Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FRUKTOZA KRYSTALICZNA - 1kg - MlynOliwski

23-04-2015, 23:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 15 zł     
Użytkownik mlynoliwski
numer aukcji: 5118795221
Miejscowość Gdańsk-Oliwa
Kupiono sztuk: 18    Zostało sztuk: 982    Licytowało: 9    Wyświetleń: 163   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Fruktoza - 1 kg
15.00 pln

>>Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe<<

Praktyczne stojące opakowanie z zamknięciem ułatwia przechowywanie po otwarciu.

Specjalnie zaprojektowane opakowanie o wysokiej barierowości odporne na działanie czynników zewnętrznych

kraj pochodzenia : Turcja

Fruktoza to naturalny środek słodzący doskonale zastępujący cukier.

Już w 1874 roku opublikowano dane o lepszej tolerancji przez organizm ludzki fruktozy niż cukru.

Opracowano dietę opartą na spożywaniu fruktozy dla ludzi pragnących zmniejszyć swoją wagę ze skłonnościami do nadmiernego spożywania słodkich produktów.

Wykorzystując fakt, że fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy w krwi, zastosowano ją do słodzenia produktów przeznaczonych dla chorych na cukrzycę.

Stabilizacja poziomu cukru w krwi, uzyskana na skutek spożywania fruktozy (niski wskaźnik glikemiczny), korzystnie wpływa na nasze samopoczucie,

a także może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób nowotworowych.

Badania potwierdzają jej korzystne działanie na mięsień sercowy. Fruktoza jako naturalny cukier znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym.
Największe spożycie notuje się w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Fruktozą słodzi się napoje owocowe, mleczne, alkoholowe, świeże i mrożone owoce, konfitury,
galaretki, lody i inne desery oraz przetwory owocowe i warzywne. Wykorzystuje się ją do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych, a także słodkich wypieków,
Należy jednak pamiętać, że fruktoza jest słodsza od cukru i dlatego dodajemy jej około 40% mniej niż cukru.
Dzięki temu kaloryczność naszych wypieków i przetworów będzie niższa od tych słodzonych cukrem, a smak zachwyci nasze podniebienia.

Fruktoza stała się produktem codziennego użytku jako dodatek do kawy i herbaty, a jej niska kaloryczność pozwala nam zapomnieć o zgubnych skutkach słodzenia
- o otyłości i związanych z nią powikłaniach zdrowotnych, takich jak nadciśnienie, miażdżyca naczyń krwionośnych czy cukrzyca.

Fruktoza zmniejsza także ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Ponadto jest przyjazna dla naszego żołądka, gdyż nie powoduje nadkwaśności i zgagi.

Informacja dla chorych na cukrzycę:

  • WB=0.0,
  • WT=0.0.
MŁYN OLIWSKI -
Funkcjonujący nieprzerwanie od 1594 roku,
najpierw jako folusz, od 1614 roku jako młyn wodny zbożowy,
własność cystersów oliwskich. W 1874 odkupiony od cystersów i gruntownie zmodernizowany przez Juliusa Dahlmanna,
który granitowe żarna zastąpił wówczas stalowymi walcami
tzw. mlewnikami, pieczołowicie restaurowanymi i pracującymi
niestrudzenie po dziś dzień ...
Regulamin
Płatności i wysyłka
Kontakt
Adres pocztowy - imię i nazwisko lub nazwa instytucji, położenie instytucji (w przypadku miejscowości podzielonej na ulicę: ulica, numer budynku, numer mieszkania lub lokalu ; w przypadku miescowości niepodzielonej na ulice: nazwa miejscowości i numer nieruchomości), kod pocztowy oraz miejscowość
czytaj więcej >
Bank Zachodni WBK S.A.
56 1500 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0512050 [zasłonięte] 908200

MŁYN OLIWSKI Sp. z o.o.
ul. Spacerowa 18
80-330 Gdańsk
tel: +48 58 [zasłonięte] 63

mail: [zasłonięte]@mlynoliwski.pl
Pn-Pt 07:00 - 17:00
RedCart - oprogramowanie sklepu internetowego