|||UWAGA KUPUJĄC 4 szt.
FORMY DO MUFFINEK
5 sztuka gratis!!!!
+24szt papierowe foremki.
Do zakupu pakietu doliczyć należy koszt przesyłki 13zł.||
Stalowa forma do muffinek z teflonową warstwą ochronną na 12szt o wymiarach 38 x 27cm. Odporna na wysoką temperaturę, łatwa w czyszczeniu. Warstwa "non stick" ułatwia pieczenie i sprawia że mycie jest wyjątkowo proste.
Charakterystyka:
- nowoczesny design,
- prosta i niezawodna,
- wyprodukowana z materiałów najwyższej jakości.
Z pewnością przyda się w każdej kuchni.
szerokość: 38cm
wysokość: 3cm
głębokość: 26cm
średnica: 7cm
kość:
|
38cm
|
Wysokość:
|
3 cm
|
Głębś
Śrea:
|
27 cm
7 cm
|
![](http://img268.imageshack.us/img268/5042/formy002m.jpg)
DO JEDNEJ BLACHY GRATIS
24szt.FOREMKI PAPIEROWE
![](http://img341.imageshack.us/img341/4051/dsc03429k.jpg)
![](http://img27.imageshack.us/img27/7452/kaisermufinkipapierowe1.jpg)
-
![](http://img594.imageshack.us/img594/7263/223<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>9147.jpg)
-
![](http://img401.imageshack.us/img401/3148/5c6771ed9a4c0909med.jpg)
-
![](http://img521.imageshack.us/img521/752/hf3031b.jpg)
-
- Muffiny czekoladowe.
-
Przepis:
składniki suche:
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
175 g cukru
2 łyżki kakao
składniki mokre:
250 ml mleka
90 ml oleju
1 jajko
Najpierw dokładnie mieszamy składniki suche (szczególnie mąkę z proszkiem i sodą), potem po kolei dodajemy składniki mokre i jak już wszystko jest w misce mieszamy. Oryginalnie Nigella "brudzi" dwie miski: jedną na składniki suche, a w drugiej dokładnie miesza składniki mokre, ale my mieszamy wszystko w jednej. Ponoć im mniej dokładnie się miesza, tym lepiej wychodzą. Wg przepisu najlepsze jest ciasto wręcz grudkowate. Nakładamy cisto do foremek i piekę w 180 przez 25 min. i gotowe!
-
- UWAGA!!! mój prywatny nick kliknij tu nodi2009