ISBN: |
978[zasłonięte][zasłonięte]24364 |
Wymiar: |
16.5x21.0cm |
Nr wydania: |
1 |
Seria: |
- |
Ilość stron: |
116 |
Ocena: |
- |
Waga: |
0,28 kg |
Indeks: |
629[zasłonięte]03064KS |
Rok wydania: |
2008 |
Autor: |
Frank Renate |
Rodzaj okładki: |
Miękka |
Stan: |
Nowa |
Wydawca: |
RM |
Opis książki
Miód – któż nie lubi tego przysmaku. Każdy wie, że jest on produktem niezwykle wartościowym, stosowanym w wielu dziedzinach. Wszystko co chcesz lub powinieneś wiedzieć o miodzie, zajdziesz w tej książce. Są tu informacje na temat powstawania miodu, jego składu, wartości odżywczych i pielęgnacyjnych oraz zalet zdrowotnych, a także prawidłowego przechowywania i możliwości spożycia. Książka zawiera również przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: dania główne, ciasta, desery, napoje dla dorosłych oraz dla dzieci.
W książce omówiono m.in. zagadnienia: jak powstaje miód, składniki miodu i ich znaczenie dla przemiany materii człowieka, wszystko o zastosowaniu miodu w zdrowym żywieniu oraz profilaktyczne i terapeutyczne znaczenie miodu.
Renate Frank jest specjalistą w dziedzinie żywienia i doradcą pszczelarzy w zakresie wykorzystania miodu w żywieniu oraz w lecznictwie.
Tę książkę polecamy nie tylko pszczelarzom, ale dla wszystkim tym, którzy chcą wiedzieć więcej na temat miodu i jego właściwości zdrowotnych.
Życzymy smacznego i dużo zdrowia!