kawa zielona papua nowa-gwinea ziarno 250g
100% ARABICA / NATURALNA ZIARNISTA KAWA ZIELONA FIT COFFEE
Pochodzenie: Papua Nowa Gwinea
Plantacja na której dojrzewają ziarna wysokogatunkowej kawy FitCoffee posiada certyfikat informujący o całkowitym braku
używania jakiejkolwiek chemii oraz innych środków wspomagających wzrost kawowców.
Sposób przyrządzania:
Do filiżanki wsypujemy 10g kawy ( 3 łyżeczki ). Następnie zalewamy wodą o temperaturze ok. 90 stopni C. Parzymy
przez 10 minut. Po odcedzeniu zielona kawa jest gotowa do spożycia. Zaleca się spożywać 3 razy dziennie 10 minut
przed posiłkiem.
Kawa jest pakowana w certyfikowane opakowania do przechowywania produktów sypkich. Odpowiednie opakowania
zapewniają jej świeżość a co najważniejsze nie wchodzą w żadne reakcje z produktem w nich przechowywanym.
Kawa Zielona jest importowana oraz konfekcjonowana na bieżąco wg zapotrzebowania co gwarantuje jej świeżość
Zielona kawa odpowiednio przygotowana jest naturalnym suplementem jak również dodatkiem do diety, którą
stosujemy dla utraty kilku zbędnych kilogramów. Wiele wskazuje na to że taka suplementacja może okazać się bardzo
skuteczna w walce ze zbędnymi kilogramami.
Czysta zielona kawa jest produktem naturalnym w 100%. Nie zawiera żadnych chemicznych dodatków ani
domieszek.
Zielona kawa daje dodatkową porcję energii jak kawa czarna. Dzięki zawartej w niej kofeinie poczujecie się bardziej
energiczni przez cały dzień!
Dzięki zawartości kwasu chlorogenowego kofeina będzie uwalniania do organizmu przez cały dzień.
Co to jest Zielona Kawa?
Zielona kawa od wieków wykorzystywana jest w tradycyjnej medycynie, ale dopiero od niedawna zaczynamy
przyglądać się jej bliżej. Zielona kawa to dojrzałe ziarna kawowca, nie poddane obróbce termicznej (czyli procesowi
palenia kawy) a jedynie oczyszczane, dzięki czemu zachowane są wszystkie drogocenne właściwości odżywcze. W
ziarnach nie zaszedł jeszcze proces pirolizy i w związku z tym nie mają one takiego aromatu i smaku jak kawa palona.
Niezmieniona jest za to zawartość kofeiny. Niepalona, zielona kawa ma smak znacznie łagodniejszy, dużo bardziej
kwaskowaty i prawie całkowicie pozbawiony goryczki. Kawa ta różni się także kolorem, jest dużo jaśniejsza niż jej
kawa palona. Stąd właśnie nazwa, gdyż niektóre odmiany kawy mają lekko zielonkawy odcień.
Udowodniono naukowo iż Zielona Kawa okazała się skuteczna w zakresie zmniejszania wskaźnika BMI, oraz tkanki
tłuszczowej. Dodatkowo też zauważono unormowanie się u badanych osób rytmu pracy serca.
Co zawiera Zielona Kawa?
W zielonej kawie znajdują się składniki, które działają wielokierunkowo. Między innymi pozwalają na podwyższenie
aktywności spalania tłuszczu przez organizm, usuwanie nagromadzonej w wątrobie tkanki tłuszczowej i
ograniczają wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym. Zielona Kawa posiada również bardzo wysokie ilości
antyoksydantów, które wpływają pozytywnie na działanie układu immunologicznego oraz krwionośnego. Składnikiem,
który odpowiada w szczególności za unikatowe właściwości zielonej kawy, jest kwas chlorogenowy, który jest
naturalnym antyoksydantem, polifenolem, kwasem organicznym, który także wykryto w takich roślinach jak głóg,
karczochy, pokrzywa oraz suszone śliwki.
Jego wspomagające działanie w zakresie odchudzania polega w szczególności na obniżeniu wchłaniania się
cukrów w przewodzie pokarmowym. Jednocześnie też kwas chlorogenowy wspomaga usuwanie zapasów cukru z
organizmu, także tych, które odkładają się w postaci tłuszczu. Kwas chlorogenowy jest silnym przeciwutleniaczem, ma
właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne oraz przeciwwirusowe.
Ale nie sam kwas chlorogenowy jest taki ważny. Jak odkryli azjatyccy naukowcy, znacznie ważniejsze były skutki
jego połączenia z kofeiną. Otóż kofeina i kwas chlorogenowy, występujące razem mają bardzo ciekawe działanie
– obniżają dość znacząco stopień przyswajania cukru z pokarmu i zmniejszają możliwość magazynowania
przyswojonego cukru w organizmie, a tym samym hamuje tworzenie się tkanki tłuszczowej. Dzięki systematycznemu
spożywaniu takiej kawy możemy zmniejszyć zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie o około 15-30%. Tak duży
rozrzut wynika z kilku różnych badań, które wskazywały na różny stopień utraty tłuszczów. Generalnie jednak badania
te wykazały, że nastąpiło istotne statystycznie zmniejszenie zawartości tłuszczu w organizmie, w porównaniu z grupą
kontrolną, która dostawała placebo.
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|