Koszty wysyłki
Poczta Polska
List Polecony Ekonomiczny 1 szt - 7 zł
List Polecony Priorytetowy 1 szt - 9 zł
Paczka Pocztowa Ekonomiczna 13 zł
Paczka Pocztowa Priorytetowa 15 zł
Przesyłka Pobraniowa Priorytetowa - 19 zł
KURIER GLS
Przesyłka Kurierska - 15 zł
Przesyłka Kurierska Pobraniowa - 18 zł
Numer konta 95 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 003560 City Bank Adam Maciak Beskidzka 48
Dane kontaktowe
E-mail: [zasłonięte]@wp.pl
Tel. 660[zasłonięte]640
Forma Silikonowa do pieczenia w kształcie Misia
Wymiary
32 cm x 28 cm
Wysokość
4,5 cm
Formy silikonowe fantastycznie sprawdzają się przy pieczeniu. Są odporne zarówno na bardzo niskie temperatury ( -40 ℃) jak i bardzo wysokie do 230 ℃.
Można w nich przygotować ciasta,,galaretki, czekoladę,
Wszystkie formy wykonane są z silikonu spożywczego. Jest on materiały bezpiecznym , nietoksycznym, nie wydziela żadnego smaku ani zapachu.
Są bardzo proste w użyciu, elastyczne, łatwo utrzymać je w czystości. Można je myć w zmywarce,
Proste i ekspresowe do przygotowania ciasto. Bez żadnych dodatków, poza kokosem na górze. Zamiast kokosu można użyć również migdały w płatkach lub drobno posiekane orzechy. Dość zwyczajne ciasto do kawy, herbaty, czy mleka. Jest słodkie, bardzo miękkie i puszyste. Po upieczeniu ciasto nasącza się śmietanką, aby było lekko wilgotne.
Uwaga: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Składniki:
- 4 jajka
- 450g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 450g mąki pszennej
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 300ml maślanki
- 100g kokosu
Dodatkowo:
- 200g słodkiej, płynnej śmietany
Sposób przygotowania:
- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
- Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na najwyższych obrotach przez 1 min. na puszystą masę.
- Zmniejszyć obroty miksera na najniższe. Dodać mąkę na przemian z maślanką w dwóch porcjach (tzn. połowę mąki, połowę maślanki, resztę mąki i resztę maślanki) mieszając chwilkę, tylko do połączenia składników.
- Ciasto przełożyć do formy prostokątnej (około 40x 30cm) wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. (Można użyć również tą największą blachę z piekarnika). Ciasto posypać równomiernie kokosem.
- Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 35 min. w temperaturze 180°C (termoobieg: 160°C). Jeśli kokos za szybko się przyrumieni, można przykryć ciasto folią aluminiową. Ciasto sprawdzić patyczkiem. (Jeśli używacie dużej blachy z piekarnika, ciasto najlepiej sprawdzić po 20min).
- Po upieczeniu wyciągnąć ciasto z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Pozostawić do ostygnięcia.
Dodatkową zaletą jest to, że zajmują mało miejsca w szafce.
Przed pierwszym użyciem należy wstawić czyste i suche naczynie do rozgrzanego piekarnika na około 30 min.
cookandbakke