|
9-WARSTWOWE BARDZO GRUBE DNO AKUTERMICZNE (opatentowana kompozycja warstw specjalnego stopu aluminium oraz wysokogatunkowej stali szlachetnej) doskonale przewodzi i akumuluje ciepło, a także odpowiednio zabezpiecza gotowane potrawy przed przypaleniem oraz naczynie przed zużyciem. Aluminiowe i precyzyjnie szlifowane dno garnka pobiera błyskawicznie już najmniejszą ilość energii, która jest rozdzielana równomiernie na całą powierzchnię dna garnka i tam magazynowana. Te cechy zapewniają optymalne przewodzenie, podział i magazynowanie ciepła. Każdy element wyposażony jest w nowoczesne, masywne atermiczne uchwyty. Nadają się do każdego źródła ciepła: kuchenki elektryczne i gazowe, jak również kuchenki z płytami ceramicznymi i indukcyjnymi.
CECHY NACZYNIA:
Wysokiej jakości nierdzewna stal szlachetna 18/10 T430/304
Akutermiczne bardzo grube dno garnka: 9 warstw
Pokrywa stalowa.
Miernik temperatury w pokrywie.
Dno patelni karbowane przystosowane do grillowania.
Szybkie pobieranie ciepła i długie jego magazynowanie
Nadają się do każdego źródła ciepła: kuchenki elektryczne i gazowe, jak również kuchenki z płytami ceramicznymi i indukcyjnymi.
Zdrowe gotowanie: gotowanie w małej ilości wody i smażenie z małą ilością tłuszczu powoduje zatrzymanie witamin, minerałów i sprawia, że potrawy są bardziej aromatyczne. Nie jest potrzebne dodatkowe solenie potraw
Praktyczny brzeg garnka ułatwiający napełnianie i wylewanie bez brudzenia się.
Wbudowany termometr pokazuje temperaturę panującą wewnątrz garnka.
Uchwyty z okładzinami bakielitowymi nie nagrzewają się.
Zalety chirurgicznej stali nierdzewnej 430/304:
- Odporność na korozję
Znakomita zdolność do znoszenia wszelkich warunków atmosferycznych. Wewnątrz domu jest odporna na kwasy żywnościowe, mydła i detergenty oraz większość produktów gospodarstwa domowego, bez tworzenia się korozyjnych dołków, plamienia się lub matowienia.
- Trwałość
Jeden z najmocniejszych, najwytrzymalszych i najtwardszych metali używanych w produktach dla klientów. Jest odporny na wykruszanie, wgniatanie się, pękanie, zadrapywanie i zarysowywanie się, nawet przy trudnych warunkach użytkowania.
- Zdolność zachowywania czystości
Mydło i woda wystarczają do usunięcia niemal niemal wszystkich najcięższych zanieczyszczeń. Stal nierdzewna nie ma porów ani szczelin, w których gnieździłyby się brud i zarazki, co wyjaśnia jej rozległe zastosowanie w szpitalach, restauracjach i mleczarniach.
- Ochrona smaku
Jest standardem dla naczyń kuchennych używanych zarówno przez profesjonalnych szefowów kuchni, jak i w domach, ponieważ nie wpływa nawet na najdelikatniejsze smaki.
- Odporność na temperaturę
Może być używana we wszystkich urządzeniach - od zamrażarki do piekarnika, zachowując przy tym swoje doskonałe właściwości.
- Elastyczność projektowania
Jest produkowana w szerokim wyborze form handlowych, strukturach i wykończeniach. Można ją łatwo formować i łączyć w celu dokładnego spełnienia szerokiego wyboru potrzeb projektowania.
- Oszczędność
Dostatecznie niska cena sprawia, że może być odpowiednia do wszystkich produktów konsumpcyjnych. Jej długoterminowa ekonomiczność i zadowolenia klientów sprawiają, że w rezultacie całkowity jej koszt jest jeszcze bardziej atrakcyjny.
- Estetyczność
Atłasowo-gładki lub jasno-lustrzany, jest najbardziej atrakcyjnym metalem dostępnym dla produktów konsumpcyjnych. Jego lśniąca estetyczność wtapia się w każdy wystrój, lub jego zmianę.
|