Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

gastronomia KELNER technologia zasady żywienia itp

31-07-2012, 19:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 24.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2440876395
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 10   
Koniec: 02-07-2012 19:30:13
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

    Płatność z góry
    • Przelew bankowy
    • List polecony ekonomiczny 5,10 zł

    • List polecony priorytetowy 6,20 zł






      Tytuł:


      KELNER
      Towaroznawstwo zasady żywienia, technologia gastronomiczna


      Autor:
      ZWIĄZEK ZAKŁADÓW DOSKONALENIA ZAWODOWEGO
      IRENA GŁOWACKA


      Wydawnictwo i rok wydania:
      Wydanie II


      -24
      WYDAWNICTWA AKCYDENSOWE

      1979


      Stan: -bdb

      Oprawa: miekka

      Ilość stron i format: 318str.

      14,5x20,5cm

      Ilustracje: ----

      Spis treści:
      SPIS TREŚCI
      I. Towaroznawstwo
      Str. 5
      Formy i metody badania towarów 7
      Składniki chemiczne produktów spożywczych . . . . . . 8
      Ogólne wiadomości o opakowaniu, transporcie i przechowywaniu 9
      Warzywa .12
      Owoce . 25
      Grzyby 38
      Zboża i produkty zbożowe 41
      Cukier, miód i inne środki słodzące 57
      Przetwory owocowe i warzywne 61
      Mleko i przetwory z mleka . . . . . . ,v . . . . 64
      Jaja 74
      Mięso i przetwory mięsne 77
      Tłuszcze , 88
      Drób . 93
      Dziczyzna 94
      Ryby i przetwory rybne . 95
      Skorupiaki i mięczaki 100
      Używki i przyprawy , 101
      Koncentraty spożywcze 107
      Napoje alkoholowe 108
      Napoje bezalkoholowe 123
      Wyroby przemysłowe stosowane w gatronomii 125
      II. Zasady żywienia i dietetyka .
      139

      Ogólne wiadomości o przemianie materii w organizmie człowieka
      Trawienie i przyswajanie pokarmów . .
      Podział produktów na grupy
      Zamienność produktów
      142 146
      181
      3
      Str.
      Normy żywienia i racje pokarmowe 184
      Ogólne wytyczne żywienia poszczególnych grup ludności . . . 187
      Planowanie posiłków i układanie jadłospisów . 192
      Karta dań 197
      Sporządzanie i przechowywanie potraw 199
      Charakterytyka żywienia zbiorowego w zakładach zamkniętych
      i otwartych 203
      Zwyczaje, tradycje i nawyki w odżywianiu 205
      Podstawy żywienia ludzi chorych . . 206
      III. Procesy technologiczne, ich przebieg i wpływ na wartość od­
      żywczą potraw 216
      Zupy 218
      Mięsa 224
      Podroby 233
      Dziczyzna 234
      Drób 236
      Potrawy pólmięsne 238
      Ryby . 239
      Jaja i potrawy z jaj 243
      Mleko i potrawy mleczne . . . . 246
      Potrawy z warzyw i owoców 247
      Potrawy mączne i z kasz 252
      Sosy 254
      Zakąski , 256
      Ciasta - 257
      Napoje gorące i zimne
      Desery zimne, gorące i mrożone . 295
      Kuchnie różnych narodów 307
      Literatura . . . . . . . . . . . . . . . . . 320

      "Moja strona" w Allegro

      Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




      Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.