Naczynia kamionkowe posiadają specjalne właściwości termiczne zapewniające wysoką stabilność temperatury wewnątrz naczynia, co znacznie poprawia smak przetworów.
Naczynia kamionkowe przeznaczone są do długotrwałego przechowywania żywności w warunkach ekologicznych bez użycia konserwantów.. Doskonale zdają egzamin przy kiszeniu ogórków , kwaszeniu kapusty czy produkcji smalcu.
Naczynia kamionkowe przeznaczone są do długotrwałego przechowywania żywności w warunkach ekologicznych bez użycia konserwantów.. Doskonale zdają egzamin przy kiszeniu ogórków , kwaszeniu kapusty czy produkcji smalcu.
Garnek doskonale nadaje się również do przechowywania kiszonej papryki, peklowania mięs przed wędzeniem, a także do macerowania.
Wszystkie wyroby wykonane są z masy porcelitowej - temperatura wypalania 1250 st.C.
Wyroby kamionkowe są nieprzeźroczyste. Charakteryzują się dużą wytrzymałością mechaniczną, odpornością na działanie kwasów i minimalną nasiąkliwością wodną. Ponadto produkt charakteryzuje się wysoka jakością, funkcjonalnością i estetycznym wykonaniem.
Wymiary:
objętość: 12 cm
pojemność: 1.0 l
Zastosowanie: