Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Forma Silikonowa Do Pieczenia Duży MIŚ Misiek

25-01-2014, 19:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik cookandbake_pl
numer aukcji: 3876442890
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 13   
Koniec: 25-01-2014 19:37:46

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rodzaj: Silikonowe
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Koszty wysyłki
Poczta Polska
List Polecony             Ekonomiczny                              1 szt - 7 zł
List Polecony Priorytetowy          1 szt - 9 zł
Paczka Pocztowa Ekonomiczna 13 zł
Paczka Pocztowa Priorytetowa    15 zł
Przesyłka Pobraniowa Priorytetowa - 19 zł
KURIER   GLS
Przesyłka Kurierska  - 15 zł
Przesyłka Kurierska   Pobraniowa  - 18 zł
Numer konta                   95 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 003560                        City Bank                            Adam Maciak                    Beskidzka 48
Dane kontaktowe
E-mail: [zasłonięte]@wp.pl
Tel. 660[zasłonięte]640

 Forma Silikonowa do pieczenia w kształcie Misia 

Wymiary

32 cm x 28 cm

Wysokość

4,5 cm

 

Formy silikonowe fantastycznie sprawdzają się przy pieczeniu. Są odporne zarówno na bardzo niskie temperatury ( -40 ℃) jak i bardzo wysokie do 230 ℃.

Można w nich przygotować  ciasta,,galaretki, czekoladę,

Wszystkie formy wykonane są z silikonu spożywczego. Jest on materiały bezpiecznym , nietoksycznym, nie wydziela żadnego smaku ani zapachu.

 

 

 

 

 

Są bardzo proste w użyciu, elastyczne, łatwo utrzymać je w czystości. Można je myć w zmywarce,

Proste i ekspresowe do przygotowania ciasto. Bez żadnych dodatków, poza kokosem na górze. Zamiast kokosu można użyć również migdały w płatkach lub drobno posiekane orzechy. Dość zwyczajne ciasto do kawy, herbaty, czy mleka. Jest słodkie, bardzo miękkie i puszyste. Po upieczeniu ciasto nasącza się śmietanką, aby było lekko wilgotne.

Uwaga: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 450g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 450g mąki pszennej
  • 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300ml maślanki
  • 100g kokosu

Dodatkowo:

  • 200g słodkiej, płynnej śmietany

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  2. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na najwyższych obrotach przez 1 min. na puszystą masę.
  3. Zmniejszyć obroty miksera na najniższe. Dodać mąkę na przemian z maślanką w dwóch porcjach (tzn. połowę mąki, połowę maślanki, resztę mąki i resztę maślanki) mieszając chwilkę, tylko do połączenia składników.
  4. Ciasto przełożyć do formy prostokątnej (około 40x 30cm) wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. (Można użyć również tą największą blachę z piekarnika). Ciasto posypać równomiernie kokosem.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 35 min. w temperaturze 180°C (termoobieg: 160°C). Jeśli kokos za szybko się przyrumieni, można przykryć ciasto folią aluminiową. Ciasto sprawdzić patyczkiem. (Jeśli używacie dużej blachy z piekarnika, ciasto najlepiej sprawdzić po 20min).
  6. Po upieczeniu wyciągnąć ciasto z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Pozostawić do ostygnięcia.

 

 

 

 

 

Dodatkową zaletą jest to, że zajmują mało miejsca w szafce.

Przed pierwszym użyciem należy wstawić czyste i suche naczynie do rozgrzanego piekarnika na około 30 min.

 


cookandbakke