Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GARNEK RZYMSKI NATURA, BEZ GLAZURY GLINIANY

18-01-2012, 5:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik Ewa_www
numer aukcji: 1997571429
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 174   
Koniec: 13-01-2012 11:15:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Indukcja: Nie,
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Na tej aukcji proponuję:

GARNEK RZYMSKI UNIWERSALNY

PIĘKNIE TŁOCZONY WARZYWNYMI KSZTAŁTAMI

***

Podaj potrawy przyrządzone w tym garnku

podczas uroczystej kolacji.

Goście będą zachwyceni !

***

WYMIARY: 37 x 25 x 18 cm 

POJEMNOŚĆ:  4,5 litra


 

W garnku tym możesz wspaniale przyrządzić wszelkie  mięsa, kurczaka,

warzywne mixy, cukiniowe zapiekanki, zapiekanki drobiowe, cokolwiek wymyślisz.

 

Co ważne: możesz piec całkowicie bez tłuszczu !


W skrócie:

Naczynia gliniane do pieczenia, inaczej zwane GARNKAMI RZYMSKIMI,  są współczesną odmianą istniejących od

2000 lat naczyń glinianych. Ten prastary sposób ma za zadanie zachować prawdziwe smaki potraw, ich wartości

odżywcze oraz zawarte w nich witaminy. Można piec w nich beztłuszczowo. Mięsa zachowują swą soczystość a

warzywa wspaniały kolor i smak. Potrawy przygotowywane w tych garnkach są lekkostrawne i naturalne, bardzo

zdrowe. Garnki rzymskie są wspaniałe szczególnie dla osób lubiących żyć w zgodzie z naturą.

Można w nich piec na łonie natury w specjalnych piecach chlebowych.


GARNEK RZYMSKI – JAK UŻYTKOWAĆ

Należy zawsze pamiętać o kilku żelaznych zasadach użytkowania garnków rzymskich:

  1. Przed pierwszym i każdym następnym użytkowaniem naczynie należy namoczyć na 30 minut w wodzie. Gliniane ścianki nasiąkają wodą, by potem „odparować” ją do potrawy, dzięki czemu jedzenie jest bardziej soczyste. Wilgoć zawarta w ściankach naczynia nie pozwoli na pękanie.

 2. Naczynie z przygotowaną do pieczenia potrawą należy zawsze wstawiać do ZIMNEGO PIEKARNIKA i sukcesywnie podgrzewać. To także metoda na to, by garnek podgrzewał się stopniowo i nie zmieniał gwałtownie swojej temperatury. Jeśli wstawimy do gorącego piekarnika - może pęknąć !

  1. Jeśli podczas pieczenia należy potrawę podlewać wodą, musi być ona zawsze gorąca, aby uniknąć pęknięcia na skutek szoku termicznego.
  1. Naczynia nie można używać na płytach grzewczych lub otwartym ogniu.
  1. Półmisek należy myć jedynie wodą, uprzednio go namaczając. Jeśli powstaną przywary na ściankach naczynia, moczenie powinno być nieco dłuższe. Jeśli zabrudzenie jest uciążliwe i nie chce zejść pod wpływem wody, można do mycia  dodać kilka kropli płynu do zmywania, jednak nigdy nie ziarnistego, a po myciu długo moczyć w ciepłej wodzie, a następnie obficie płukać również w ciepłej wodzie, aby usunąć jego resztki.

 6. Użytkując garnek, zawsze należy pamiętać o swoim bezpieczeństwie i po wyjęciu z piekarnika naczynie należy postawić na ściereczce lub desce drewnianej.

7. W czasie użytkowania i zmywania kolor naczynia ulega zmianom, ciemnieje i jaśnieje, jest to naturalny proces i nie uszkadza stanu naczynia.

 

***

firma KOCIOŁKOWANIE  to:


  • doskonała obsługa i szybka wysyłka
  • dostawa wprost pod drzwi, nawet w sobotę czy niedzielę
  • 6-letnie doświadczenie i gwarancja na zakupione produkty
  • sprawnie rozpatrywane reklamacje
  • najlepsza jakość w dobrej cenie

Dane kontaktowe:

e-mail: biuro@kociolkowanie.pl

telefon: 22 [zasłonięte] 15

mobile: 506 [zasłonięte] 629


SKLEP FIRMOWY:

SULEJÓWEK, UL. CZEREŚNIOWA 5

 

SKLEP FIRMOWY 2:

CH TESCO GOCŁAW, WARSZAWA UL. FIELDORFA 41

 

PRZYJMUJEMY BONY SODEXHO PASS I KARTY PŁATNICZE !




ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!!