Flott Filetti di Alici in olio di girasole to anchois w oleju słonecznikowym.
Anchois to małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim. Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy. Przez intensywność smaku i słoność, anchois są używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw.
Skład: anchois, olej słonecznikowy, sól.
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM I ANCHOIS
Składniki: (dla 4-ech osób)
- makaron Spaghettini n.3
- cebula 1szt.
- anchois 80 g
- białego wina (szklanka)
- krojone pomidory w puszce
- 1/4 szklanki pasty pomidorowej
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Gotuj makaron w czasie przygotowania sosu wg czasu podanego na opakowaniu. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek. Następnie rozdrobnij anchois, dodaj do cebulki i smaż przez ok. 2 min. Dodaj szklankę białego wina i czekaj aż odparuje. Dodaj pomidory z puszki i 1/4 szklanki pasty
pomidorowej, gotuj całość przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem do smaku (PAMIĘTAJ, ŻE ANCHOIS SĄ BARDZO SŁONE, WIĘC NIE PRZESADŹ Z SOLĄ! ).
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italii.