Zastosowanie: dania kuchni indyjskiej i wschodniej. Garam masala jest najważniejsza mieszanką przyprawową w kuchni północnoindyjskiej. Masala może być prostą mieszanką dwóch lub trzech przypraw i ziół takich jak: kolendra, kminek, pieprz, cynamon, kardamon, goździki, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ale również może zawierać ich tuzin czy więcej. Niektóre masala, których głównymi składnikami są pieprz i goździki, mają piekący smak, natomiast te oparte na mieszance „kwiatu” muszkatołowego, cynamonu i kardamonu są łagodne i aromatyczne. Przyprawa ta jest zwykle prażona i dodawana do potraw cała lub zmielona.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana.
Dostępne również duże gramatury.
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nienaruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto