Witam Państwa i zapraszam
do zakupu francuskiego noża
do mięsa i drobiu
OPINEL Classic 122.
Nóż ten posiada krótkie i sztywne ostrze, idealne do oddzielania mięsa od kości i usuwania tłuszczu .Osłona uchwytu chroni rękę od krawędzi tnącej ostrza. Głownię wykonano z wysokiej jakości niemieckiej stali nierdzewnej Thyssen Z50CD14 wypolerowaną na półmatowy połysk. Stal ta bardzo długo trzyma ostrość a zarazem jest łatwa do ostrzenia co ma wielką zaletę przy częstym użytkowaniu noża. Ostrze jest wyprowadzone szlifem płaskim-pełnym. Trzpień głowni dochodzi do ponad połowy rękojeści i połączony jest z nią za pomocą dwóch nitów. Głownia ma 2,5mm grubości i tylko 130mm długości co daje bardzo dużą sztywność.
Rękojeść wykonana jest z lakierowanego, francuskiego drewna bukowego. Jest ona ergonomicznie wyprofilowana i zapewnia pewny chwyt podczas krojenia.
Nie poleca się mycia noża w zmywarce.
Dane techniczne: Długość głowni: 130 mm
Długość całkowita: 270 mm Grubość głowni: 2,5 mm Stal: nierdzewna Rękojeść: Drewno bukowe Waga: 100 g Producent: Opinel, Francja
Przy zakupie kilku przedmiotów na moich aukcjach za przesyłke płacisz tylko raz a cena zależy od jej wagi, wiecej informacji przeczytasz na stronie "O MNIE"
Możliwy odbiór osobisty:
-Warszawa Praga Południe
-Warszawa Ursynów
POZDRAWIAM i ŻYCZĘ UDANYCH ZAKUPÓW
|