Sprzedaż
FONTANNA
CZEKOLADOWA
CLATRNIC 3248
MOC 170 W !!!
- Do zanurzania w czekoladzie różnych owoców i wypieków
- Wyjątkowo gładkie kaskady poprawiające płynność
- Głęboka miska zbiorcza
- Ciepła czekolada jest tłoczona przez wałek ślimakowy na szczyt fontanny, skąd spływa nieprzerwanie łagodnymi kaskadami w dół
- Wieża/fontanna ze stali szlachetnej
- 2-częściowy system wieżowy – ułatwia czyszczenie
- Wieża i pojemnik zbiorczy ze stali szlachetnej, nadaje się do mycia w zmywarce do naczyń
- 2 Przełączniki
- Stabilność podstawa
- Zasilanie: 230 V, 50 Hz, 170 W
- Wymiary (szerokość x wysokość x głębokość): 215 x 395 x 215 mm
- Waga: 1,75 kg
Fondue Czekoladowe to wyśmienita słodka przekąska na
romantyczne wieczory we dwoje lub spotkania ze znajomymi.
Również dzieci zachwycą się świeżymi owocami skąpanymi w
błyszczącej, płynnej czekoladzie, której zapach rozprzestrzenia
się wokół pobudzając zmysły i zachęcając do sięgnięcia po
kolejny owoc otulony czekoladą.
Fondue podajemy z dołączonymi widelczykami, dzięki którym
każdy gość może zanurzać owoce w przygotowanej czekoladzie.
-
Klopsiki wołowe w sosie pomidorowo-pieczarkowym
SKŁADNIKI
- 500g mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 50g bułki tartej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 puszka (400g) siekanych pomidorów
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 100g pieczarek
- 150 ml bulionu warzywnego (ew. 1 kostka bulionu warzywnego do rozpuszczenia w 150ml wrzątku)
PRZYGOTOWANIE:
W misce wymieszać drobno pokrojoną cebulę z mięsem. Wycisnąć czosnek oraz dodać bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać wszystko razem. Powinno wystarczyć do uformowania 16 klopsików. Umieścić klopsiki na dnie Crock-Pot®, dodać pomidory i przecier, pieczarki posiekane na cienkie plasterki oraz bulion warzywny. Ustawić gotowanie na „High”. Gotowe po 3 godzinach. Podawać z makaronem.
-
Pieczeń wołowa Crock-Pot
SKŁADNIKI
- 750g szponder wołowy
- 2 cebule
- 2 marchewki
- ½ małej brukwi (opcjonalnie)
- 100ml czerwonego wina
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- liść laurowy
PRZYGOTOWANIE:
Posiekać drobno cebulę i brukiew. Pokroić marchewkę na połówki a następnie na krótkie ok. 4cm kawałki. Umieścić szponder na dnia Crock-Pot® i obłożyć go warzywami. Dorzucić liść laurowy. Wymieszać w osobnym naczyniu wino z przecierem pomidorowym a następnie całością oblać szponder. Gotować w niskiej temperaturze "Low" przez 5-6 godzin. Soki puszczone przez mięso powinny stworzyć naturalny sos. Jeśli jednak lepszy byłby sos gęsty, wówczas należy odlać soki do osobnego naczynia, dodać zimnej wody z odrobiną mąki i zagotować.
-
Gulasz wołowy z brokułami
SKŁADNIKI
- ½ kg wołowiny pociętej w kostkę
- 1 szklanka pieczarek w plasterkach
- ½ kg brokułów
- 1 duża cebula, pocięta w talarki
- 1 szklanka nieugotowanego brązowego ryżu
- 2 szklanki bulionu wołowego
- 60ml sosu sojowego
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka imbiru
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki pasty chili
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki wody
PRZYGOTOWANIE:
Do Crock-Pota® wrzucić olej sezamowy, wołowinę, pieczarki, cebulę, bullion, wyciśnięty czosnek, paste chili, sos sojowy, pieprz i imbir. Dobrze wymieszać. Zakryć i gotować w niskiej temperaturze „Low” przez 6-8 godzin. Około 30 minut przed podanie ugotować ryż zgodnie ze wskazówkami podanymi na jego opakowaniu. W małej misce wymieszać mąkę z wodą. Do Crock-Pota® dołożyć pocięte brokuły a następnie dolać rozrobioną mąkę z wodą. Zakryć i gotować dodatkowe 30 minut. Podawać na ryżu.
-
Pikantny stek wołowy
SKŁADNIKI
- Stek wołowy 1.300 kg (4-6 porcji) pokrojony w paski o grubości 1-1,2cm
- 100g mąki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 cebula
- 1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku
- 1 zielona i 1 czerwona papryka, pokrojone w paski
- 450g pomidorów, obranych i pokrojonych w plastry (lub z puszki)
- 1 łyżka bulionu wołowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki sosu Worcestershire
PRZYGOTOWANIE:
Pokrojone steki obtocz w mieszaninie mąki, soli i pieprzu. Umieść je w naczyniu Crock-Pot'a razem z cebulą, czosnkiem, pomidorami i połową posiekanej papryki. Bulion wołowy wymieszaj z sosem sojowym i z sosem Worcestershire, a następnie zalej nim mięso i warzywa. Zakryj pokrywę i gotuj przez 8-10 godzin na ustawieniu "Low". Dodaj resztę papryki w ostatniej godzinie gotowania i dobrze ją wymieszaj. Gotowe steki podawaj na gorąco na talerzu z ryżem.
-
Kurczak na ostro z orzeszkami ziemnymi
SKŁADNIKI
- 8 pojedyńczych kurzych piersi
- 1 duży ziemniak
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 100g masła orzechowego
- 1 łyżeczka mąki
- 1 puszka (400g) pomidorów
- 1½ łyżeczki kminku
- ½ łyżeczki papryczki chili
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka sosu sojowego
- Siekane orzeszki ziemne
PRZYGOTOWANIE:
Opłukane i oczyszczone piersi kurczaka ułożyć w Crock-Pot'cie. Obłożyć dookoła posiekanym na plasterki ziemniakiem. W osobnej misce wymieszać ze sobą: posiekaną cebulę, masło orzechowe i mąkę. Wycisnąć czosnek. Ciągle mieszając stopniowo dodawać pomidory. Dodać przyprawy oraz sos sojowy. Całością oblać kurczaka. Gotować przez 5-6 godzin na „Low” lub 3 godziny na „High”. Po ugotowaniu obsypać orzeszkami ziemnymi. Podawać wraz z ugotowanym ryżem.
-
Kurczak cytrynowy
SKŁADNIKI
- 1 jabłko
- 1 łodyga selera naciowego z liśćmi
- 1 (1,3 kg) cały kurczak
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, utartego
- 1 cytryna
PRZYGOTOWANIE:
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w ćwiartki. Posiekać selera i cebulę. Z cytryny wycisnąć sok a skórkę utrzeć na tarce. Wetrzeć sól i pieprz w skórę kurczaka, następnie włożyć jabłko i seler do jego środka. Włożyć kurczaka do Crock-Pot'a. Posypać posiekaną cebulą, rozmarynem, startą skórką z cytryny i polać sokiem z cytryny. Dolać jedną szklankę wody. Przykryć i gotować w wysokiej temperaturze („High”) przez 1 godzinę. Zmniejszyć temperaturę do niskiej („Low”) i gotować przez 6-8 godzin, od czasu do czasu polewając kurczaka powstałym sosem.
-
Wieprzowina w sosie barbecue
SKŁADNIKI
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 200 ml bulionu wołowego
- 1,5 kg polędwicy wieprzowej pokrojonej w plasterki
Sos barbecue:
- 700 g keczupu
- 1 łyżka sosu Worcester
- 1 łyżeczka tabasco albo ostrego sosu chili
- 1 łyżka ciemnobrązowego cukru
- 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
- 1 łyżeczka białego octu
- 1 łyżeczka mielonej papryki
PRZYGOTOWANIE:
Do Crock-Pot włożyć cebulę i pokrojoną wieprzowinę, zalać bulionem i gotować w niskiej temperaturze („Low”) przez 9 godzin. Sos barbecue: w rondelku wymieszać wszystkie składniki na sos, gotować na małym ogniu przez 10 minut. Przełożyć wieprzowinę na talerz a następnie polać sosem barbecue.
-
Kiełbasa duszona w piwie
SKŁADNIKI
- 1kg kiełbasy wieprzowej
- 350ml piwa
- 600g kapusty kiszonej
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę pokroić na niewielkie (2-3cm) kawałki. Kapustę odsączyć. W Crock-Pot wymieszać kiełbasę z piwem, kapustą kiszoną i przyprawami. Gotować w niskiej temperaturze („Low”) przez 5 do 6 godzin, aż mięso będzie miękkie i delikatne.
-
Ziemniaki Boulangère
SKŁADNIKI
- 25g masła
- 1kg ziemniaków
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 250ml bulionu warzywnego
- 3 łyżki pietruszki
- sól, pieprz
- 1½ łyżeczki kminku
- ½ łyżeczki papryczki chili
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka sosu sojowego
- Siekane orzeszki ziemne
PRZYGOTOWANIE:
Wysmarować masłem wnętrze Crock-Pot’a. Ziemniaki obrać i pociąć w talarki. Ułożyć z nich cienką warstwę na dnie naczynia. Jako drugą warstwę położyć pocięte na plasterki cebulę, czosnek i przyprawy. Układać warstwy na zmianę tak aby na samym wierzchu znalazły się ziemniaki. Położyć pozostałą część masła na wierzchu. Polać całość bulionem, zakryć Crock-Pot’a i ustawić na „High”. Gotować przez 2 godziny aż ziemniaki będą miękkie i zrumienione na brzegach.
-
Mostek cielęcy po prowansalsku
SKŁADNIKI
- 1kg mostku cielęcego
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 2 małe cebule
- natka pietruszki
- 50ml oliwy
- 2 łyżka masła
- 50g mąki
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni obtoczyć mięso w mące i posypać przyprawami. Podlać oliwą i na wolnym ogniu na kuchence podsmażać aż mięso będzie brązowe. Odłożyć mięso na talerz, a na patelnię wrzucić posiekaną cebulę, wycisnąć czosnek i zrumienić. Dodać wyciśnięty sok z cytryny i włożyć wszystkie składniki do Crock-Pot'a. Podlać odrobiną wody. Gotować przez 5 godzin na „Low”. Ułożyć mięso na talerzu. Następni zagęścić pozostały w Crock-Pot'cie sos poprzez podgotowanie go na wolnym ogniu. Można też dodać odrobinę masła. Dodać posiekanej pietruszki i polać mięso na talerzu sosem.
-
Pealla z krewetkami
SKŁADNIKI