OPIS:
OLIMP GAIN BOLIC 6000® to najwyższej jakości preparat do szybkiej budowy masy mięśniowej. Preparat pomocny dla ludzi opornych na zdobywanie nowych mięsni.
OLIMP GAIN BOLIC 6000® zawiera wyłącznie najbardziej ekskluzywne składniki tj kazeina micelarna, ultrafiltrowane białko serwatkowe oraz jajeczne. Dodatek odpowiednio zestawionych porcji kreatyny, dekstrozy i tauryny w sposób zdecydowany przyspiesza i potęguje anaboliczne działanie gainera. Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym, koncentratu białek serwatkowych WPC, kazeiny micelarnej, ultrafiltrowanego białka jaja, wzbogacona w odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny potęgujących efekt anaboliczny preparatu.
Gain Bolic 6000® wzbogacony w witaminy i minerały, uzupełnia wszystkie składniki odżywcze, istotne dla szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej. Przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na energię i białko, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej lub ogólnych zdolności wysiłkowych.
GAIN BOLIC 6000® pozbawiony jest tanich i mało przydatnych w sportach siłowych białek pszenicznych oraz laktozy -cukru mlecznego często wykorzystywanego w słabej jakości niskobiałkowych gainerach.
ZASTOSOWANIE:
Działanie
MASA |
+ + + + + |
SIŁA |
+ + + |
SZYBKOŚĆ |
+ + |
RZEŹBA |
|
WYTRZYMAŁOŚĆ |
+ + |
ODCHUDZANIE / SPALANIE |
|
ZDROWIE I WITALNOŚĆ |
|
POBUDZACZE I KONDYCJA PSYCHICZNA |
|
URAZY |
|
+ + + + +, + + + + |
|
produkty niezbędne, szczególnie polecane w suplementacji, które uzupełniają najistotniejsze i najbardziej potrzebne do osiągnięcia danego celu treningowego składniki odżywcze |
+ + + |
|
produkty dodatkowe, ułatwiające rozwój konkretnych cech kondycyjnych, uzupełniający dietę o takie składniki odżywcze, których organizm potrzebuje w zwiększonej ilości podczas wysiłku fizycznego, bądź też wykazujące korzystny efekt fiziologiczny, wzmacniający działanie produktów niezbędnych |
+ +, + |
|
produkty uzupełniające, wykazujące dodatkowy efekt odżywczy lub fizjologiczny, sprzyjający poprawie formy treningowej, polecane jako uzupełnienie diety w danym celu suplementacyjnym |
DAWKOWANIE:
Sposób użycia: 1-3 porcji dziennie pomiędzy posiłkami oraz na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (100 g – 210 jednostki miarki = 5,5 miarki lub 14 płaskich łyżek) rozpuścić w °120 ml wody. Na początku preparat można stosować w ilości 1/2 porcji tj. 50 g.
° Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
SKŁAD:
80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych, kazeina micelarna, ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, kwas jabłkowy - regulator kwasowości, tauryna, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - substancje zagęszczające, witaminy: (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan dl-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - foliany, monoazotan tiaminy - wit. B1, ryboflawina - wit. B2, cyjanokobalamina - wit. B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego, tiramisu).
Wartość odżywcza |
na 100g
|
1 porcja (100g)
|
Wartość energetyczna
|
1611 kJ/ 385,4 kcal (1626 kJ/ 389 kcal') |
1611 kJ/ 385,4 kcal (1626 kJ/ 389 kcal') |
Białko
|
15 g |
15 g |
Węglowodany
|
80 g |
80 g |
w tym cukry
|
33,8 g |
33,8 g |
Tłuszcz
|
0,6 g (1 g') |
0,6 g (1 g') |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
|
0,3 g (0,5 g') |
0,3 g (0,5 g') |
Błonnik pokarmowy
|
0 g |
0 g |
Sód
|
0,1 g |
0,1 g |
Monohydrat kreatyny
|
1500 mg |
1500 mg |
Tauryna
|
500 mg |
500 mg |
Aminogram wzorcowy # |
Aminokwasy |
na 100g
|
1 porcja (100g)
|
łącznie:
|
14500 mg |
14500 mg |
w tym:
|
|
|
L-kwas glutaminowy
|
2470 mg |
2470 mg |
*/**L-leucyna
|
1250 mg |
1250 mg |
L-kwas asparaginowy
|
1570 mg |
1570 mg |
*L-lizyna
|
1300 mg |
1300 mg |
L-prolina
|
1100 mg |
1100 mg |
*/**L-walina
|
850 mg |
850 mg |
*/**L-izoleucyna
|
680 mg |
680 mg |
*L-treonina
|
750 mg |
750 mg |
L-alanina
|
660 mg |
660 mg |
L-seryna
|
840 mg |
840 mg |
*/***L-fenyloalanina
|
720 mg |
720 mg |
***L-tyrozyna
|
810 mg |
810 mg |
L-arginina
|
350 mg |
350 mg |
L-glicyna
|
340 mg |
340 mg |
*L-metionina
|
240 mg |
240 mg |
L-histydyna
|
310 mg |
310 mg |
L-cysteina
|
116 mg |
116 mg |
*/***L-tryptofan
|
180 mg |
180 mg |
' Wartości dla smaku czekoladowego i tiramisu. # Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione
*** - aminokwasy aromatyczne
promocja_piąta
|