NACZYNIE DO PIECZENIA BEZ TŁUSZCZU GARNEK RZYMSKI DAFI
Przyrządzenie dań w Garnku Rzymskim nie wymaga
stosowania tłuszczów. Dzięki czemu przygotowane
potrawy są zdrowsze, bardziej kruche i lekkostrawne.
Zasady użytkowania naczynia :
· Przed pierwszym użyciem należy garnek wymoczyć w wodzie, a następnie dokładnie wymyć ciepłą wodą bez detergentów.
· Przed każdym pieczeniem należy namoczyć puste naczynie w zimnej wodzie przez co najmniej 15 minut.
· UWAGA!!! Zbyt gwałtowna zmiana temperatury może spowodować pęknięcie naczynia, dlatego zimne naczynie umieszczamy zawsze w zimnym piekarniku. Nigdy nie należy wlewać zimnej wody do rozgrzanego naczynia.
· Gorący garnek wyjęty z piekarnika najlepiej stawać na suchej ściereczce lub desce aby zapobiec styczności naczynia z zimnym podłożem.
· Po użyciu garnek należy umyć w ciepłej wodzie. UWAGA!!! Nie używać płynu do naczyń ani innych deterygentów, gdyż wsiąkają one w strukture naczynia, a następnie są uwalniane podczas następnego pieczenia.
· Po użyciu należy przechowywać otwarte naczynie w przewiewnym miejscu tak aby mogło swobodnie wysychać.
· Czas pieczenia w rzymskim garnku może różnić się od czasu pieczenia w innych naczyniach.
· W miarę używania garnek będzie przybierał ciemniejszą barwę.
· Po ok. 100 użyciach wypełniny wodą garnek należy wygżać w piekarniku przez pół godziny, doprowadzając wodę do wrzenia.
Każde naczynie przeszło kontrolę i nie posiada żadnych wad.
WIĘCEJ INFO NA STRONIE PRODUCENTA
http://www.garnek-rzymski.pl/