Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FRYKAS DZIADKA WŁADYSŁAWA DO PASZTETU WIEPRZOWEGO

26-09-2014, 18:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.90 zł     
Użytkownik marcinekjur
numer aukcji: 4613961229
Miejscowość Polanka Wielka
Wyświetleń: 5   
Koniec: 26-09-2014 18:12:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Swojski Wyrob

         

  KONTAKT PRZEZ ALLEGRO

 [zasłonięte]86748

 

 608 [zasłonięte] 121

 519 [zasłonięte] 058

MOŻNA DZWONIĆ CODZIENNIE
DO GODZINY  20.00


 

Wszystkie przedmioty wysyłamy za pośrednictwem

Poczty Polskiej

lub

Kuriera DPD

 

 

 

lub

 

 


Przesyłka wysłana Kurierem  dociera do klienta w ciągu 24h

od nadania


Wszelkie płatności należy dokonywać za pośrednictwem  PayU  lub na konto:

54 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2560090 [zasłonięte] 720612
 

MARCIN JURCZYK
UL.PÓŁNOCNA 85
32-607 POLANKA WIELKA


W razie jakichkolwiek wątpliwości, przed wzięciem udziału w aukcji prosimy zapoznać się z treścią regulaminu dostępnym na stronie O MNIE.

Wszystkie zakupione przedmioty wysyłamy w jednej przesyłce.

 

JEŻELI MASZ PROBLEM Z WYCENĄ KOSZTU PRZESYŁKI TO NAPISZ DO MNIE A ODPISZĘ JAK NAJSZYBCIEJ

 

 

FRYKAS DZIADKA WŁADYSŁAWA

DO PASZTETU WIEPRZOWEGO

 

Wspaniała mieszanka ziół podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów.
Idealna do wykorzystania w przepisie na 2 ,,keksówki'' pysznego pasztetu wieprzowego:
Składniki:

- 1,5 kg różnych mięs ( wołowina, wieprzowina, cielęcina),
- 0,6 kg surowego boczku,
- 0,6 kg wątroby cielęcej lub wieprzowej,
-marchew, pietruszka (po kilka sztuk), 2 cebule, 10 dkg suszonych grzybów, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól,
-mieszanka ziołowa ,,Frykas Dziadka Władysława''.
-do przygotowania formy: cienkie paski słoniny (boczku), masło, bułka tarta.
Mięso, grzyby i warzywa wkładamy do rondla. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy wątróbkę lub pokrojoną podsmażamy na osobnej patelni. Wystudzone mięsa miksujemy wraz z warzywami i grzybami lub mielimy trzykrotnie przez maszynkę. Do masy wbijamy jaja. Dodajemy mieszankę ziołową ,,Frykas Dziadka Władysława''. Solimy wedle uznania. Dla wzbogacenia smaku możemy dolać kieliszek koniaku lub czerwonego wytrawnego wina, dodać orzechy, kapary, suszone śliwki. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy plastry słoniny (boczku). Do formy wkładamy masę mięsną i ugniatamy łyżką. Pieczemy ok. 1,5godziny w piekarniku nagrzanym do 180oC.


Podajemy z żurawiną, chrzanem, grzybkami marynowanymi, śliwkami lub gruszkami w occie.
Ilość mieszanki ziołowej należy dodać wedle własnych upodobań smakowych.


Skład: cebula,czosnek,majeranek,tymianek,zielona pietruszka,pieprz czarny,gałka muszkatołowa,liść laurowy(pokruszony).

Masa netto: 30g na 2,5 kg pasztetu.


PRZYPRAWA NIE ZAWIERA SOLI I  PEKLOSOLI WIĘC  DAJEMY WEDŁUG SWOJEJ RECEPTURY

Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.



FRYKAS DZIADKA WŁADYSŁAWA DO PASZTETU WIEPRZOWEGO

KRAJ POCHODZENIA POLSKA

 


WSZYSTKIE SPRZEDAWANE PRZEZ NAS PRZYPRAWY MAJĄ DŁUGĄ DATĘ WAŻNOŚCI

WSZYSTKIE PRZYPRAWY ZAPAKOWANE SĄ W WORECZKI I SZCZELNIE ZGRZANE TAK ABY NIE TRACIŁY WALORÓW SMAKOWYCH I ZAPACHOWYCH.

 

NA ETYKIECIE ZNAJDUJE SIĘ NAZWA PRZYPRAWY, SKŁAD, NUMER PARTII,

KRAJ POCHODZENIA ORAZ DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA.

 

NA WSZYSTKIE SPRZEDAWANE PRZEZ NAS PRZYPRAWY POSIADAMY ODPOWIEDNIE ŚWIADECTWA JAKOŚCI

 



WYSYŁKA LISTEM JEST W KOPERCIE BĄBELKOWEJ .


NA WSZYSTKIE KUPIONE U MNIE TOWARY DOSTAJESZ PARAGON LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT

 

MASZ PEWNOŚĆ ŻE TOWAR POCHODZI Z LEGALNEGO ŹRÓDŁA.

W OFERCIE PRZYPRAWY ORAZ INNE RZECZY POTRZEBNE W TEJ BRANŻY.

 

Na naszych pozostałych aukcjach znajdziesz: