Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Fruktoza - bezpieczny cukier dla diabetyków 500g

12-12-2014, 22:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.20 zł     
Użytkownik Herba-Med
numer aukcji: 4794620637
Miejscowość Płońsk
Wyświetleń: 3   
Koniec: 12-12-2014 21:56:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

allegro_Herba-Med
 
 
 


Dział Informacyjny

w godz. 16.30-21.00: (0)694 [zasłonięte] 235


herba-[zasłonięte]@herba-med.pl

gg:[zasłonięte]53063

 
 


KAŻDA KOLEJNA SZTUKA FRUKTOZY ZE WZGLĘDU NA WAGĘ 500G +1ZŁ DROŻSZA WYSYŁKA

SOKI, OLEJE +1,50 KAŻDA KOLEJNA SZTUKA

 
 



Na tej aukcji oferujemy:

Fruktoza 500g

Fruktoza - bezpieczny cukier dla diabetyków 500g
Fruktoza to naturalny środek słodzący doskonale zastępujący cukier.

Już w 1874 roku opublikowano dane o lepszej tolerancji przez organizm ludzki fruktozy niż cukru. Opracowano dietę opartą na spożywaniu fruktozy dla ludzi pragnących zmniejszyć swoją wagę ze skłonnościami do nadmiernego spożywania słodkich produktów. Wykorzystując fakt, że fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy w krwi, zastosowano ją do słodzenia produktów przeznaczonych dla chorych na cukrzycę. Stabilizacja poziomu cukru w krwi, uzyskana na skutek spożywania fruktozy (niski wskaźnik glikemiczny), korzystnie wpływa na nasze samopoczucie, a także może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób nowotworowych.

Badania potwierdzają jej korzystne działanie na mięsień sercowy. Fruktoza jako naturalny cukier znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Największe spożycie notuje się w Stanach Zjednoczonych Ameryki.

Fruktozą słodzi się napoje owocowe, mleczne, alkoholowe, świeże i mrożone owoce, konfitury, galaretki, lody i inne desery oraz przetwory owocowe i warzywne. Wykorzystuje się ją do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych, a także słodkich wypieków, zarówno na użytek domowy, jak i na skalę przemysłową.

Należy jednak pamiętać, że fruktoza jest słodsza od cukru i dlatego dodajemy jej około 40% mniej niż cukru. Dzięki temu kaloryczność naszych wypieków i przetworów będzie niższa od tych słodzonych cukrem, a smak zachwyci nasze podniebienia.

Fruktoza stała się produktem codziennego użytku jako dodatek do kawy i herbaty, a jej niska kaloryczność pozwala nam zapomnieć o zgubnych skutkach słodzenia - o otyłości i związanych z nią powikłaniach zdrowotnych, takich jak nadciśnienie, miażdżyca naczyń krwionośnych czy cukrzyca.

Fruktoza zmniejsza także ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Ponadto jest przyjazna dla naszego żołądka, gdyż nie powoduje nadkwaśności i zgagi.

Informacja dla chorych na cukrzycę:

* WB=0.0,
* WT=0.0.


 
   

 
 
Fruktoza - bezpieczny cukier dla diabetyków 500g