!!UWAGA!!
Kupując formę podaj numer jaki wybrałeś wpisując go w uwagach.
FORMA NUMER 1
Specyfikacja przedmiotu:
Foremka do wykonania bez. Możliwość wielu kombinacji smakowych.
Nowość, którą zaskoczymy gości. Do produktu załączamy przepis na ciasto.
Wykonana ze sztucznego tworzywa wysokiej jakości (ABS).
Wymiary zewnętrzne:
szerokość-18cm
długość-30cm
Wymiar otworu: 4,50cm x 3cm
Wyprodukowano w Czechach.
Bezy - przepis podstawowy
Składniki:
- 4 białka
- szczypta soli
- 250g cukru pudru
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijać do chwili kiedy piana pozostaje w misce po odwróceniu jej do góry dnem. Dodawać powoli(!) cukier, po jednej łyżce, po każdym dodaniu czekając aż zostanie całkowicie zmiksowany.
Po dodaniu ostatniej partii cukru dodać mąkę ziemniaczaną i miksować jeszcze 5-6 minut. Po tym czasie wziąć trochę piany między dwa palce. Jeśli podczas rozcierania wyczuwalne są nawet najmniejsze kryształki cukru, miksować jeszcze chwilę, choć niezbyt długo, gdyż zbyt długie miksowanie spowoduje opadnięcie bezy.
Tak ubitą, całkowicie sztywną pianę nałożyć na formę. Należy pamiętać o zachowaniu odstępu, ponieważ bezy podczas pieczenia nieco powiększają swoją objętość.
Piec w piekarniku nagrzanym do przez około 40-45 minut.
FORMA NUMER 2
Specyfikacja przedmiotu:
Foremka do wykonania bez. Możliwość wielu kombinacji smakowych.
Nowość, którą zaskoczymy gości. Do produktu załączamy przepis na ciasto.
Wykonana ze sztucznego tworzywa wysokiej jakości (ABS).
Wymiary zewnętrzne:
szerokość-18cm
długość-30cm
Wymiar otworu: 6,70cm x 4,70cm
Wyprodukowano w Czechach.
Bezy - przepis podstawowy
Składniki:
- 4 białka
- szczypta soli
- 250g cukru pudru
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijać do chwili kiedy piana pozostaje w misce po odwróceniu jej do góry dnem. Dodawać powoli(!) cukier, po jednej łyżce, po każdym dodaniu czekając aż zostanie całkowicie zmiksowany.
Po dodaniu ostatniej partii cukru dodać mąkę ziemniaczaną i miksować jeszcze 5-6 minut. Po tym czasie wziąć trochę piany między dwa palce. Jeśli podczas rozcierania wyczuwalne są nawet najmniejsze kryształki cukru, miksować jeszcze chwilę, choć niezbyt długo, gdyż zbyt długie miksowanie spowoduje opadnięcie bezy.
Tak ubitą, całkowicie sztywną pianę nałożyć na formę. Należy pamiętać o zachowaniu odstępu, ponieważ bezy podczas pieczenia nieco powiększają swoją objętość.
Piec w piekarniku nagrzanym do przez około 40-45 minut.
FORMA NUMER 3
Specyfikacja przedmiotu:
Foremka do wykonania bez. Możliwość wielu kombinacji smakowych. Nowość, którą zaskoczymy gości. Do produktu załączamy przepis na ciasto.
Wykonana ze sztucznego tworzywa wysokiej jakości (ABS).
Wymiary zewnętrzne:
szerokość-18cm
długość-30cm
Wymiar otworu: średnica 3,20cm
Wyprodukowano w Czechach.
Bezy - przepis podstawowy
Składniki:
- 4 białka
- szczypta soli
- 250g cukru pudru
- płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijać do chwili kiedy piana pozostaje w misce po odwróceniu jej do góry dnem. Dodawać powoli(!) cukier, po jednej łyżce, po każdym dodaniu czekając aż zostanie całkowicie zmiksowany.
Po dodaniu ostatniej partii cukru dodać mąkę ziemniaczaną i miksować jeszcze 5-6 minut. Po tym czasie wziąć trochę piany między dwa palce. Jeśli podczas rozcierania wyczuwalne są nawet najmniejsze kryształki cukru, miksować jeszcze chwilę, choć niezbyt długo, gdyż zbyt długie miksowanie spowoduje opadnięcie bezy.
Tak ubitą, całkowicie sztywną pianę nałożyć na formę. Należy pamiętać o zachowaniu odstępu, ponieważ bezy podczas pieczenia nieco powiększają swoją objętość.
Piec w piekarniku nagrzanym do przez około 40-45 minut.