Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FONTANNA CZEKOLADOWA WIEŻA CLATRONIC 3248

10-10-2014, 18:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 94 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 94 zł     
Użytkownik forteca7777
numer aukcji: 4595532624
Miejscowość PRZEMYŚL
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 6    Wyświetleń: 369   
Koniec: 10-10-2014 18:08:55

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


txttttl
Sprzedaż

FONTANNA
CZEKOLADOWA
CLATRNIC 3248

MOC 170 W !!!
Fondue czekoladowe Clatronic SKB 3248
- Do zanurzania w czekoladzie różnych owoców i wypieków

- Wyjątkowo gładkie kaskady poprawiające płynność

- Głęboka miska zbiorcza

- Ciepła czekolada jest tłoczona przez wałek ślimakowy na szczyt fontanny, skąd spływa nieprzerwanie łagodnymi kaskadami w dół

- Wieża/fontanna ze stali szlachetnej

- 2-częściowy system wieżowy – ułatwia czyszczenie

- Wieża i pojemnik zbiorczy ze stali szlachetnej, nadaje się do mycia w zmywarce do naczyń

- 2 Przełączniki

- Stabilność podstawa

- Zasilanie: 230 V, 50 Hz, 170 W

- Wymiary (szerokość x wysokość x głębokość): 215 x 395 x 215 mm

- Waga: 1,75 kg
Fondue Czekoladowe to wyśmienita słodka przekąska na
romantyczne wieczory we dwoje lub spotkania ze znajomymi.
Również dzieci zachwycą się świeżymi owocami skąpanymi w
błyszczącej, płynnej czekoladzie, której zapach rozprzestrzenia
się wokół pobudzając zmysły i zachęcając do sięgnięcia po
kolejny owoc otulony czekoladą.
Fondue podajemy z dołączonymi widelczykami, dzięki którym
każdy gość może zanurzać owoce w przygotowanej czekoladzie.

  • klopsiki

    Klopsiki wołowe w sosie pomidorowo-pieczarkowym




    SKŁADNIKI

    • 500g mięsa mielonego wołowego
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 50g bułki tartej
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • 1 puszka (400g) siekanych pomidorów
    • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    • 100g pieczarek
    • 150 ml bulionu warzywnego (ew. 1 kostka bulionu warzywnego do rozpuszczenia w 150ml wrzątku)


    • PRZYGOTOWANIE:

      W misce wymieszać drobno pokrojoną cebulę z mięsem. Wycisnąć czosnek oraz dodać bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać wszystko razem. Powinno wystarczyć do uformowania 16 klopsików. Umieścić klopsiki na dnie Crock-Pot®, dodać pomidory i przecier, pieczarki posiekane na cienkie plasterki oraz bulion warzywny. Ustawić gotowanie na „High”. Gotowe po 3 godzinach. Podawać z makaronem.


  • pieczen

    Pieczeń wołowa Crock-Pot




    SKŁADNIKI

    • 750g szponder wołowy
    • 2 cebule
    • 2 marchewki
    • ½ małej brukwi (opcjonalnie)
    • 100ml czerwonego wina
    • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    • liść laurowy




    PRZYGOTOWANIE:

    Posiekać drobno cebulę i brukiew. Pokroić marchewkę na połówki a następnie na krótkie ok. 4cm kawałki. Umieścić szponder na dnia Crock-Pot® i obłożyć go warzywami. Dorzucić liść laurowy. Wymieszać w osobnym naczyniu wino z przecierem pomidorowym a następnie całością oblać szponder. Gotować w niskiej temperaturze "Low" przez 5-6 godzin. Soki puszczone przez mięso powinny stworzyć naturalny sos. Jeśli jednak lepszy byłby sos gęsty, wówczas należy odlać soki do osobnego naczynia, dodać zimnej wody z odrobiną mąki i zagotować.






  • gulasz

    Gulasz wołowy z brokułami

    SKŁADNIKI

    • ½ kg wołowiny pociętej w kostkę
    • 1 szklanka pieczarek w plasterkach
    • ½ kg brokułów
    • 1 duża cebula, pocięta w talarki
    • 1 szklanka nieugotowanego brązowego ryżu
    • 2 szklanki bulionu wołowego
    • 60ml sosu sojowego
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 łyżka imbiru
    • ½ łyżeczki pieprzu
    • 2 łyżki pasty chili
    • 2 łyżki oleju sezamowego
    • 1 łyżka mąki
    • 2 łyżki wody

    PRZYGOTOWANIE:

    Do Crock-Pota® wrzucić olej sezamowy, wołowinę, pieczarki, cebulę, bullion, wyciśnięty czosnek, paste chili, sos sojowy, pieprz i imbir. Dobrze wymieszać. Zakryć i gotować w niskiej temperaturze „Low” przez 6-8 godzin. Około 30 minut przed podanie ugotować ryż zgodnie ze wskazówkami podanymi na jego opakowaniu. W małej misce wymieszać mąkę z wodą. Do Crock-Pota® dołożyć pocięte brokuły a następnie dolać rozrobioną mąkę z wodą. Zakryć i gotować dodatkowe 30 minut. Podawać na ryżu.

  • stek

    Pikantny stek wołowy

    SKŁADNIKI

    • Stek wołowy 1.300 kg (4-6 porcji) pokrojony w paski o grubości 1-1,2cm
    • 100g mąki
    • ½ łyżeczki soli
    • ½ łyżeczki czarnego pieprzu
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku
    • 1 zielona i 1 czerwona papryka, pokrojone w paski
    • 450g pomidorów, obranych i pokrojonych w plastry (lub z puszki)
    • 1 łyżka bulionu wołowego
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 2 łyżki sosu Worcestershire

    PRZYGOTOWANIE:

    Pokrojone steki obtocz w mieszaninie mąki, soli i pieprzu. Umieść je w naczyniu Crock-Pot'a razem z cebulą, czosnkiem, pomidorami i połową posiekanej papryki. Bulion wołowy wymieszaj z sosem sojowym i z sosem Worcestershire, a następnie zalej nim mięso i warzywa. Zakryj pokrywę i gotuj przez 8-10 godzin na ustawieniu "Low". Dodaj resztę papryki w ostatniej godzinie gotowania i dobrze ją wymieszaj. Gotowe steki podawaj na gorąco na talerzu z ryżem.

  • piers

    Kurczak na ostro z orzeszkami ziemnymi

    SKŁADNIKI

    • 8 pojedyńczych kurzych piersi
    • 1 duży ziemniak
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 100g masła orzechowego
    • 1 łyżeczka mąki
    • 1 puszka (400g) pomidorów
    • 1½ łyżeczki kminku
    • ½ łyżeczki papryczki chili
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • Siekane orzeszki ziemne

    PRZYGOTOWANIE:

    Opłukane i oczyszczone piersi kurczaka ułożyć w Crock-Pot'cie. Obłożyć dookoła posiekanym na plasterki ziemniakiem. W osobnej misce wymieszać ze sobą: posiekaną cebulę, masło orzechowe i mąkę. Wycisnąć czosnek. Ciągle mieszając stopniowo dodawać pomidory. Dodać przyprawy oraz sos sojowy. Całością oblać kurczaka. Gotować przez 5-6 godzin na „Low” lub 3 godziny na „High”. Po ugotowaniu obsypać orzeszkami ziemnymi. Podawać wraz z ugotowanym ryżem.

  • kurczak

    Kurczak cytrynowy


    SKŁADNIKI

    • 1 jabłko
    • 1 łodyga selera naciowego z liśćmi
    • 1 (1,3 kg) cały kurczak
    • sól do smaku
    • mielony czarny pieprz do smaku
    • 1 cebula
    • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, utartego
    • 1 cytryna

    PRZYGOTOWANIE:

    Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w ćwiartki. Posiekać selera i cebulę. Z cytryny wycisnąć sok a skórkę utrzeć na tarce. Wetrzeć sól i pieprz w skórę kurczaka, następnie włożyć jabłko i seler do jego środka. Włożyć kurczaka do Crock-Pot'a. Posypać posiekaną cebulą, rozmarynem, startą skórką z cytryny i polać sokiem z cytryny. Dolać jedną szklankę wody. Przykryć i gotować w wysokiej temperaturze („High”) przez 1 godzinę. Zmniejszyć temperaturę do niskiej („Low”) i gotować przez 6-8 godzin, od czasu do czasu polewając kurczaka powstałym sosem.

  • wieprzowina

    Wieprzowina w sosie barbecue

    SKŁADNIKI

    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • 200 ml bulionu wołowego
    • 1,5 kg polędwicy wieprzowej pokrojonej w plasterki

    • Sos barbecue:
    • 700 g keczupu
    • 1 łyżka sosu Worcester
    • 1 łyżeczka tabasco albo ostrego sosu chili
    • 1 łyżka ciemnobrązowego cukru
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 1 łyżeczka białego octu
    • 1 łyżeczka mielonej papryki

    PRZYGOTOWANIE:

    Do Crock-Pot włożyć cebulę i pokrojoną wieprzowinę, zalać bulionem i gotować w niskiej temperaturze („Low”) przez 9 godzin. Sos barbecue: w rondelku wymieszać wszystkie składniki na sos, gotować na małym ogniu przez 10 minut. Przełożyć wieprzowinę na talerz a następnie polać sosem barbecue.

  • kielbasa

    Kiełbasa duszona w piwie







    SKŁADNIKI




    • 1kg kiełbasy wieprzowej
    • 350ml piwa
    • 600g kapusty kiszonej
    • ziele angielskie
    • liść laurowy
    • sól, pieprz





    PRZYGOTOWANIE:

    Kiełbasę pokroić na niewielkie (2-3cm) kawałki. Kapustę odsączyć. W Crock-Pot wymieszać kiełbasę z piwem, kapustą kiszoną i przyprawami. Gotować w niskiej temperaturze („Low”) przez 5 do 6 godzin, aż mięso będzie miękkie i delikatne.





  • ziemniaki

    Ziemniaki Boulangère

    SKŁADNIKI

    • 25g masła
    • 1kg ziemniaków
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 250ml bulionu warzywnego
    • 3 łyżki pietruszki
    • sól, pieprz
    • 1½ łyżeczki kminku
    • ½ łyżeczki papryczki chili
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • Siekane orzeszki ziemne

    PRZYGOTOWANIE:

    Wysmarować masłem wnętrze Crock-Pot’a. Ziemniaki obrać i pociąć w talarki. Ułożyć z nich cienką warstwę na dnie naczynia. Jako drugą warstwę położyć pocięte na plasterki cebulę, czosnek i przyprawy. Układać warstwy na zmianę tak aby na samym wierzchu znalazły się ziemniaki. Położyć pozostałą część masła na wierzchu. Polać całość bulionem, zakryć Crock-Pot’a i ustawić na „High”. Gotować przez 2 godziny aż ziemniaki będą miękkie i zrumienione na brzegach.

  • mostek

    Mostek cielęcy po prowansalsku

    SKŁADNIKI


    • 1kg mostku cielęcego
    • 3-4 ząbki czosnku
    • 1 cytryna
    • 2 małe cebule
    • natka pietruszki
    • 50ml oliwy
    • 2 łyżka masła
    • 50g mąki


    PRZYGOTOWANIE:

    Na patelni obtoczyć mięso w mące i posypać przyprawami. Podlać oliwą i na wolnym ogniu na kuchence podsmażać aż mięso będzie brązowe. Odłożyć mięso na talerz, a na patelnię wrzucić posiekaną cebulę, wycisnąć czosnek i zrumienić. Dodać wyciśnięty sok z cytryny i włożyć wszystkie składniki do Crock-Pot'a. Podlać odrobiną wody. Gotować przez 5 godzin na „Low”. Ułożyć mięso na talerzu. Następni zagęścić pozostały w Crock-Pot'cie sos poprzez podgotowanie go na wolnym ogniu. Można też dodać odrobinę masła. Dodać posiekanej pietruszki i polać mięso na talerzu sosem.




  • paella

    Pealla z krewetkami

    SKŁADNIKI