MEDYK S.C.ul. 19 Stycznia 1 97-400 Bełchatów e-mail:
[zasłonięte]@home.pl
tel/fax: 0-44 [zasłonięte]0724 tel: 605-[zasłonięte]-246
|
O SPRZEDAWCY
Prowadzimy profesjonalny sklep zielarsko-medyczny od 1990 r. Sprzedawane przez nas produkty pochodzą z hurtownią farmaceutycznych lub prosto od producenta. Są odpowiednio przechowywane i mają długą datę ważności. W przypadku pytań o nasze produkty doradzą Państwu nasi doświadczeni sprzedawcy.
WYSTAWIAMY PARAGON LUB FAKTURĘ VAT.
|
KOSZTY WYSYŁKI
Wplata na konto:9,50 zł/1 op
Pobranie: 14,00 zł/ 1 op.
Podany koszt wysylki dotyczy zakupu 1 opakowania fruktozy Przy zakupie kilku opakowań dolicz do wysyłki 1,50 zł za każde kolejne opakowanie.
Dopłata do priorytetu 2 zł
|
KONTO BANKOWE
ING Bank Śląski o. w Bełchatowie
89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]9370090 [zasłonięte] 788640
|
|
Fruktoza - bezpieczny cukier dla diabetyków
|
FRUKTOZA 750g
Masz problemy z nadwagą i z wysokim poziomem cukru?
SPRÓBUJ FRUKTOZY
FRUKTOZA ZASTĘPUJE CUKIER - ŚWIETNIE NADAJE SIĘ DO SŁODZENIA PIECZENIA I GOTOWANIA.
MOGĄ JĄ SPOŻYWAĆ CHORZY NA CUKRZYCĘ - W RAMACH DIETY PLANOWEJ 30-40 G DZIENNIE ( OK. 10 ŁYŻECZEK)
IDEALNA DLA OSÓB ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ , BO ZUŻYWA SIĘ JEJ OK. 40 % MNIEJ NIŻ CUKRU
Stabilizacja poziomu cukru w krwi, uzyskana na skutek spożywania fruktozy (niski wskaźnik glikemiczny), korzystnie wpływa na nasze samopoczucie, a także może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób nowotworowych. Nieoceniona w leczeniu niedomogi serca mięśniowegp. Fruktoza, jako naturalny cukier, znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym oraz gospodarstwie domowym.
Największe spożycie notuje się w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Fruktozą słodzi się napoje owocowe, mleczne, alkoholowe, świeże i mrożone owoce, konfitury, galaretki, lody i inne desery oraz przetwory owocowe i warzywne. Wykorzystuje się do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych i cukierniczych. Piecze się z nią wspaniałe, pyszne ciasta i ciasteczka i to zarówno w domu jak i zakładzie produkcyjnym. Przy wyczynach kulinarnych należy brać pod uwagę to, że jest ona słodsza od cukru i dlatego musimy dodawać jej około 40 % mniej niż cukru, aby otrzymaç tak samo słodkie i wspaniałe produkty. Dzięki temu kaloryczność naszych wypieków i przetworów będzie niższa od tych słodzonych cukrem, a smak, który będą one miały zachwyci nasze podniebienia.
Nasza codzienna kawa czy herbata posłodzona fruktozą jest wspaniałym uzupełnieniem tych cudowności. Dzięki niższej kaloryczności wyrobów słodzonych fruktozą, otyłość przestaje być naszą zmorą, a to powoduje, że niebezpieczeństwo nadciśnienia, miażdżycy naczyń krwionośnych, cukrzycy oraz wielu innych schorzeń i ich powikłań znacznie się zmniejsza. Fruktoza zmniejsza także ryzyko wystąpienia próchnicy, dając naszym zębom szansę na dłuższe ich przetrwanie. Jest przyjazna dla naszego żołądka nie powodując nadkwaśności i zgagi. I jeszcze jedno - ulgę po nadmiernym użyciu alkoholu odczuwa się zażywając łyżeczkę fruktozy z sokiem z połowy cytryny.
Fruktoza to naturalny środek słodzący doskonale zastępujący cukier. Już w 1874 roku opublikowano dane o lepszej tolerancji przez organizm ludzki fruktozy niż cukru. Opracowano dietę opartą na spożywaniu fruktozy dla ludzi pragnących zmniejszyç swoją wagę i skłonności do spożywania słodzonych potraw. Wykorzystując fakt, że fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy w krwi, zastosowano ją do słodzenia potraw przeznaczonych dla chorych na cukrzycę
Informacja dla chorych na cukrzycę: WB=0.0, WT=0.0.
|