GASPARI MYOFUSION HYDRO 907 - najnowsza wersja (z hydrolizatem białka serwatkowego)
VITAMIN-SHOP KATOWICE C.H 3 STAWY
WWW.VITAMIN-SHOP.KATOWICE.PL
TEL:664-[zasłonięte]-023
GG:28[zasłonięte]552
MOŻLIWY ODBIÓR OSOBISTY W GODZINACH 9.00 - 21.00
W C.H. 3 STAWY KATOWICE UL. PUŁASKIEGO 60
MyoFusion Protein - to odżywka białkowa w skład, której wchodzi połączenie Koncentratu i Izolatu Białka Serwatki, Albuminy Jaja, Białka mleka oraz dodatku Hydrolizatu Serwatki!
W skład MyoFusion Protein wchodzą:
Koncentrat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.
Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferynę, czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydazę, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy, co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.
Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA:
L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.
L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.
L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
Zalecane dzienne dawkowanie: 1-2 porcję
Dz. T.: Jedna porcja (36 g) bezpośrednio po treningu, druga (36 g) w okresie najdłuższej przerwy pomiędzy posiłkami.
NT.: Jedna porcja (36 g) podczas najdłuższej przerwy między posiłkami.