Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Francuskie płatki dębowe średnio opiekane Bimber

08-06-2014, 17:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik piwo_piweczko
numer aukcji: 4274172649
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 11   
Koniec: 08-06-2014 16:59:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wyślij wiadomość

Tel.kom. 784[zasłonięte]585

Kurier 20 PLN

Kurier pobranie 26 PLN

Odbiór osobisty 0 PLN

Poczta Polska 4 PLN

Paczkomaty 9 PLN

Numer 77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 749153

Bank mBank

1. Nie jesteś zainteresowany zakupem- nie licytuj. Nie ma możliwości rezygnacji z oferty kup - teraz.
2. Proszę o prowadzenie ciągłości korespondencji ( najlepiej w formie "odpowiedz nadawcy") oraz podpisywanie swojej korespondencji
NICKIEM z Allegro
3. Przy wpłacie bezpośrednio na konto koniecznie proszę wpisać swój NICK z Allegro oraz numer aukcji , w przeciwnym razie może się opóźnić przesyłka a w skrajnych wypadkach nie dotrze do adresata.
3.Na wpłatę czekam do 10 dni od momentu sprzedaży. Po tym czasie wystawiam adekwatny komentarz i zwracam się do Allegro o zwrot prowizji.
4.Termin realizacji zamówienia : wszystkie zamówienia złożone danego dnia do godziny 12,00 są realizowane w tym samym dniu ( nie dotyczy sobót, niedziel i dni świątecznych) . UWAGA!!! Warunkiem realizacji zamówienia jest wpływ należności za wylicytowany towar na moje konto lub wybranie formy zapłaty "za pobraniem" .
5. Wysyłka jest realizowana za pośrednictwem firmy kurierskiej lub Poczty Polskiej w zależności od wybranej przez klienta opcji. UWAGA!!! Przesyłkę listową ekonomiczną , lub ekonomiczną priorytetową ( zwykła, nie polecona) wysyłam tylko i wyłącznie na odpowiedzialność kupującego!!!. Takie przesyłki nie są rejestrowane i Poczta Polska nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności, tym samym nie ma możliwości złożenia reklamacji. Koszty wysyłki są podane przy każdej aukcji. Koszty podane przy aukcji są zawsze ustalone dla jednej sztuki towaru, chyba, że na aukcji pisze inaczej. W przypadku zakupu kilku sztuk proszę o maila z zapytaniem o koszty wysyłki.

Towar dostarczamy również przez paczkomaty, które umożliwiają Państwu dogodny obiór w wybranym punkcie 24 godziny na dobę.Paczka dociera w ciągu dwóch dni roboczych od nadania.Mogą Państwo znaleźć najbliższy dla Państwa paczkomat na stronie paczkomaty.pl

6. Odbiór osobisty w godzinach pracy sklepu
"Centrum Warzenia Domowego Piwa"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
poniedziałek 10-17
wtorek 10-17
środa 8-15
czwartek 10-17
piątek 10-17
sobota 8-12.
7.Do każdego zakupu dołączony jest paragon lub na życzenie Faktura Vat.
8. Jako sprzedający wystawiam komentarz zawsze po wystawieniu komentarza przez kupującego.
9. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy w celu rozwiania wątpliwości.
10. Nie odpowiadam na sms-y.
Koniecznie zobacz stronę "O mnie" tam zawsze znajdziesz aktualne informacje.
POZDRAWIAM piwo_piweczko

Francuskie płatki dębowe średnio opiekane
Oferowane płatki wytwarzane są z najlepszych odmian dębów francuskich wykorzystywanych w bednarstwie(Quercus sessiflora i Quercus robur). Przed rozpoczęciem procesu produkcji płatków drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez okres minimum 18 miesięcy. Leżakowanie, fermentacja win i destylatów z dodatkiem produktów wykonanych z różnych rodzajów dębów (wióry, płatki i kostki dębowe) prażonych jak i nieprażonych jest w pełni funkcjonalną alternatywą dla fermentacji i leżakowania alkoholi i nastawów w beczkach dębowych. Stosując płatki dębowe możemy bardzo łatwo zmienić charakterystykę smakową spożywanego alkoholu.Płatki dębowe dodajemy w ilości od 2g do 4g na litr destylatu lub wina w procesie fermentacji lub do gotowego trunku w celu jego postarzenia (nadania mu osobowości) na okres od 3 do 6 tygodni. Płatki średnio opiekane podnoszą ogólną intensywność win, podkreślają moc wina, owocowość i słodycz oraz aromaty drzewne i ziemiste. Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina. Płatków dębowych można również używać do nalewek, miodów, wódek i spirytusów tworząc alkohole dębowe.

!!! UWAGA dotycząca wszystkich szybkich drożdży !!!

* Przy fermentacji w balonie nie używać rurki
fermentacyjnej ani korka.
* Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych
nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
* Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych
gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L
wody min.30L fermentator.
* Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C
(drożdże przestaną pracować).)

:

Coobra 6 Magnum - duże nastawy

Zawartość saszetki: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.

objętość Ilość Ilość Ilość temp. przy optymalna
nastawu Wody Cukru Opakowań starcie temperatura
25 litrów 21 litrów - 30°C 6kg cukru 1xCoobra6 25°C 20°C - 30°C
200 litrów 170 litrów - 20°C 48kg cukru 8xCoobra6 20°C 10°C - 25°C
500 litrów 425 litrów - 20°C 120kg cukru 15xCoobra6 15°C 10°C - 20°C



Coobra 7

Zawartość saszetki: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C.
Coobra 8
Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
Coobra Pure
W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży
Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.
Coobra24

Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość saszetki: ok.205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C, czas fermentacji 24 godziny.
Drożdże T3 - Mocne


Zawartość saszetki: 130g netto C drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 15% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 17% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 25L wody. Do nastawu o temp. ok. 20-25°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-25°C.

Drożdże T48
Extra “mocne” i specjalnie stworzone drożdże, do dwóch typów fermentacji:
* 14% w 2 dni - rozpuścić 6kg cukru w 21l wody
* 20% w 5 dni - rozpuścić 8kg cukru w 21l wody
Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać przez ok. 1 min. fermentować w temp. 20 - 30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.
Zawartość: drożdże+pożywka+witaminy oraz mikroelementy
Francuskie płatki dębowe lekko opiekane
Oferowane płatki wytwarzane są z najlepszych odmian dębów francuskich wykorzystywanych w bednarstwie(Quercus sessiflora i Quercus robur). Przed rozpoczęciem procesu produkcji płatków drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez okres minimum 18 miesięcy. Leżakowanie, fermentacja win i destylatów z dodatkiem produktów wykonanych z różnych rodzajów dębów (wióry, płatki i kostki dębowe) prażonych jak i nieprażonych jest w pełni funkcjonalną alternatywą dla fermentacji i leżakowania alkoholi i nastawów w beczkach dębowych. W mniejszym stopniu dodają tanin do wina, natomiast mocniej podkreślają jego moc, świeżość i owocowość. Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina.

Francuskie płatki dębowe średnio opiekane
Oferowane płatki wytwarzane są z najlepszych odmian dębów francuskich wykorzystywanych w bednarstwie(Quercus sessiflora i Quercus robur). Przed rozpoczęciem procesu produkcji płatków drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez okres minimum 18 miesięcy. Leżakowanie, fermentacja win i destylatów z dodatkiem produktów wykonanych z różnych rodzajów dębów (wióry, płatki i kostki dębowe) prażonych jak i nieprażonych jest w pełni funkcjonalną alternatywą dla fermentacji i leżakowania alkoholi i nastawów w beczkach dębowych. Stosując płatki dębowe możemy bardzo łatwo zmienić charakterystykę smakową spożywanego alkoholu.Płatki dębowe dodajemy w ilości od 2g do 4g na litr destylatu lub wina w procesie fermentacji lub do gotowego trunku w celu jego postarzenia (nadania mu osobowości) na okres od 3 do 6 tygodni. Płatki średnio opiekane podnoszą ogólną intensywność win, podkreślają moc wina, owocowość i słodycz oraz aromaty drzewne i ziemiste. Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina. Płatków dębowych można również używać do nalewek, miodów, wódek i spirytusów tworząc alkohole dębowe.

Francuskie płatki dębowe mocno opiekane


Oferowane płatki wytwarzane są z najlepszych odmian dębów francuskich wykorzystywanych w bednarstwie(Quercus sessiflora i Quercus robur). Przed rozpoczęciem procesu produkcji płatków drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez okres minimum 18 miesięcy. Leżakowanie, fermentacja win i destylatów z dodatkiem produktów wykonanych z różnych rodzajów dębów (wióry, płatki i kostki dębowe) prażonych jak i nieprażonych jest w pełni funkcjonalną alternatywą dla fermentacji i leżakowania alkoholi i nastawów w beczkach dębowych. Stosując płatki dębowe możemy bardzo łatwo zmienić charakterystykę smakową spożywanego alkoholu. Płatki dębowe dodajemy w ilości od 2g do 4g na litr destylatu lub wina w procesie fermentacji lub do gotowego trunku w celu jego postarzenia (nadania mu osobowości) na okres od 3 do 6 tygodni. Płatków dębowych można również używać do nalewek, miodów, wódek i spirytusów tworząc alkohole dębowe.Przydają się do tworzenia własnych koniaków, whisky i wódek gatunkowych.
Wąż silikonowy Fi.8 -- 1m
Średnica wewnętrzna: 8mm
Grubość ścianki: 1,5mm
Węże silikonowe są bardzo elastyczne, nietoksyczne, mlecznoprzeźroczyste, odporne na wysoką temperaturę zachowując jednocześnie elastyczność w bardzo niskiej temperaturze (-60°C ÷ +200°C).
Wykazują odporność na warunki pogodowe i starzenie, na promienie UV, oleje, rozpuszczalniki i wiele czynników chemicznych.. Posiadają obojętność fizjologoczną, brak smaku i zapachu. Są Świetnym izolatorem elektrycznym.
Wąż silikonowy Fi.10 -- 1m
Średnica wewnętrzna: 10mm
Grubość ścianki: 1,5mm
Węże silikonowe są bardzo elastyczne, nietoksyczne, mlecznoprzeźroczyste, odporne na wysoką temperaturę zachowując jednocześnie elastyczność w bardzo niskiej temperaturze (-60°C ÷ +200°C).
Wykazują odporność na warunki pogodowe i starzenie, na promienie UV, oleje, rozpuszczalniki i wiele czynników chemicznych.. Posiadają obojętność fizjologoczną, brak smaku i zapachu. Są Świetnym izolatorem elektrycznym.
Zachęcamy do odbioru osobistego w naszym sklepie stacjonarnym
"Centrum Warzenia Piwa Domowego"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
w godz:
pon,wt,czw,piąt. 10-17
śr. 8-15
sob. 8-12
EXPRESOWA WYSYŁKA
Pokaż wszystkie aukcje