Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Forma Silikonowa Do Pieczenia w kształcie Pociąg

25-01-2014, 20:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 30 zł     
Użytkownik cookandbake_pl
numer aukcji: 3876421710
Miejscowość ŁÓDŹ
Licytowało: 1    Wyświetleń: 15   
Koniec: 25-01-2014 19:36:05

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rodzaj: Silikonowe
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Koszty wysyłki
Poczta Polska
List Polecony             Ekonomiczny                              1 szt - 7 zł
List Polecony Priorytetowy          1 szt - 9 zł
Paczka Pocztowa Ekonomiczna 13 zł
Paczka Pocztowa Priorytetowa    15 zł
Przesyłka Pobraniowa Priorytetowa - 19 zł
KURIER   GLS
Przesyłka Kurierska  - 15 zł
Przesyłka Kurierska   Pobraniowa  - 18 zł
Numer konta                   95 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 003560                        City Bank                            Adam Maciak                    Beskidzka 48
Dane kontaktowe
E-mail: [zasłonięte]@wp.pl
Tel. 660[zasłonięte]640

 Forma Silikonowa do pieczenia w kształcie pociągu ciuchci  

Wymiary

32 cm x 19 cm

Wysokość

8 cm

 

Formy silikonowe fantastycznie sprawdzają się przy pieczeniu. Są odporne zarówno na bardzo niskie temperatury ( -40 ℃) jak i bardzo wysokie do 230 ℃.

Można w nich przygotować  ciasta,,galaretki, czekoladę,

Wszystkie formy wykonane są z silikonu spożywczego. Jest on materiały bezpiecznym , nietoksycznym, nie wydziela żadnego smaku ani zapachu.

 

 

 

 

 

Są bardzo proste w użyciu, elastyczne, łatwo utrzymać je w czystości. Można je myć w zmywarce, a także podgrzewać potrawy w mikrofalówce.Wychodząc na przeciw moim zachciankom, wyczarowałam mocno czekoladowe ciacho.
Było na tyle pyszne, że zniknęło błyskawicznie ;)

Potrzebujemy:

  • 50 g miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Masło ucieramy z cukrem pudrem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodajemy roztrzepane jajka.
W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie produkty suche
(mąkę, proszek do pieczenia, kakao).
Wymieszane składniki dodajemy na zmianę z mlekiem do masła i cukru.
Wlewamy esencję waniliową i wszystko przez chwilę miksujemy.
Na samym końcu dodajemy pokrojoną na małe kawałki czekoladę i delikatnie mieszamy.

Przygotowaną masę przelewamy do formy
i pieczemy w temperaturze 180*C przez około 40 minut.

Ciasto jest bardzo wilgotne i ma mocno czekoladowy smak.
Nie wymaga ani czasu, ani nadzwyczajnych umiejętności kulinarnych ;)

Polecam :)

 

 

 

 

 

Dodatkową zaletą jest to, że zajmują mało miejsca w szafce.

Przed pierwszym użyciem należy wstawić czyste i suche naczynie do rozgrzanego piekarnika na około 30 min.

 


cookandbakke