GALANTYNA PIECZONA cielęco-wieprzowa Z ŻURAWINĄ I ŚLIWKAMI
Uwielbiam galantyny! Wystarczy zmienić rodzaj mięsa, mocniej doprawić czy dodać np.
bakalie i całkowicie zmienia się smak. Dzisiaj prezentuję Wam galantynę pieczoną cielęco-
wieprzową z suszoną żurawiną i śliwkami. To coś w sam raz dla znudzonych pasztetem czy
kupną wędliną. W ten sposób możecie zastąpić tradycyjną wędlinę - smaczną domową
galantyną na kanapki. Do mielonego mięsa cielęcego z odrobiną wieprzowego dodaję troszkę
boczku, co jest strzałem w dziesiątkę. Galantyna nabiera dzięki temu bardziej wyrazistego
smaku. Mieszam ze śliwkami i żurawiną, dodaję przyprawy,sezam i piekę w specjalnej foli
Po upieczeniu powstaje naturalna osłonka - galaretka. Taką galantynę przygotowuję również
na święta razem z pieczenią rzymska z jajkiem. Obydwie robią furorę na stole. Zachęcam Was
do zakupu tej galantyny, jest świetna nie tylko do kanapek.
Smacznego!
Cena 27 zł dotyczy foremki ok 800 g
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, pierogi bezglutenowe,
uszka i kluski; wyroby mięsne - pasztety z zająca, z gęsi i szlachecki tradycyjny oraz
oraz przetwory - konfitury, dżemy i marynaty - czytaj pozostałe moje aukcje.
Przyjmuję zamówienia świąteczne i okolicznościowe.
Wysyłka produktów od poniedziałku do środy /na Państwa życzenie i w czwartek/.
Odbiór osobisty Warszawa - Ursynów.
Kupując na kilku aukcjach za przesyłkę płacisz raz /do ustalonej wagi 5 kg/.
Do każdej transakcji załączam paragon lub na życzenie fakturę Vat.
Po otrzymaniu przesyłki sprawdź ją w obecności kuriera aby reklamacja w razie problemu była
uwzględniona.
Dodatkowe info w zakładce "o mnie".
Uważam, że wszystkie najważniejsze informacje zostały przekazane, gdyby jednak
pojawiły się jakieś pytania pisz lub dzwoń.
Warszawa, ul. Małej Łąki 4( dojazd od ul. Stryjeńskich, ul. Przy Bażantarni, ul. Małcużyńskiego)
poniedziałek - piątek 7 - 17
sobota - na telefon
kom. 601 [zasłonięte] 25 97 e-mail : [zasłonięte]@gmail.com