Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

gastronomia książka WYROBY GARMAŻERYJNE PRODUKCJA

12-06-2012, 3:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 69.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2340838974
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 21   
Koniec: 21-05-2012 22:17:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

 

Płatność z góry
  • Przelew bankowy
  • List polecony ekonomiczny      7,50 zł

     

     

  • List polecony priorytetowy           9 zł

     

     



              DZIEŃ DOBRY. ZAPRASZAM DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OPISEM AUKCJI. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.

 KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI
 
 
Praca zawiera ogólne wiadomości z zakresu technologii produkcji garmażeryjnej, takie jak pojęcia i określenia wyrobów garmażeryjnych, charakterystyka składników pokarmowych, zjawiska osmotyczne i mieszaniny w technologii garmażeryjnej, procesy technologiczne i utrwalające, np. solenie, wędzenie, utrwalanie za pomocą wysokiej temperatury, rozbiory mięsa, okres przechowywania półproduktów i wyrobów gotowych oraz przepisy sanitarne w zakładach garmażeryjnych. Ponadto są omówione zarządzenia dotyczące produkcji, kalkulacji i zatwierdzania cen. Są również podane przepisy centralne i regionalne (kierunkowe) na wyroby z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu, ptactwa dzikiego i dziczyzny, ryb, warzyw i grzybów, oraz na wyroby z mąki i kasz. Są również podane przepisy na zupy, sosy i desery oraz kilka zestawów obiadowych i zastosowanie tłuszczów w przemyśle garmażeryjnym.
Książka jest przeznaczona dla szerokich rzesz pracowników przemysłu gastronomicznego oraz personelu sklepów garmażeryjnych. 
 
           produkcja wyrobow garmazeryjnych 00

produkcja wyrobow garmazeryjnych 01

produkcja wyrobow garmazeryjnych 02

produkcja wyrobow garmazeryjnych 03

produkcja wyrobow garmazeryjnych 04

produkcja wyrobow garmazeryjnych 05

produkcja wyrobow garmazeryjnych 06

produkcja wyrobow garmazeryjnych 07

produkcja wyrobow garmazeryjnych 08


adult image hosting

   
 
      Oprawa:  
twarda
     Format: 
15x21
                cm               
          Ilość stron: 
426
   str. 
    Nakład: 
4tys +160
egz.
 Stan: 

+db pieczatki ze Spoldzielni
             
             Tytuł - autor - wydawnictwo 

Produkcja wyrobów garmażeryjnych
KAZIMIERZ KRATA
WPL 1966


     Spis treści: 

SPIS TREŚCI
Rozdział  I.  Wiadomości ogólne
1.   Pojęcia i określenia dotyczące produkcji wyrobów garmażeryjnych       13
2.   Charakterystyka składników pokarmowych.....       20
3.   Rozpuszczalność i zjawiska osmotyczne w technologii garmażeryjnej         .............       29
4.   Procesy technologiczne stosowane w produkcji garmażeryjnej       .       32
5.   Procesy utrwalające surowce, półprodukty i wyroby gotowe       .       45
6.   Okres przechowywania półproduktów i gotowych wyrobów garmażeryjnych     ............       76
Rozdział  II.  Wyroby z mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny
1.  Wiadomości  ogólne..........78
Ł  Budowa mięsa............79
3.   Skład  chemiczny  mięsa.........82
4.   Dojrzewanie  mięsa..........89
5.   Rozkład gnilny mięsa..........        90
6.   Inne przyczyny psucia się mięsa.......91
7.   Cechy jakości mięsa i tłuszczu........93
8.   Ocena  sanitarna  mięsa.........        96
9.   Klasyfikacja tusz, półtusz i ćwierćtusz zwierząt rzeźnych       .       .        97 Rozbiór tusz zwierząt rzeźnych na części zasadnicze i elementy garmażeryjne............99
11.   Produkty uboczne — podroby........      138
12.   Krew i jej wartość odżywcza........      140
Dziczyzna.............      142
Stosowane procesy obróbki kulinarnej mięsa     .       .       .       .       .      143
......       .       .149
10.
13. 14. 15.  Produkcja  półproduktów
16.   Obróbka termiczna mięsa.........164
17.   Przepisy na półprodukty mięsne (PM)......167
18.   Przepisy na wyroby gotowe z mięsa (M)......178
Rozdział   III.  Wyroby z drobiu i ptactwa dzikiego
Wiadomości ogólne.........
Obróbka wstępna drobiu........
Rozmrażanie drobiu.........
Wydajność rzeźna drobiu........
Przygotowanie drobiu do pfzerobu......
Przepisy na wyroby z drobiu (Dr)......
Rozdział  IV.   Wyroby z ryb
1.   Wiadomości ogólne.........
2.   Obróbka wstępna ryb..........
3.   Proces obróbki zasadniczej.......
4.   Obróbka termiczna ryb........
5.   Przepisy na zalewy oraz wyroby z ryb morskich i slodkowodnych
Rozdział  V.  Wyroby z jaj i twarogu
1.      Wiadomości  ogólne.......
2.       Jaja w produkcji garmażeryjnej        ....
3.       Jaja jako czynnik spulchniający        .... i.   Jaja jako czynnik zagęszczający i żelujący
5.   Jaja jako czynnik wiążący......
6.   Jaja jako czynnik emulgujący.....
7.   Obróbka termiczna jaj......
8.   Sery twarogowe w produkcji garmażeryjnej
9.   Przepisy na wyroby z jaj i twarogu (N) .
185 [zasłonięte] 190 190 [zasłonięte] 196
207 [zasłonięte] 215 224 236
246
246 [zasłonięte] 247 248 [zasłonięte] 249 249 250
Rozdział VI.  Wyroby z warzyw i grzybów
OKO
1.   Wiadomości  ogólne..........
2.   Wartość odżywcza warzyw.........253
3.   Wstępna obróbka warzyw.........
4.   Obróbka  termiczna  (cieplna)  warzyw......263
277
5.   Surówki z warzyw..........
6.   Sałatki z warzyw...........283
7.   Grzyby w produkcji garmażeryjnej     .       .       .       -       -       -       -      285
8.   Przepisy na wyroby z warzyw (W).......290
Rozdział VII. Kiszonki i marynaty z warzyw, owoców i grzybów
1.   Kiszonki.............297
2.   Marynaty.............304
3.   Przepisy na kiszonki i marynaty — KM......30&
Rozdział VIII.  Wyroby z mąki i kasz
1.   Wartość odżywcza mąki i zastosowanie jej w produkcji garmażeryjnej    .............     313
2.   Wyroby garmażeryjne z mąki........     316
3.   Przygotowywanie półproduktów z ciasta......     321
4.   Gotowanie wyrobów z ciasta........     324
5.   Smażenie ciasta       .       .       .........     327
6.   Wyroby zapiekane w  cieście........     330
7.   Wyroby pieczone z ciast.........     331
8.   Zastosowanie mąki do zagęszczania wyrobów        ....     339
9.   Wyroby z kasz...........     340
10.  Przepisy na wyroby z mąki i kasz (M)......     350
R ozdział   IX.   Zupy, sosy, desery i zestawy obiadowe
1.   Zupy..............     356
2.   Przepisy na zupy (Z)..........     360
3.   Sosy...............     362
4.   Przepisy na sosy (S)..........     366
5.   Desery.............     368
6.   Przepisy na  desery (D).........     37J
7.   Zestawy obiadowe...........     373
Rozdział X.  Zastosowanie tłuszczów w przemyśle garmażeryjnym
1.   Wiadomości ogólne         ..........     377
2.   Zastosowanie tłuszczów w obróbce termicznej wyrobów garmażeryjnych     .............     380
3.   Tłuszcze zwierzęce i ich zastosowanie w produkcji garmażeryjnej      382
4.   Tłuszcze roślinne i ich zastosowanie w produkcji garmażeryjnej      385
5.   Zastosowanie tłuszczów do produkcji past i smarowania pieczywa     388
6.   Warunki  przechowywania  tłuszczów......     389
7.   Produkcja majonezu..........     391
Rozdział XI.  Obowiązujące zarządzenia dotyczące produkcji, kalkulacji i sprzedaży wyrobów garmażeryjnych
1.   Omówienie zarządzenia nr 266  Ministra Handlu  Wewnętrznego z dnia 10 lipca 1954 r. w sprawie produkcji i sprzedaży wyrobów garmażeryjnych   oraz  Zarządzenia nr  20 Ministra   Handlu Wewnętrznego z dnia 25 lutego 1963 r. w sprawie zabezpieczenia warunków umożliwiających rozwój produkcji i sprzedaży niektórych wyrobów garmażeryjnych.........396
2.   Ustalenia struktury produkcji i podział asortymentu wyrobów na grupy.............400
3.   Zasady  opracowania przepisów i sposób ich zatwierdzania        .     402
4.   Zasady   kalkulacji  i sposób   ustalania   cen   wyrobów garmażeryjnych.............407
5.   Omówienie zarządzenia nr  188 Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 23 grudnia 1962 r. w sprawie premiowania sprzedaży wyrobów garmażeryjnych w państwowych przedsiębiorstwach handlu detalicznego............414
Rozdział XII.  Wymagania sanitarne w zakładach garmażeryjnych    418

               Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) : 


posiada

 

 

KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


"Moja strona" w Allegro

Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.