Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GARNEK SZYNKOWAR DO WYROBU SZYNEK + gratis

12-05-2015, 8:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 55 zł     
Użytkownik SOS_RTV_AGD
numer aukcji: 5307212892
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 21   
Koniec: 12-05-2015 08:33:40

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rodzaj: ręczna
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

S.O.S. RTV i AGD - Dobry wybór

Dane KONTAKTOWE
Opcje WYSYŁKI
  • Przedpłata na konto: 15zł do 30kg
  • Paczka pobraniowa: 20zł do 30kg
Z Naszej strony ZAPEWNIAMY

- szybką wysyłkę
- możliwość zwrotu
- profesjonalną obsługę
- paragon lub FV

Korzyści DLA KUPUJĄCEGO
  • Wysyłka kurierem daję Państwu
  • 1) bezpłatne ubezpieczenie do 5000zł
  • 2) dostawę 24-48h od zaksięgowania wpłaty
  • 3) otwarcie paczki przy kurierze
  • 4) monitorowanie paczki
SZYNKOWAR DO WYROBU SZYNEK GOLONEK I MIELONEK + gratis saletra potasowa i termometr

 

SZYNKOWAR –specjalne naczynie do przygotowywania soczystych mięs obiadowych oraz różnego typu zdrowych (pozbawionych dodatków chemicznych) wędlin.
Jednorazowo można w nim przygotować do 1,5 kg mięsnego przysmaku. Mogą to być klasyczne szynki (peklowane i niepeklowane), rolady, mielonki, wyroby mięsne z warzywami, suszonymi owocami, grzybami itp.


Umyte, oddzielone od kości mięso, przyprawione ziołami i wybranymi dodatkami smakowymi umieszcza się w SZYNKOWARZE, naczynie zamyka i umieszcza się w drugim garnku z wodą. Całość ogrzewa się w delikatnie wrzącej łaźni wodnej w ciągu 1-2,5 godz.. Tak ogrzewane mięso nie ma kontaktu z wodą, zachowuje wszelkie walory smakowe i odżywcze, jest kruche i soczyste. Nawet wołowina przygotowana w szybkowarze staje się krucha i bardziej delikatna.


Główne walory szynkowara to:
- prosta obsługa, łatwość przygotowania potrawy,
- zachowanie wartości odżywczych i smakowych mięsa, traconych podczas tradycyjnego gotowania i smażenia,
- temperatura ogrzewanego mięsa może być na bieżąco kontrolowana na zamontowanym termometrze,
- szynkowar wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, a wymiary urządzenia pozwalają przygotować danie mięsne czy wędlinę w ilości wystarczającej dla 4-5 osób na 1-2 dni.


Stosując SZYNKOWAR możemy mieć satysfakcję nie tylko przygotowania smacznego wyrobu, ale również możemy być pewni, że to co jemy jest zdrowe, pozbawione dodatków chemicznych, obecnych w większości mięsnych produktów handlowych.

 

SPECYFIKACJA SZYNKOWARU:

  • Do wyrobu parzonych wędlin, szynek, golonek, boczków, mielonek oraz rolad
  • Do użytku w domu, restauracji lub małej masarni
  • Około 1,5 kg wyrobu jednorazowo
  • Średnica: 12 cm, wysokość: 19 cm
  • Pośrodku wieczka znajduje się gniazdo na termometr z sondą
  • Termometr 100400 dołączony do zestawu
  • Szynkowar wykonany w całości wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Przeznaczony do kontaktu z żywnością
  • Mycie ręczne ciepłą wodą z płynem lub w zmywarce
  • Waga szynkowaru netto: 0,4 kg
  • Wymiary szynkowaru to:
    Wysokość całkowita - około 19 cm
    wysokość korpusu bez pokrywy - około 16,5 cm
    Średnica zewnętrzna 11,5 cm i wewnętrzna - około 10 cm
    Wysokość wkładu – do około 15 cm - co pozwala na wykonanie wędliny do 1,5 kg
  • Inny sprzęt potrzebny do produkcji wędlin na innych naszych aukcjach

SPECYFIKACJA TERMOMETRU:

  • Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej do kontroli temperatury pieczenia różnego rodzaju potraw
  • Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca
  • W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie
  • Dane techniczne:
    - zakres temperatur: od 0°C do 100°C
    - dokładność pomiaru: +/-2°C

SPECYFIKACJA SALETRA:

  • Saletra potasowa (azotan potasu) jest obok soli kuchennej podstawowym dodatkiem przy peklowaniu mięsa, gwarantuje:
    -zachowanie różowej barwy mięsa, gdyż sama sól kuchenna zmienia naturalny barwnik mięsa na beżowo-szary,
    -pozytywny wpływ na smak mięsa,
    -utrwalenie barwy peklowanego mięsa,
    -silne działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze (szczególnie jeżeli chodzi o bakterie jadu kiełbasianego),
    -procesy termiczne (gotowanie szynki), którym poddaje się produkty mięsne, zabijają znajdujące się w nich bakterie, jednak nie niszczą przetrwalników ) to "zadanie" spełnia saletra.
    -mięso peklowane saletrą nie wykazuje tendencji do pokrywania się śluzowatym nalotem (nie" ślimaczeje")
  • Dlaczego lepiej stosować saletrę niż produkty zawierające azotyny (nitryty np. peklosól)?
    Stosowanie saletry potasowej zawierającej jedynie jony azotanowe jest zdrowsze i bardziej bezpieczne od dostępnych na rynku mieszanek peklujących zawierających azotyny, które w przypadku nawet niewielkiego przedawkowania mogą okazać się szkodliwe dla naszego zdrowia.

Wyposażenie:

  • Szynkowar + termometr 100200 + saletra
  • Faktura VAT lub paragon