Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GARNEK RZYMSKI PASZTETÓWKA FORMA

23-01-2014, 22:43
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 37 zł     
Użytkownik wedzarnie
numer aukcji: 3882443941
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 37   
Koniec: 23-01-2014 22:33:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rodzaj: Pozostałe
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

UWAGA

JESTEŚMY SPRAWDZONYM SPRZEDAWCĄ-KONTO, NA KTÓRYM SPRZEDAWALIŚMY GARNKI RZYMSKI TO 'SWIATBAGAZNIKOW'

http://alle/show_user.php?uid=12[zasłonięte]795

Gliniany garnek a zwykła brytfanna… Niebo a ziemia. Główna różnica polega na smaku pieczonej potrawy. Garnek rzymski sprawia, że jedzenie jest niesamowicie soczyste i aromatyczne. Przed użyciem należy taki garnek namoczyć, podczas pieczenia para uwalnia się i nawilża zawartość garnka. Poza tym, glina absorbuje smaki i przyprawy po czym uwalnia je w postaci pary powstającej pod wpływem ciepła.

Kolejną zaletą glinianki do pieczenia jest to, że można w niej piec bez tłuszczu, potrawa nam nie przypala się! A jakby tego było mało, przepiękne kształty, które są uzyskane dzięki plastyczności gliny, zachwycają swym wyglądem gości i domowników ozdabiając stół.

Nie poczujecie tego piekąc w zwykłych naczyniach.

W garnkach rzymskich można piec dosłownie wszystko, także chleby czy warzywa.

Garnki rzymskie można mieć w wielu rozmiarach i kształtach, w zależności od potrzeb.


WYMIARY OD WEWNĄTRZ: 11 cm / 22 cm
WYMIARY NA ZEWNĄTRZ: 15 cm / 27 cm

Dlaczego garnek rzymski? Bo można w nim piec bez tłuszczu, a więc potrawy są znacznie zdrowsze i niskokaloryczne.
Ważne, aby przed każdym pieczeniem namoczyć pusty garnek w chłodnej wodzie przez 20 minut, dzięki czemu pochłonie wodę, którą następnie odparuje podczas pieczenia.
Nie należy wstawiać nie namoczonego garnka do piekarnika, gdyż może pęknąć, podobnie jest z gwałtownymi zmianami temperatur - nie należy wstawiać zimnego garnka do mocno rozgrzanego piekarnika.