Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Gastronomia Almamer Piotr Dominik

27-06-2015, 16:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 52.20 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 5221078571
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 35   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji księgarni
Sportowo-Medycznej

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się nieprzerwanie od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze.


Jest to gwarancja bezpiecznych, łatwych i przyjemnych zakupów.


W naszej ofercie znajdą państwo głównie książki z dziedzin medycyna, sport, pedagogika, weterynaria oraz wiele, wiele innych.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską, poprzez Paczkomaty Inpost lub kurierem - w zależności od wybranej opcji.

  2. Koszt wysyłki podany jest w zakładce Dostawa i płatność i dotyczy danego towaru (zależnie od wagi).

  3. Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt jest zależny od wagi książek, o kalkulację ceny prosimy pytać w e-mailu. W przypadku wyboru wysyłki kurierem koszt jest stały – bez względu na ilość zamówionych pozycji.

  4. Wysyłamy towar poza granice kraju (Pocztą Polską lub kurierem), w tym przypadku prosimy o podanie mailem tytułów książek i kraju wysyłki – zwrotnie podamy koszt wysyłki.

  5. Na cenę wysyłki składa się koszt brutto przesyłki oraz opakowania.

  6. Kupujący otrzyma paragon lub na życzenie fakturę vat.



  7. Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!

Tytuł
Gastronomia /Almamer

Gastronomia Almamer Piotr Dominik

Autorzy
Piotr Dominik


Opis produktu


Wydawnictwo: ALMAMER
ISBN: [zasłonięte]978-83644-18-6

Warszawa 2013, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 346 str., oprawa miękka

Książka stanowi kompendium wiedzy o usługach gastronomicznych świadczonych w ogólnodostępnej bazie żywieniowej. Pozycja wydawnicza polecana jako podręcznik akademicki wspomagający treści prezentowane na specjalnościach gastronomia i hotelarstwo ze szczególnym uwzględnieniem przedmiotów poświęconych gastronomii i organizacji usług gastronomicznych.
Publikacja adresowana także do osób prowadzących działalność gastronomiczną, chcących usystematyzować wiedzę praktyczną w tej dziedzinie.

W opracowaniu omówiono m.in. następujące zagadnienia:
- formy usług gastronomicznych i ich organizacja;
- zasady formowania zakładu gastronomicznego z uwzględnieniem jego funkcjonalności i bezpiecznej produkcji żywności;
- podstawy prawne obowiązujące w branży gastronomicznej;
- procedury niezbędne do założenia i uruchomienia działalności gastronomicznej;
- zagrożenia mogące wystąpić podczas prowadzenia działalności gastronomicznej, a także sposoby i systemy gwarantujące bezpieczną produkcję gastronomiczną;
- dobór pracowników gastronomii i cechy, jakimi powinni się oni odznaczać;
- procedury i wymagania dotyczące unormowania działalności gastronomicznej;
- proces produkcji gastronomicznej;
- elementy obsługi konsumenta.

Spis Treści


Przedmowa

Rozdział 1
Sektor usług gastronomicznych
1.1. Definiowanie gastronomii
1.2. Funkcje gastronomii
1.3. Rola gastronomii w gospodarce rynkowej
1.4. System żywienia otwartego i zamkniętego
1.5. Produkt gastronomiczny
1.6. Podsystemy rynku usług gastronomicznych
1.7. Segmentacja w gastronomii
1.8. Usługi gastronomiczne w turystyce

Rozdział 2
Zakład gastronomiczny
2.1. Rodzaje lokali gastronomicznych
2.2. Układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego
2.3. Pomieszczenia zakładu gastronomicznego
2.4. Przystosowanie lokalu gastronomicznego do potrzeb osób niepełnosprawnych

Rozdział 3
Wyposażenie zakładu gastronomicznego
3.1. Czynniki określające dobór maszyn i urządzeń w zakładzie gastronomicznym
3.2. Materiały stosowane w gastronomii
3.3. Urządzenia stosowane na zapleczu gastronomicznym

Rozdział 4
Bezpieczeństwo produkcji gastronomicznej
4.1. Zagrożenia bezpieczeństwa produkcji żywności
4.2. Praktyki produkcji gastronomicznej

Rozdział 5
Produkcja gastronomiczna
5.1. Etapy produkcji gastronomicznej
5.2. Metody obróbki termicznej
5.3. Przechowywanie i konserwacja żywności
5.4. Produkty żywnościowe wykorzystywane w gastronomii
5.5. Planowanie jadłospisów
5.6. Utrata wartości odżywczych żywności podczas obróbki wstępnej
i cieplnej
5.7. Nowoczesne technologie w produkcji gastronomicznej

Rozdział 6
Organizacja pracy w gastronomii
6.1. Teoria organizacji pracy w gastronomii
6.2. Stanowiska pracy w zakładzie gastronomicznym
6.3. Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy
6.4. Etyka zawodowa
6.5. Zasady gościnności
6.6. Typy psychologiczne konsumentów
6.7. Obsługa konsumenta
6.8. Organizacja posiłków
6.9. Style obsługi
6.10. Potrawy i sposób ich serwowania
6.11. Napoje
6.12. Sposoby nakrycia stołu
6.13. Organizacja kolacji
6.14. Zasady ergonomii w gastronomii

Rozdział 7
Marketing i finanse w gastronomii
7.1. Marketing w gastronomii
7.2. Finanse w gastronomii

Rozdział 8
Stan i rozwój polskiej gastronomii
8.1. Rys dziejów restauratorstwa i gastronomii na świecie i w Polsce
8.2. Popularność usług gastronomicznych w Polsce
8.3. Współczesne trendy w polskiej gastronomii
8.4. Systemy i marki gastronomiczne obecne na terenie Polski

Rozdział 9
Kultura przedsiębiorstwa i obsługa klienta
9.1. Pojęcie kultury przedsiębiorstwa
9.2. Przejawy kultury firmy
9.3. Standaryzacja obsługi klienta
9.4. Casual - wszystko dla klienta
9.5. Rola odpowiednio przygotowanych pracowników w tworzeniu pozytywnego
wizerunku firmy

Rozdział 10
Rodzaje usług gastronomicznych
10.1. Usługi cateringowe
10.2. Przyjęcia okolicznościowe
10.3. Usługi gastronomiczne w środkach transportu
10.4. Usługi gastronomiczne w hotelach
10.5. Organizacja usług gastronomicznych w agroturystyce

Rozdział 11
Uruchamianie lokali gastronomicznych
11.1. Uregulowania prawne dotyczące produkcji żywności
11.2. Wybór miejsca i koncepcji działalności gastronomicznej
11.3. Prognozowanie wyników finansowych przyszłego lokalu gastronomicznego
11.4. Procedura uruchamiania lokali gastronomicznych

Bibliografia

Literatura przedmiotu

Akty prawne

Strony internetowe

Wykaz tabel, rysunków i fotografii




NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!

Na Skróty
nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
Płatności

Płatności można dokonywać na nasze konto w ING Bank Śląski:

logo ING Bank Śląski

81 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]5750092 [zasłonięte] 067334


W tytule przelewu prosimy podać nick z Allegro.

Odbiór Osobisty

Po zakupione towary zapraszamy (po uprzednim kontakcie telefonicznym lub po otrzymaniu e-maila z informacją o przygotowaniu zamówienia) do naszej siedziby:


Kompleks Stadionu Olimpijskiego
Księgarnia Sportowo-Medyczna
w Hali Wielofunkcyjnej AWF

Pokój nr 36 lub 39
Al. I.J. Paderewskiego 35
51-612 Wrocław


Księgarnia jest otwarta od poniedziałku do piątku, w godzinach 9:00 - 17:00.

Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą płatniczą.

Kontakt z Nami

E-mail: [zasłonięte]@sportowo-medyczna.pl

Napisz do nas korzystając z formularza Allegro

Telefon: +48 71 [zasłonięte] 54

[DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAFAmj92mH6cQX9zcyP7SmxDHIVoBIZcx83i+zun52BgL+AploJzh6TFxASkVi+mE5eghiL7wjZl0PEIlTStpucpAuSG0shqOm4ugtvx2zqAJQw5MapnEE2+ZuzV2wcqKNQ==[/DANE_EU]