Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Frytkownica SEVERIN FR 2408

09-05-2014, 13:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 80 zł     
Użytkownik MEB-TRANS
numer aukcji: 4185755146
Miejscowość Krotoszyn
Wyświetleń: 27   
Koniec: 09-05-2014 13:21:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MINI
Frytkownica z fondue
FR 2408 - SEVERIN -


Od kiedy do Polski zawitała moda na wspólne gotowanie,
imprezy zaczęły być coraz bardziej wyrafinowane.
Już nie wystarczy dobra sałatka czy parę mało wymyślnych kanapek.
Teraz wypada olśnić czymś gości, czymś takim jak fondue!
Fondue, bowiem, najlepiej smakuje w dużym towarzystwie,
sprzyja nawiązywaniu przyjaźni i może rozpocząć
namiętny miłosny związek,zgodnie z powiedzeniem,
że przez żołądek do serca.


Na rodzinne przyjęcie doskonałe
będzie fondue.

Opis:
- termoizolująca obudowa
- regulator temperatury (80 - 190 stopni C) z zabezpieczeniem przed przegrzaniem
- lampka kontrolna
- kosz z wyjmowanym uchwytem
- pojemnik o pojemności ok 950 ml
- pojemność kosza ok 200 g frytek
- pokrywa z wizjerem i wymiennym filtrem
- zdejmowana pokrywa używana jako pokrywa do fondue
- osłona zapobiegająca pryskaniu tłuszczu z wycięciami na widelce
- 6 widelców
- gwarancja 24 m-ce

Dane techniczne:
- Moc 840 W
- Pojemność pojemnika 950 ml
- Napięcie 230V~50Hz

Czytelny wyświetlacz

Płynna regulacja temperatury - regulacja temperatury w zakresie od 80 do 190 stopni C
Czas smażenia - nadrukowane na obudowie temperatury i czas smażenia
wybranych produktów.
Lamka kontrolna - sygnalizuje gotowość urządzenia do pracy - osiągnięcie
odpowiedniej temperatury

Frytkownica + fondue
Wybór należy do Ciebie
Tradycyjne posiłki lub fondue.
W prosty sposób zmienić frytkownice w fondue.
Wystarczy ściągnąć pokrywę nałożyć osłonę, która pełni funkcję trzymadeł dla widelczyków,
i siadać z przyjaciółmi do posiłku.

Praktyczna pokrywka, którą można w każdym momencie zdemontować
wyposażona została w filtr oraz okienko, przez które można doglądać wszystkich potraw.

Rodzinne spotkanie przy fondue
Przygotowanie potrawy jest szybkie, nie wymaga
doświadczenia i pozwala na dużą dowolność podawania.


Do mięsnego najlepiej użyć polędwicy wołowej, ale można też kurczaka i wieprzowinę.
Najlepiej smakuje z sosami: tatarskim, koktajlowym i musztardowym.

Podgrzewamy olej lub oliwę, przygotowujemy kawałki polędwicy wołowej, które kroimy w kostkę,
przyprawiamy. Tak przygotowane mięso goście za pomocą widelczyków zanurzają potem
we wrzącej oliwie. Po kilku chwilach usmażone mięso moczy się w specjalnych, ostrych sosach.
Do tej odmiany fondue najlepiej smakuje czerwone wytrawne wino.

Przepisy na sosy:
Sos musztardowy
5 łyżek majonezu, Rama Cremfine gęsta, 1 czubata łyżka musztardy (ostrej), 1 łyżeczka ketchupu,
1 cebula, może też być szalotka, 1 łyżka whisky, koniaku lub winiaku, sól i pieprz do smaku

Sos koktajlowy
6 łyżek czubatych majonezu, 5 łyżek ketchupu, kilka kropli tabasco, 1 łyżka whisky, koniaku
lub winiaku, 1 pomarańcza, sól i pieprz do smaku

Sos tatarski
3 jajka ugotowane na twardo, 1 cebula, 1 cytryna, 1 słoik(55 g) kaparów, pęczek szczypiorku,
4 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku

Życzymy smacznego


Widelczyki
Dzięki widelczykom i pierścieniowi (osłona) można smażyć rewelacyjne fondue
np. mięsne i w kilka osób delektować się nimi prosto z urządzenia.
Każdy z 6 widelczyków ma inny kolor.

UCZTA DLA 6 OSÓB
Uwaga!!!
Przed dokonaniem zakupów prosimy o kontakt telefoniczny celem sprawdzenia czy towar jest jeszcze na stanie magazynowym (62[zasłonięte]588-04)