Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GARNEK RZYMSKI GARSON DÓŁ GLAZURA 5 l + Książka

17-03-2015, 14:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 79 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 79 zł     
Użytkownik Ewa_www
numer aukcji: 5094538457
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 142   
Koniec: 17-03-2015 13:17:04

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Og


Hurtownia i Sklep Węgierski

Bezpośredni importer

produktów węgierskich


Kociołkowanie.pl

 

SKLEP FIRMOWY

04-621 Warszawa Anin

ul. Kajki 68 A


 

Sklep Firmowy jest czynny:

poniedziałek-piątek 11:00-19:00

sobota 10:00-16:00

 

telefon: 

22 [zasłonięte] 15 lub 506 [zasłonięte] 629

 

e-mail: [zasłonięte]@kociolkowanie.pl

 

 

TROCHĘ O NAS:

  • doskonała obsługa i szybka wysyłka
  • dostawa wprost do domu/pracy
  • możliwa dostawa w weekend
  • 8-letnie doświadczenie
  • gwarancja na zakupione produkty
  • sprawnie rozpatrywane reklamacje
  • najlepsza jakość w dobrej cenie

SPECJALIZACJA:

WSZYSTKO CO WĘGIERSKIE

 


Szczególnie polecamy:

 

 

Książka naszego autorstwa pt.

"Garnek rzymski - 80 sprawdzonych przepisów".

 

W książce znajdziesz masę przydatnych informacji o konserwacji garnków, o ważnych zasadach użytkowania,

a także super przepisy!


Polecam gorąco!

 

Ewa Hangel




Większość naszych produktów wysyłamy kurierem. Możesz poprosić o wysyłkę kurierem z płatnością wcześniej lub w momencie dostawy. Taniej jest, gdy płacisz wcześniej na konto:


18 zł - wysyłka kurierem, gdy płacisz wcześniej przelewem na konto lub

korzystasz z płatności PayU


22 zł - wysyłka kurierem za pobraniem


Cena dotyczy jednej wysyłki.

Kupując wiele przedmiotów

z innych naszych aukcji

ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ!

 

 

Sprawdź w sposobach wysyłki, czy wybrany przez Ciebie produkt może być dostarczony Pocztą Polską.

Jeśli tak, jedyną możliwością zapłaty jest przedpłata przelewem, a koszt wysyłki

już od 6,00 zł




Możesz zapłacić nam za pobraniem, przez PayU lub przelewem na konto.

 

Nasz numer konta:


ING BANK ŚLĄSKI
02 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250090 [zasłonięte] 910750




UNIWERSALNY, PROSTY W FORMIE

GARNEK RZYMSKI renomowanej firmy

PATAKI KERAMIA


WIEKO Z WYGODNYM WGŁĘBIENIEM,

dół garnka glazurowany, góra naturalna

 

dodatkowo KSIĄŻKA Z AUTOGRAFEM

AUTORKI, z dowolną dedykacją.

 

 

W książce znajdziecie Państwo masę ciekawych przepisów,

a także zasady użytkowania garnków rzymskich.



Podaj potrawy przyrządzone w tym garnku podczas uroczystej kolacji. Goście będą zachwyceni !

 


Garnek idealny dla 4- 6 osób.


WYMIARY: 32x 22x 22 cm

POJEMNOŚĆ: 5 litrów

 

 


 

W garnku tym możesz wspaniale przyrządzić wszelkie mięsa, kaczkę, kurczaka,

zapiekanki drobiowe, cokolwiek wymyślisz.


Co ważne: możesz piec całkowicie bez tłuszczu !


Garnek jest naturalny, bez powłoki - dzięki temu podczas pieczenia bardzo duże ilości pary "nawilżają" potrawę i jest ona niezwykle soczysta, a glazura jaką jest pokryte wnętrze ułatwia utrzymanie garnka w czystości.

 

W skrócie:

Naczynia gliniane do pieczenia, inaczej zwane GARNKAMI RZYMSKIMI, są współczesną odmianą istniejących od 2000 lat naczyń glinianych.


Ten prastary sposób ma za zadanie zachować prawdziwe smaki potraw, ich wartości

odżywcze oraz zawarte w nich witaminy. Można piec w nich beztłuszczowo.

Mięsa zachowują swą soczystość a warzywa wspaniały kolor i smak.

 

Potrawy przygotowywane w tych garnkach są lekkostrawne i naturalne, bardzo

zdrowe. Garnki rzymskie są wspaniałe szczególnie dla osób lubiących żyć w zgodzie z naturą.


 


 

GARNEK RZYMSKI – JAK UŻYTKOWAĆ

Należy zawsze pamiętać o kilku żelaznych zasadach użytkowania garnków rzymskich:

  1. Przed pierwszym i każdym następnym użytkowaniem naczynie należy namoczyć na 30 minut w wodzie. Gliniane ścianki nasiąkają wodą, by potem „odparować” ją do potrawy, dzięki czemu jedzenie jest bardziej soczyste. Wilgoć zawarta w ściankach naczynia nie pozwoli także na pękanie.

2. Naczynie z przygotowaną do pieczenia potrawą należy zawsze wstawiać do ZIMNEGO PIEKARNIKA i sukcesywnie podgrzewać. To także metoda na to, by garnek podgrzewał się stopniowo i nie zmieniał gwałtownie swojej temperatury. Jeśli wstawimy do gorącego piekarnika - może pęknąć !


  1. Jeśli podczas pieczenia należy potrawę podlewać wodą, musi być ona zawsze ciepła, aby uniknąć pęknięcia na skutek szoku termicznego.
  1. Naczynia nie można używać na płytach grzewczych lub otwartym ogniu.
  1. Półmisek należy myć jedynie wodą, uprzednio go namaczając. Jeśli powstaną przywary na ściankach naczynia, moczenie powinno być nieco dłuższe. Jeśli zabrudzenie jest uciążliwe i nie chce zejść pod wpływem wody, można do mycia dodać kilka kropli płynu do zmywania, jednak nigdy nie ziarnistego, a po myciu długo moczyć w ciepłej wodzie, a następnie obficie płukać również w ciepłej wodzie, aby usunąć jego resztki. Powierzchnie glazurowane można bezpiecznie czyścić detergentami.

6. Użytkując garnek, zawsze należy pamiętać o swoim bezpieczeństwie i po wyjęciu z piekarnika naczynie należy postawić na ściereczce lub desce drewnianej.


7. W czasie użytkowania i zmywania kolor naczynia ulega zmianom, ciemnieje i jaśnieje, jest to naturalny proces i nie uszkadza stanu naczynia.