Na tej aukcji proponuję:
WSPANIAŁY GARNEK RZYMSKI
W KSZTAŁCIE JABŁUSZKA
Wspaniale można tu upiec wszelkie owocowe desery,
jabłka z cynamonem, czy ciastka.
Pokrywa nie ma glazury, dlatego garnek podczas pieczenia wspaniale paruje i desery wychodzą naprawdę wyśmienite!!
wymiary: średnica 12 cm wysokość 10 cm
pojemność: średnie jabłuszko
W garnku tym możesz wspaniale przyrządzić dosłownie wszystko, cokolwiek wymyślisz, w niewielkiej ilości.
Co ważne: możesz piec całkowicie bez tłuszczu !
Glazura, jakim jest pokryte wnętrze, ułatwia utrzymanie w czystości a także zapobiega mocniejszym przywarciom potraw.
Można także gotować w takim garnku różne
potrawy, nie bojąc się przesiąknięcia zapachami.
Glazura nie przeszkadza w specyfice pieczenia - dzięki mikroporom garnek
także nasiąka wodą, i odparowywuje ją w trakcie pieczenia.
W skrócie:
Naczynia gliniane do pieczenia, inaczej zwane GARNKAMI RZYMSKIMI, są współczesną odmianą istniejących od
2000 lat naczyń glinianych. Ten prastary sposób ma za zadanie zachować prawdziwe smaki potraw, ich wartości
odżywcze oraz zawarte w nich witaminy. Można piec w nich beztłuszczowo. Mięsa zachowują swą soczystość a
warzywa wspaniały kolor i smak. Potrawy przygotowywane w tych garnkach są lekkostrawne i naturalne, bardzo
zdrowe. Garnki rzymskie są wspaniałe szczególnie dla osób lubiących żyć w zgodzie z naturą.
Można w nich piec na łonie natury w specjalnych piecach chlebowych.
GARNEK RZYMSKI – JAK UŻYTKOWAĆ
Należy zawsze pamiętać o kilku żelaznych zasadach użytkowania garnków rzymskich:
2. Naczynie z przygotowaną do pieczenia potrawą należy zawsze wstawiać do ZIMNEGO PIEKARNIKA i sukcesywnie podgrzewać. To także metoda na to, by garnek podgrzewał się stopniowo i nie zmieniał gwałtownie swojej temperatury. Jeśli wstawimy do gorącego piekarnika - może pęknąć !
6. Użytkując garnek, zawsze należy pamiętać o swoim bezpieczeństwie i po wyjęciu z piekarnika naczynie należy postawić na ściereczce lub desce drewnianej.
7. W czasie użytkowania i zmywania kolor naczynia ulega zmianom, ciemnieje i jaśnieje, jest to naturalny proces i nie uszkadza stanu naczynia.
***
firma KOCIOŁKOWANIE to:
Dane kontaktowe:
e-mail: biuro@kociolkowanie.pl
telefon: 22 [zasłonięte] 15
mobile: 506 [zasłonięte] 629
SKLEP FIRMOWY:
SULEJÓWEK, UL. CZEREŚNIOWA 5
SKLEP FIRMOWY 2:
CH TESCO GOCŁAW, WARSZAWA UL. FIELDORFA 41
PRZYJMUJEMY BONY SODEXHO PASS I KARTY PŁATNICZE !
ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!!