Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FORMA SILIKONOWA DO CZEKOLADEK LODU PODWIECZOREK

17-01-2012, 5:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik Pomocnicy_kuchni
numer aukcji: 2046616931
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 28   
Koniec: 14-01-2012 12:19:05

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt Strona o mnie Inne aukcje Regulamin aukcji

DANE DO PRZELEWU
 
741[zasłonięte]188300[zasłonięte]00116[zasłonięte]869

TOWAR MAMY NA MAGAZYNIE !!!
Paczki nadajemy w ciągu 24h od momentu wpłaty pieniędzy na nasze konto lub złożenia zamówienia pobraniowego.

5 DNI W TYGODNIU

WAGA
Podany w opisie koszt wysyłki dotyczy jednej sztuki. Przy zakupie większej ilości produktów, otrzymasz potwierdzenie zbiorcze. Lub skontaktuj się z nami drogą mailową lub telefonicznie w celu ustalenia kosztów przesyłki.

WYSYŁKA
paczka priorytetowa przelew
do 1kg - 12.50 zł
do 2kg - 15.50 zł

za pobraniem
do 1kg - 16.50 zł
do 2kg - 19.00 zł



przelew:
do 30 kg 17.00 zł

za pobraniem:
do 30 kg 22.00 zł.
- PRZESYŁKA UBEZPIECZONA
- najszybsza dostępna forma dostawy
- możliwość śledzenia paczki


GWARANCJA


Wszystkie produkty są objęte 2 letnią gwarancją. Wystawiamy faktury VAT.

 


FORMA SILIKONOWA DO CZEKOLADEK LODU PODWIECZOREK

FORMA SILIKONOWA DO CZEKOLADEK, PRALINEK 
 
TEATIME PODWIECZOREK
    

Wiele osób uważa pralinki za arcydzieło sztuki cukierniczej. W magiczny sposób łączą ze sobą
czekoladę oraz rozmaite nadzienia i dodatki, nadając im elegancki, niewielki kształt
i dostarczając nam niepowtarzalnych wrażeń.



Dzięki zastosowaniu profesjonalnych form - czekoladki robione w nich wychodzą gładkie,
nie przywierają i bardzo łatwo się się je wyjmuje.


 
WYMIARY:
CZAJNICZEK: 43,6 x 29 x h 15 mm
FILIŻANKA: 35,3 x 21,2 h 15 mm
CIASTECZKO: 38,9 x 28,7 h 5 mm
CIASTECZKO muffin: 30 x 29 h 15 mm
ZEGAR: 35 x 29,6 h 15 mm
GARNUSZEK NA MIÓD: 30,6 x 29 h 15 mm
poj. całkowita 83 ml

WYMIARY całkowite formy: 21 cm x 10,5 cm





Formy silikonowe włoskiej firmy Silikomart wyprodukowane zostały w 100% z płynnego silikonu PLATINUM przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Formy są bez zapachowe i wolne od toksycznych materiałów.


Bezkonkurencyjna funkcjonalność i ergonomia.

Produkty Silikomartu posiadają certyfikaty wymagane w UE oraz rekomendacje amerykańskiego FDA. Dzięki temu masz gwarancje bezpieczeństwa.

Formy silikonowe są uniwersalne - wytrzymałość na temperaturę od -40 do +230 st. C

 

FILM INSTRUKTAŻOWY SILIKOMART - PRALINY

 

Jak szybko zrobić praliny?
Autorką przepisu jest Vienne z blogu http://bloggingpraline.wordpress.com

Składniki na ok. 20 sztuk średniej wielkości pralinek o smakach śmietankowym i kawowym.

  • 200g dobrej jakości czekolady gorzkiej
  • 200g czekolady białej
  • odrobina spirytusu
  • śmietanka 30%
  • cukier waniliowy
  •  kawa rozpuszczalna
  • formy

Jako pierwsze przygotujemy nadzienia w dwóch smakach. Rozpuszczamy 150g białej czekolady nad parą, dodajemy od ok. 50ml do 80ml śmietanki, dodajemy cukier waniliowy, podgotowujemy,  rozlewamy równe ilości do dwóch miseczek.  Z jedną miseczką nie robimy nic, oprócz dodania spirytusu, gdy nadzienie ostygnie.  Drugą “doprawiamy” zaparzoną w odrobinie wrzątku  łyżeczką kawy i spirytusem. 

Aby zrobić “skorupki” rozpuszczamy  trochę ciemnej czekolady nad parą, i przy pomocy pędzla ”malujemy” formy. Rozpuszczamy czekoladę partiami, dokładając gdy nam zabraknie.  Studzimy, po czym “malujemy” drugą warstwę i ponownie schładzamy. Można zrobić trzy warstwy, pralinka będzie trwalsza.  Przy pomocy małej łyżeczki nalewamy nadzienia do skorupek na wysokość ok. 3/4 czekoladki. Odstawiamy do stężenia. Wierzchy pokrywamy resztą rozpuszczonej ciemnej czekolady. Gdy czekoladki nam zastygną, ostrożnie wyjmujemy je z foremek. Rozpuszczamy pozostałą białą czekoladę i przelewamy ją do woreczka, lub rożka zrobionego np. z papieru do pieczenia.  W woreczku robimy malutką dziurkę i wyciskając  czekoladę cienkim strumieniem malujemy wzorki na pralinkach.

Dlaczego silikony ? 

Łatwe w użyciu, łatwe w myciu :)  pozostałe zalety:

1.    Formy silikonowe są uniwersalne, doskonale nadają się do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -40oC do +230oC
2.    Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myć w zmywarkach.

3.    Formy silikonowe wytrzymują także gwałtowne zmiany temperatur, i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika.

4.    Dzięki elastyczności, formy zajmują mało miejsca, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni. Również wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów.
5.    Silikon bardzo szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6.    Można używać je do wszystkiego: ciast, ciasteczek, pizz, zapiekanek jak również pasztetów i pieczeni, można także w nich piec pieczywo.
7.    Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze  nie trzeba ich niczym smarować przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.
8.    Formy bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem.
 


   
Producent:
Materiał: silikon
Waga: 0.090 kg.

Koszt przesyłki dla wystawionego produktu:
Kurier - przelew –
17.00 zł    (przesyłka ubezpieczona)
Kurier – pobranie –
22.00 zł    (przesyłka ubezpieczona)

 Poczta Polska - przelew - 12.50 zł    (przesyłka nie ubezpieczona) 
Poczta Polska - pobranie -
16.50 zł   
(przesyłka nie ubezpieczona)


Kupując na naszych aukcjach więcej niż jeden produkt , płacisz za jedną przesyłkę według wagi produktów.

<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>@pomocnicykuchenni.pl gg:10<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>043