"Kuchnia w trosce o Twoje zdrowie"
Fizjologiczne zasady odżywiania się oraz poradnik na temat tego, co jeść, aby nie chorować na powszechnie występujące choroby cywilizacyjne takie jak:- miażdżycę- chorobę wieńcową- zawał serca- chorobę nowotworową- cukrzycę - hipoglikemię- nadciśnienie- nadwagę- otyłość- osteoporozę- kamicę- artertyzm- spadek odporności,w oparciu o wiedzę naukową i osobiste doświadczenia w terapii żywieniem. Zbiór ponad 250. smacznych i prostych w wykonaniu przepisów wegetariańskich, opracowanych na bazie naturalnych składników, bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego oraz rafinowanego cukru. Bez przesady można powiedzieć, że jedną z największych szkodliwości naszej cywilizacji jest powszechnie przyjęty w niej sposób odżywiania. Jemy to, co lubimy i ile chcemy. Stąd mamy do czynienia z powszechnie występującym zespołem przekarmienia, który prowadzi do wielu problemów zdrowotnych i przedwczesnej śmierci. W pierwszej części książki opisane są poszczególne schorzenia, które są ściśle dietozależne. Pozycja ta bogata jest również w porady dietetyczne i przepisy kulinarne. Motywująca i praktyczna – jest wspaniałym poradnikiem dla tych, którzy pragną dokonywać lepszych wyborów przy stole.