Dlaczego warto gotować na parze?
1. Bez tłuszczu - gotowanie na parze nie wymaga używania tłuszczu, dzięki czemu potrawy są lekkostrawne, zdrowsze i mniej kaloryczne!
2. Mniej soli - gotowanie na parze nie wymaga stosowania soli, która w nadmiarze jest bardzo niekorzystna dla naszego zdrowia.
3. Lepszy smak - potrawy nie tracą witamin oraz walorów smakowych.
4. Zioła - można dodatkowo wzbogadzić walory smakowe potraw poprzez dodanie do gotującej się wody świeże zioła.
5. Prostota - gotowanie w naszych zestawach jest banalnie proste.
CECHY PRODUKTU
- wysokiej jakości stal nierdzewna,
- wielowarstwowe dno termiczne utrzymujące ciepło - równomiernie rozprowadza ciepło, szybko podgrzewa żywność,
- zdrowe przyrządzanie potraw, gotowanie na parze minimalizuje utratę witamin, minerałów i smaku,
- praktyczne ukształtowanie brzegu zapobiega skapywaniu,
- uchwyty nie nagrzewają się,
- łatwe w utrzymaniu czystości,
- można używać na wszystkich rodzajach kuchenek: indykcyjna, elektryczna, gazowa, ceramiczna i halogenowa,
- przystosowane do mycia w zmywarkach,
- praktyczne i atrakcyjne.
DANE TECHNICZNE
- ilość elementów: 3,