proza polska proza zagraniczna książki dla dzieci książki dla młodzieży thrillery kryminały fantastyka komiksy literatura kobieca poradniki książki psychologiczne książki historyczne wspomnienia biografie albumy varsaviana książki podróżnicze reportaże publicystyka książki socjologiczne książki religijne książki popularnonaukowe ezoteryka książki po angielsku audiobooki
- Wszystkie książki, które sprzedajemy, są nowe.
- Do każdego zakupu dołączamy paragon, na życzenie wystawiamy fakturę VAT.
- Kupując kilka książek na naszych aukcjach, za przesyłkę płacą Państwo tylko raz.
- Odbiór osobisty mile widziany! Zapraszamy do naszej księgarni w Warszawie.
- Przed zakupem prosimy o przeczytanie strony "O mnie"
Księgarnia BAJBUK ul. Zwycięzców 19
03-936 Warszawa
tel. 502
[zasłonięte] 908, 502
[zasłonięte] 919
[zasłonięte]@bajbuk.pl
Odbiór osobisty mile widziany! Zapraszamy do naszej księgarni
na warszawskiej Saskiej Kępie przy ul. Zwycięzców 19,
po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Czekamy na Państwa:
od poniedziałku do piątku w godz. 12-20 oraz w soboty w godz. 11-16.
Po wylicytowaniu książek prosimy o przelanie odpowiedniej kwoty (cena książki + koszt wysyłki) na poniższe konto:
80 1[zasłonięte]050 10 [zasłonięte]00[zasłonięte]53 4040
ING Bank Śląski S.A.
W tytule przelewu prosimy o podanie nicka z Allegro oraz numeru aukcji,
np. 50[zasłonięte]260, Obrigada.
Koszt przesyłki każdorazowo podany jest w opisie aukcji. Kupując na kilku naszych aukcjach za przesyłkę płacą Państwo tylko raz.
Książki wysyłamy w ciągu 3 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.
W przypadku wysyłki na inny adres niż podany w Allegro prosimy o osobnego maila z taką informacją.
Nie wysyłamy książek za granicę!
Fuchsia Dunlop
Płetwa rekina i syczuański pieprz
Fuchsia Dunlop - dziś najlepsza zachodnia autorka opisująca kuchnię chińską - wyjechała do Chin uczyć się języka, ale ciekawość i miłość do jedzenia powiodły ją zupełnie inną ścieżką... W swym pamiętniku opisuje pierwsze, szokujące spotkania z tradycyjnymi chińskimi daniami, takimi jak królicze głowy czy skorpiony, oraz rosnącą fascynację egzotyczną kulturą.
"Gdy zaczęłam przyjaźnić się z Chińczykami - pisze - nie mogłam być dłużej wybredna. Jakiś pełen najlepszych intencji Chińczyk zawsze dorzucił do mojej miseczki kawałek świńskiego jelita lub chrząstki, co uznawano za specjalne wyróżnienie". Kolejne rozdziały opowieści wieńczą przepisy na chińskie specjały. Niezapomniana, pełna obyczajowych obserwacji lektura.
Liczba stron:
Oprawa:
Format:
Wydawnictwo:
Rok wydania:
352
broszura
13,5 x 20,5 cm
Świat Książki
2011