Do sprzedaży komplet garnków francuskich VERSALL, fabrycznie nowy i oryginalnie zapakowany, 18 elementowy komplet garnków z 11-warstwowym dnem akutermicznym,wykonany z najwyższej jakości stali chromowo-niklowej - stal chirurgiczna, każdy element jest oryginalnie zapakowany w folię, wszystkie garnki można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, produkt fabrycznie nowy, zapakowany w oryginalną walizkę zamykaną na szyfr, dzięki swym estetycznym walorom idealnie nadaje się na prezent.
Stal szlachetna to stal najwyższej jakości, bardzo łatwa w utrzymaniu w czystości, nie przywierają do niej żadne mikroorganizmy, nie wchłania zapachu potraw, nie barwi się od potrwa. Jest odporna na działanie kwasów, zasad i wysokich temperatur.
Bardzo ważnym elementem takich garnków jest dno, które powinno doskonale przewodzić ciepło i rozprowadzać po całym garnku. Najlepsze naczynia mają dno wielowarstwowe i w tym przypadku jest aż 11 warstw. W zależności od producenta tych warstw może być kilka, najważniejsze jest jednak to, by były one ze sobą doskonale zespolone (połączone), co pozwoli na pełne wykorzystanie właściwości dna oraz zapobiegnie jego odkształcaniu. Dzięki warstwowej budowie dno doskonale przewodzi ciepło, ale także je akumuluje, co pozwala na gotowanie na małym płomieniu, czy tez małej mocy kuchni i równocześnie zapobiega przywieraniu potraw. Garnki takie pozwalają często na gotowanie z udziałem minimalnej ilości wody lub gotowanie bez wody (tylko młode, świeże i jędrne warzywa), co pozwala na zachowanie wartości odżywczych potraw.
Zalety stali szlachetnej:
Naczynia są wykonane z jednego z najmocniejszych, najwytrzymalszych i najtwardszych metali używanych w produktach dla klientów. Nasze naczynia są odporne na wykruszanie, wgniatanie się, pękanie, zadrapywanie i zarysowywanie się nawet przy trudnych warunkach użytkowania.
Odporność na korozję
Znakomita zdolność do znoszenia wszelkich warunków atmosferycznych oraz odporność na kwasy żywnościowe, detergenty - bez ryzyka plamienia czy matowienia
Zdolność zachowywania czystości
W codziennym użytkowaniu wystarczy użyć ciepłej wody i płynu do mycia naczyń. Trudniejsze zabrudzenia jak ślad po płomieniu kuchenki czy resztkach przypalonej żywności należy usunąć dobrym środkiem do czyszczenia stali szlachetnej
Walory smakowe
Absolutnie nie wpływa nawet na
najdelikatniejsze smaki co czyni z niej standard dla naczyń kuchennych używanych zarówno przez profesjonalnych szefów kuchni jak i użytkowników w domach
Odporność na temperaturę
Może być używana wszędzie - od zamrażarki do piekarnika
Elastyczność projektowania
Można ją łatwo formować i łączyć w celu kompleksowego zaspokojenia szerokiego wachlarza potrzeb projektowania
Oszczędność
To inwestycja, która się opłaca biorąc pod uwagę wyjątkową trwałość naczyń, która przekłada się na długoterminowy okres użytkowania zadowolenie naszych klientów jest wręcz bezcenne
Estetyczność
To najbardziej atrakcyjny metal dostępny dla produktów konsumpcyjnych; jego lśniąca estetyczność idealnie wkomponowuje się w każdy wystrój
* dno termiczne z funkcją przewodzenia ciepła - możliwość piętrowego gotowania kilku potraw w tym samym czasie * jedzenie nagrzewa się szybko a materiał dobrze zachowuje ciepło * odpowiednie do wszystkich urządzeń grzewczych * zdrowe przyrządzanie jedzenia - gotujesz z niewielką ilością wody i smażysz z niewielką ilością tłuszczu przez co minimalizujesz ubytek witamin, minerałów i smaku * praktyczne i estetyczne * łatwe do czyszczenia * można myć w zmywarce
Zasady gotowania:
W celu prawidłowego użytkowania naczyń należy stosować się do następujących instrukcji:
* naczynie powinno być zapełnione produktami w objętości 1/2 - 2/3. Średnica nałożonej pokrywy powinna pasować do średnicy garnka * rozpoczynając gotowanie należy przekręcić pokrywę przez jej przekręcenie o pół obrotu. W ten sposób między obrzeżem garnka i pokrywą powstaje pierścień wodny, który zabezpiecza przed ucieczką pozostałej pary z naczynia. Jeżeli jednak para wodna wydostaje się z garnka oznacza to, że temperatura wewnątrz garnka jest zbyt wysoka i należy zmniejszyć ogień * podczas gotowania nie należy podnosić lub zdejmować pokrywy. Jeżeli będzie to konieczne, należy wówczas skompensować straty pary wodnej przez dodanie dwóch łyżek wody lub wywaru. Jeżeli jednak na koniec np. pieczenia w garnku pozostało na dnie zbyt dużo cieczy to należy zdjąć pokrywę i zwiększyć ogień co spowoduje odparowanie nadmiaru soku * ilość wody użyta podczas gotowania powinna być równa ilości wywaru, który chcemy uzyskać po zakończeniu procesu gotowania. Gotując warzywa lub zupę należy dodać taką ilość wody aby przykrywała warzywa. Podczas gotowania ilość cieczy nie maleje, ponieważ parowanie jest zahamowane. Wystarczy dodać zaledwie minimalną ilość soli gdyż pokrywa zatrzymuje naturalne sole i aromat żywności wewnątrz naczynia, dzięki czemu ma ona intensywniejszy smak i zapach.
Gotowanie na parze:
To sposób przyrządzania potraw rozpowszechniony w świecie przez Chińczyków i Japończyków.
Dietetycy są wyjątkowo zgodni, że tak przygotowane potrawy są najwyższej jakości pod względem zawartości witamin i minerałów.
Dzieje się tak, ponieważ gotowanie na parze w znaczący sposób ogranicza ich degradację. Żywność nie jest zanurzana w wodzie, a zatem nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych.
Podobnie minerały i witaminy zostają zachowane w znacznie większym stopniu niż podczas tradycyjnego gotowania.
Nie można też zapominać, że posiłki gotowane na parze nie wymagają używania tłuszczu, wszystkie składniki gotowanych na parze potraw zachowują
swój naturalny aromat, a ich smak jest o wiele bardziej intensywny niż podczas gotowania w wodzie.
Ponadto składniki są sprężyste, jędrne, nie wchłaniają zbyt dużo wody i nie wysychają. Wszystko to sprawia, że zachowują naturalny kolor i świetnie się prezentują na talerzu.
Przy tej metodzie nic się nie zmarnuje. Nawet wodę, która wyciekła na naczynie możemy wykorzystać do sporządzenia sosu.
Nie można też zapominać, że posiłki gotowane na parze nie wymagają używania tłuszczu, wszystkie składniki gotowanych na parze potraw zachowują swój
naturalny aromat, a ich smak jest o wiele bardziej intensywny niż podczas gotowania w wodzie.
Nasze garnki są bardzo ładnie i starannie wykonane z najlepszej stali szlachetnej. Dzięki kompletowi eksluzywnych garnków ze stali szlachetnej możemy gotować w małej ilości wody lub minimalnej ilości tłuszczu, dzięki czemu zachowujemy w naszych potrawach składniki mineralne i witaminy oraz oryginalny smak potraw.
WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE GOTOWANIA W NACZYNIACH ZE STALI SZLACHETNEJ:
- zdrowe gotowanie - potrawy gotowane w małej ilości wody i bez tłuszczu - zdrowe gotowanie bez soli - warzywa na parowniku dostawcą niezbędnych witamin i minerałów - pozostawia naturalne substancje odżywcze i aromatyczne - właściwości bakteriobójcze - w garnkach można gotować kilka rodzajów potraw na raz
Zasady użytkowania:
Inną zaletą jest łatwość z jaką można je utrzymywać w czystości.
Pierwszym krokiem jaki należy wykonać przed użyciem naczyń jest dokładne ich umycie w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Ma to na celu usunięcie olejów produkcyjnych. Naczynia należy dokładnie wypłukać i wytrzeć do sucha ręczniczkiem.
ZMYWANIE:
- szybkie bezproblemowe zmywanie - zmywarka (odkręcane mierniki ciepła) - zlewozmywak domowy - zlewozmywak restauracyjny - konstrukcja garnków gwarantuje nie pozostawanie resztek jedzenia w kąciakach dna
Kontrola użytkowania:
Sposób użycia termometru:
Sekretem doskonałego gotowania jest kontrola temperatury. Kontrolny wskaźnik na przykrywce pokaże kiedy temperatury gotowania są zbyt niskie, zbyt wysokie lub w sam raz.
Niebieski - zbyt niska temperatura
Żółty - doskonała temperatura
Czerowny - zbyt wysoka temperatura
Naczynia polerowane na wysoki połysk.
Pokrywy są wyposażone w termostat ( należy go odkręcić przed myciem w zmywarce). Nienagrzewające sie NITOWANE uchwyty. 9 - warstwowe dno akutermiczne. Przystosowane do wszystkich typów kuchenek także INDUKCJI.
Właściwości Termiczne:
- utrzymywanie ciepła potraw przez bardzo długi czas, - kontrola przegrzania (miernik na pokrywce), - dziewięcio warstwowe dno ułatwia jednolite rozprowadzanie ciepła, - rączki nie nagrzewają się, - właściwości ustawiania naczyń piętrowo, - woda gotuje się w tempie większym niż w czajniku elektrycznym.
Zestaw zawiera:
- rondel z pokrywką 16 cm - 1,6L - garnek z pokrywka 16 cm - 1,6L - garnek z pokrywka 20 cm - 3,7L - garnek z pokrywką 24 cm - 6,8L - patelnia z pokrywką - 2,7L - wkład do parowania - miska z pokrywką 20 cm - podkładka bakelitowa - 2 szt. - przyssawka
Specyfikacja : - Ekskluzywny zestaw naczyń kuchennych - technologia niemiecka - Posiadają grube 11-warstwowe dno, które częściowo okrywa również ściany boczne naczynia. - Specjalna warstwowa budowa dna naczynia sprawia że są niezwykle energooszczędne. Dno dobrze kumuluje i rozprowadza ciepło. - Pokrywa wyposażona w termometr. - Naczynia przystosowane do gotowania w tzw. systemie wieżowym. - Nadają się na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne, halogenowe oraz INDUKCJE. - Nadają się do zmywarki. - Garnki występują w wersji z metalowymi pokrywami.
MOŻLIWOŚĆ ZWROTU TOWARU DO 10 dni ! NAJLEPSZA JAKOŚĆ ! 100% SATYSFAKCJI !
|