|
Hurtownia i Sklep Węgierski
Bezpośredni importer
produktów węgierskich
Kociołkowanie.pl
SKLEP FIRMOWY
04-621 Warszawa Anin
ul. Kajki 68 A
Sklep Firmowy jest czynny:
poniedziałek-piątek 11:00-19:00
sobota 10:00-16:00
telefon:
22 [zasłonięte] 15 lub 506 [zasłonięte] 629
e-mail: [zasłonięte]@kociolkowanie.pl
TROCHĘ O NAS:
- doskonała obsługa i szybka wysyłka
- dostawa wprost do domu/pracy
- możliwa dostawa w weekend
- 8-letnie doświadczenie
- gwarancja na zakupione produkty
- sprawnie rozpatrywane reklamacje
- najlepsza jakość w dobrej cenie
SPECJALIZACJA:
WSZYSTKO CO WĘGIERSKIE
Szczególnie polecamy:
Książka naszego autorstwa pt.
"Garnek rzymski - 80 sprawdzonych przepisów".
W książce znajdziesz masę przydatnych informacji o konserwacji garnków, o ważnych zasadach użytkowania,
a także super przepisy!
Polecam gorąco!
Ewa Hangel
|
|
|
|
Większość naszych produktów wysyłamy kurierem. Możesz poprosić o wysyłkę kurierem z płatnością wcześniej lub w momencie dostawy. Taniej jest, gdy płacisz wcześniej na konto:
18 zł - wysyłka kurierem, gdy płacisz wcześniej przelewem na konto lub
korzystasz z płatności PayU
22 zł - wysyłka kurierem za pobraniem
Cena dotyczy jednej wysyłki.
Kupując wiele przedmiotów
z innych naszych aukcji
ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ!
Sprawdź w sposobach wysyłki, czy wybrany przez Ciebie produkt może być dostarczony Pocztą Polską.
Jeśli tak, jedyną możliwością zapłaty jest przedpłata przelewem, a koszt wysyłki
już od 6,00 zł
|
|
|
|
Możesz zapłacić nam za pobraniem, przez PayU lub przelewem na konto.
Nasz numer konta:
ING BANK ŚLĄSKI
02 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250090 [zasłonięte] 910750
|
|
|
|
UNIWERSALNY, PIĘKNIE UFORMOWANY
GARNEK RZYMSKI renomowanej firmy
PATAKI KERAMIA
WIEKO W KSZTAŁCIE KURY,
NATURALNY
dodatkowo KSIĄŻKA Z AUTOGRAFEM
AUTORKI, z dowolną dedykacją.
W książce znajdziecie Państwo masę ciekawych przepisów,
a także zasady użytkowania garnków rzymskich.
Podaj potrawy przyrządzone w tym garnku podczas uroczystej kolacji. Goście będą zachwyceni !
Dodatkowo - jest idealny do pieczenia
kurczaka w całości :-)
Garnek idealny dla 4- 6 osób.
WYMIARY: 32 x 21 x 26 cm
POJEMNOŚĆ: 5 litrów
W garnku tym możesz wspaniale przyrządzić wszelkie mięsa, kaczkę, kurczaka,
zapiekanki drobiowe, cokolwiek wymyślisz.
Co ważne: możesz piec całkowicie bez tłuszczu !
Garnek jest naturalny, bez powłoki - dzięki temu podczas pieczenia bardzo duże ilości pary "nawilżają" potrawę i jest ona niezwykle soczysta.
W skrócie:
Naczynia gliniane do pieczenia, inaczej zwane GARNKAMI RZYMSKIMI, są współczesną odmianą istniejących od 2000 lat naczyń glinianych.
Ten prastary sposób ma za zadanie zachować prawdziwe smaki potraw, ich wartości
odżywcze oraz zawarte w nich witaminy. Można piec w nich beztłuszczowo.
Mięsa zachowują swą soczystość a warzywa wspaniały kolor i smak.
Potrawy przygotowywane w tych garnkach są lekkostrawne i naturalne, bardzo
zdrowe. Garnki rzymskie są wspaniałe szczególnie dla osób lubiących żyć w zgodzie z naturą.
GARNEK RZYMSKI – JAK UŻYTKOWAĆ
Należy zawsze pamiętać o kilku żelaznych zasadach użytkowania garnków rzymskich:
- Przed pierwszym i każdym następnym użytkowaniem naczynie należy namoczyć na 30 minut w wodzie. Gliniane ścianki nasiąkają wodą, by potem „odparować” ją do potrawy, dzięki czemu jedzenie jest bardziej soczyste. Wilgoć zawarta w ściankach naczynia nie pozwoli także na pękanie.
2. Naczynie z przygotowaną do pieczenia potrawą należy zawsze wstawiać do ZIMNEGO PIEKARNIKA i sukcesywnie podgrzewać. To także metoda na to, by garnek podgrzewał się stopniowo i nie zmieniał gwałtownie swojej temperatury. Jeśli wstawimy do gorącego piekarnika - może pęknąć !
- Jeśli podczas pieczenia należy potrawę podlewać wodą, musi być ona zawsze ciepła, aby uniknąć pęknięcia na skutek szoku termicznego.
- Naczynia nie można używać na płytach grzewczych lub otwartym ogniu.
- Półmisek należy myć jedynie wodą, uprzednio go namaczając. Jeśli powstaną przywary na ściankach naczynia, moczenie powinno być nieco dłuższe. Jeśli zabrudzenie jest uciążliwe i nie chce zejść pod wpływem wody, można do mycia dodać kilka kropli płynu do zmywania, jednak nigdy nie ziarnistego, a po myciu długo moczyć w ciepłej wodzie, a następnie obficie płukać również w ciepłej wodzie, aby usunąć jego resztki. Powierzchnie glazurowane można bezpiecznie czyścić detergentami.
6. Użytkując garnek, zawsze należy pamiętać o swoim bezpieczeństwie i po wyjęciu z piekarnika naczynie należy postawić na ściereczce lub desce drewnianej.
7. W czasie użytkowania i zmywania kolor naczynia ulega zmianom, ciemnieje i jaśnieje, jest to naturalny proces i nie uszkadza stanu naczynia.
|
|