| Zamówiony towar wysyłamy kurierem DPD. Zamówienia realizujemy w ciągu 1 do 3 dni roboczych, jest to czas jaki potrzebujemy na skompletowanie przesyłki, następnie towar jest dostarczany do klienta. W przypadku wysyłki kurierskiej jest to z reguły 24 godziny, od momentu wysyłki.
Dostawy kurierskie realizujemy w dni robocze od poniedziałku do piątku.
Przesyłki pocztowe wysyłamy dwa razy w tygodniu we wtorki i piątki.
W celu szybkiej realizacji zamówienia proponujemy przesyłkę kurierską.
Koszt wysyłki kurierskiej dla zamówień do 300 zł wynosi 15 zł.
Kosz wysyłki kurierskiej dla zamówień wysyłanych za pobraniem do 300 zł wynosi 17 zł. Koszt wysyłki dla zamówień powyżej 300 zł wynosi 0 zł, niezależnie od sposobu płatności. Całość regulaminu znajdziecie Państwo w zakładce "O Nas". | | | Sklep Internetowy Diabetykonline.pl ul. Traktorzystów 28D 02-495 Warszawa Alior Bank S.A. 73 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 809491 tytułem: [nick allegro i numer aukcji] | | | | Fruktoza - bezpieczny cukier dla diabetyków 750g Fruktoza to naturalny środek słodzący doskonale zastępujący cukier. Już w 1874 roku opublikowano dane o lepszej tolerancji przez organizm ludzki fruktozy niż cukru. Opracowano dietę opartą na spożywaniu fruktozy dla ludzi pragnących zmniejszyć swoją wagę ze skłonnościami do nadmiernego spożywania słodkich produktów. Wykorzystując fakt, że fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy w krwi, zastosowano ją do słodzenia produktów przeznaczonych dla chorych na cukrzycę. Stabilizacja poziomu cukru w krwi, uzyskana na skutek spożywania fruktozy (niski wskaźnik glikemiczny), korzystnie wpływa na nasze samopoczucie, a także może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób nowotworowych.
Badania potwierdzają jej korzystne działanie na mięsień sercowy. Fruktoza jako naturalny cukier znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Największe spożycie notuje się w Stanach Zjednoczonych Ameryki.
Fruktozą słodzi się napoje owocowe, mleczne, alkoholowe, świeże i mrożone owoce, konfitury, galaretki, lody i inne desery oraz przetwory owocowe i warzywne. Wykorzystuje się ją do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych, a także słodkich wypieków, zarówno na użytek domowy, jak i na skalę przemysłową.
Należy jednak pamiętać, że fruktoza jest słodsza od cukru i dlatego dodajemy jej około 40% mniej niż cukru. Dzięki temu kaloryczność naszych wypieków i przetworów będzie niższa od tych słodzonych cukrem, a smak zachwyci nasze podniebienia.
Fruktoza stała się produktem codziennego użytku jako dodatek do kawy i herbaty, a jej niska kaloryczność pozwala nam zapomnieć o zgubnych skutkach słodzenia - o otyłości i związanych z nią powikłaniach zdrowotnych, takich jak nadciśnienie, miażdżyca naczyń krwionośnych czy cukrzyca.
Fruktoza zmniejsza także ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Ponadto jest przyjazna dla naszego żołądka, gdyż nie powoduje nadkwaśności i zgagi.
Informacja dla chorych na cukrzycę: | | |