowej generacji”, kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów z kompleksem białka, która dostarcza wszystkie składniki odżywcze, potrzebne i istotne dla szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej. Polecany dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na energię i białko oraz sportowców, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej.
Mass Shock to produkt przeznaczony do przygotowania odżywczego napoju białkowo-węglowodanowego zaspokajający zapotrzebowanie organizmu, przy intensywnym wysiłku fizycznym, zwłaszcza sportowców. Każda porcja produktu dostarcza 40 g pełnowartościowego białka, które wspiera wzrost i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni. Ze względu na fakt, iż węglowodany pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu przy spożywaniu co najmniej 130 g węglowodanów dziennie ze wszystkich źródeł spożywanie ich w odpowiedniej ilości jest kluczowe przy stosowaniu długich i ciężkich sesji treningowych.
Mass Shock to najwyższej jakości produkt, szczególnie polecany i pomocny dla ludzi opornych na budowanie nowych mięśni. Mass Shock nie zawiera tanich i mało przydatnych w sportach siłowych białek roślinnych (soja, pszenica). Zawiera wyłącznie najbardziej wartościowe i efektywne w działaniu składniki, czyli koncentrat białka serwatkowego (Carbelac®), izolat białka serwatkowego (Isolac®), hydrolizat białka serwatkowego (Optipep™) oraz hydrolizowaną kazeinę (PeptoPro®). Wszystko dopełnione jest kompozycją odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym (maltodekstryna i glukoza) w odpowiednio dobranych proporcjach.
Carbelac® koncentrat białka serwatkowego, najbardziej uniwersalne białko biorąc pod uwagę czas zastosowania oraz długość wchłaniania. Podsiada nieco dłuższy czas potrzebny do całkowitego strawienia wynoszący ok. 2-3 godz. oraz nieco dłuższy czas potrzebny na zapoczątkowanie procesu trawienia ok. 30 min po spożyciu.
Isolac® izolat białka serwatki WPI, czyli frakcja białka serwatkowego poddana mikro oraz ultrafiltracji, dzięki której otrzymujemy najwyższy stopień koncentracji białka w produkcie (ponad 90%). Izolat posiada najwyższą zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA bo aż 25 g na 100 g! Ponadto nie zawiera węglowodanów oraz tłuszczów. Izolat serwatki, podobnie jak hydrolizat serwatki to frakcja, którą najlepiej spożyć zaraz po przebudzeniu albo też natychmiast po treningu z uwagi na bardzo szybką wchłanialność (wchłania się nieco wolniej niż WPH). Z uwagi na bardzo szybką przyswajalność WPI oraz działanie stymulujące sekrecję insuliny, może dojść w organizmie do zjawiska zamiany izolatu lub hydrolizatu serwatki na glikogen - utracony w trakcie ciężkiego treningu. Sytuacja taka może wystąpić zwłaszcza wtedy, gdy nie uzupełnimy deficytu węglowodanów powstałego po zakończeniu treningu siłowego. Dla osób pozostających na redukcji jest to pożądany proces, gdyż nie tracimy cennego substratu energetycznego, a jednocześnie, nie musimy przyjmować węglowodanów. Jednak dla sportowców pracujących nad rozwojem masy, nie będzie to dobra informacja gdyż część cennego białka zostanie spożytkowana na cukier, gromadzony w postaci glikogenu mięśniowego. Dzięki równoczesnemu dostarczaniu węglowodanów Mass Shock to idealna kompozycja dla wszystkich starających się „zbudować masę”.
Optipep™ wstępnie strawiony enzymatycznie koncentrat serwatki w formie dwu i tri-peptydów, zawierający białko w ilości 80 g na 100 g. Hydroliza serwatki polega na wstępnym trawieniu wyizolowanego białka, które nie wymaga już „cięcia” go na wolne aminokwasy przez nasz organizm, aby mogły zostać przyswojone. Z uwagi na ten fakt, frakcja ta pozostaje bardzo krótko w jelicie cienkim - natychmiastowo się wchłaniając. Minimalizuje to ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej po spożyciu hydrolizatu. Optipep™ wraz z izolatem serwatki posiada najszybszą wchłanialność ze wszystkich, dostępnych na rynku frakcji białkowych.
PeptoPro® - hydrolizowana kazeina pochodząca z mleka. Obecnie jedna z najnowocześniejszych frakcji białkowych na rynku suplementów, charakteryzująca się bardzo wysoką jakością, szybką absorpcją oraz aminogramem typowym dla kazeiny. PeptoPro® jest opatentowaną i zastrzeżoną formuła w której zastosowano enzymy, dzięki którym pozbawiono produkt kwaśnego smaku charakterystycznego dla produktów zhydrolizowanych. Pozwala to na produkcję białek o bardzo dobrym smaku. Dodatkowo za sprawą enzymatycznej hydrolizy otrzymano produkt, o bardzo wysokim stopniu hydrolizy, który zawiera di-, tripeptydy, który dodatkowo pozbawiony jest laktozy i tłuszczów a jednocześnie jest bardzo dobrze rozpuszczalny, nawet w zimnej wodzie. Di i tripeptydy, ze względu na swoją niskocząsteczkową strukturę mogą być szybko wchłaniane i bezpośrednio dostarczane do pracujących mięśni już w kilka minut po spożyciu. Jeśli chodzi o czas wchłaniania, wspomaga izolat oraz hydrolizat serwatki, oferując nieco inny bilans aminokwasowy.