Wszystkie przesyłki do 30kg wysyłane kurierem. Koszt: 15 zł INFORMACJA Przy odbiorze przesyłki prosimy sprawdzić przesyłkę pod kątem zawartości i stanu. W razie wątpliwości prosimy spisać z kurierem protokół, który jest jedyną podstawą do reklamacji
Wybierając formę przesyłki listem ekonomicznym bądź priorytetowym nie bierzemy odpowiedzialności za przesyłki które nie dotrą do klienta, gdyż są to listy nierejestrowane.
OgródSojka 42-600 Tarnowskie Góry ul. Ligonia 1 woj. śląskie tel. 32 [zasłonięte] 00 tel. 32 [zasłonięte] 50 tel.kom. 603 [zasłonięte] 15 22 mail: [zasłonięte]@OGRODSOJKA.PL mail: CENTRUM_[zasłonięte]@OP.PL Numer konta: PL 10 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0769525 [zasłonięte] 000000 godziny otwarcia: dni powszednie: 8.00 - 17.00 sobota: 8.00 - 13.00 niedziela: nieczynne WYSTAWIAMY FAKTURY VAT.
|
Wspaniała mieszanka ziół podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów. Idealna do wykorzystania w przepisie na 2 ,,keksówki'' pysznego pasztetu wieprzowego: Składniki: - 1,5 kg różnych mięs ( wołowina, wieprzowina, cielęcina), - 0,6 kg surowego boczku, - 0,6 kg wątroby cielęcej lub wieprzowej, -marchew, pietruszka (po kilka sztuk), 2 cebule, 10 dkg suszonych grzybów, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól, -mieszanka ziołowa ,,Frykas Dziadka Władysława''. -do przygotowania formy: cienkie paski słoniny (boczku), masło, bułka tarta. Mięso, grzyby i warzywa wkładamy do rondla. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy wątróbkę lub pokrojoną podsmażamy na osobnej patelni. Wystudzone mięsa miksujemy wraz z warzywami i grzybami lub mielimy trzykrotnie przez maszynkę. Do masy wbijamy jaja. Dodajemy mieszankę ziołową ,,Frykas Dziadka Władysława''. Solimy wedle uznania. Dla wzbogacenia smaku możemy dolać kieliszek koniaku lub czerwonego wytrawnego wina, dodać orzechy, kapary, suszone śliwki. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy plastry słoniny (boczku). Do formy wkładamy masę mięsną i ugniatamy łyżką. Pieczemy ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180oC. Podajemy z żurawiną, chrzanem, grzybkami marynowanymi, śliwkami lub gruszkami w occie. Ilość mieszanki ziołowej należy dodać wedle własnych upodobań smakowych. |