Owoc granatu-Owoc ten zapobiega przedwczesnemu starzeniu się. Ze względu na wartości przeciwutleniające wykorzystywany w lecznictwie od wieków. Polifenole zawarte w owocach granatu chronią przed chorobami układu sercowo-naczyniowego, nowotworami oraz łagodzą stany zapalne.
Acerola-wyjątkowość tego owocu przejawia się w bardzo wysokiej zawartości witaminy C (prawie 100 razy wyższe niż w owocach cytrusowych). Zawiera również bardzo liczne flawonoidy. W medycynie naturalnej stosowana do leczenia dyzenterii, biegunki i chorób wątroby.
Czarny bez-Posiada wysoką zawartość żelaza, witaminy C i naturalnych barwników. Jest ważnym źródłem witaminy B1, B2 i B6 oraz kwasu foliowego.
Zawiera takie flawonoidy jak rutyna, kwercetyna i sambucyna. Posiada dużą ilość składników mineralnych (potas, wapń, magnez) oraz mikroelementów.
Można w nim znaleźć też prawie wszystkie niezbędne aminokwasy.
Rokitnik pospolity-Zawiera składniki czynne o wyjątkowych właściwościach antyoksydacyjnych. Owoce rokitnika są bogate w węglowodany, białko, kwasy organiczne,
aminokwasy i witaminy. Zawiera 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcza oraz więcej witaminy E niż kukurydza czy soja.
Znakomite żródło Beta-karotyny, potasu, fosforu, magnezu i żelaza.
Czarna porzeczka-Starożytni Rzymianie nazywali ją jagodą przeciw podagrze. Zawiera więcej witaminy C niż cytryna czy zielona papryka.
Jest ważnym źródłem witaminy B, skuteczna w stanach zapalnych.
Czarna jagoda-Wyjątkowo bogata w potas. Jest również cennym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, manganu, cynku, siarki, fosforu.
Spośród posiadanych przez nią flawonoidów należy wymienić myrtylinę, ze względu na jej wyjątkowo pozytywny wpływ.
Zawiera też więcej luteiny niż inne owoce. Jest naturalnym źródłem witaminy C, B1 i B2.
Obecne w niej barwniki to antocyjanidyny, które nadają owocom charakterystyczną, ciemną barwę.
Ciemne winogrono-Im ciemniejsze tym dla nas lepsze. Składniki czynne winogrona są ważnymi przeciwutleniaczami, wzmacniają więc naszą odporność w walce przeciw wolnym rodnikom.
Jednym z jego najważniejszych czynnych składników jest polifenol o nazwie resweratrol,dzięki któremu możemy zauważyć pozytywne działanie czerwonego wina.
Poza tym jest cennym źródłem potasu, manganu i selenu. Zawiera cenne kwasy owocowe.
Burak ćwikłowy-Właściwości lecznicze buraka ćwikłowego są znane i wykorzystywane od dawna, zawiera wyjątkowo dużo betaniny, znaczne ilości witaminy B1, B3, C, P oraz potasu,
wapnia, fosforu, krzemu, jodu i żelaza. Wpływa na regenerację krwi.
Żeń-szeń-Zwany „korzeniem życia” wywiera wiele pozytywnych wpływów. Eksperymenty naukowe potwierdzają, że poprawia on kondycję psychiczną i fizyczną,
zmniejsza uczucie zmęczenia. Zawiera szczególne substancje aktywne – ginsenozydy.
UWAGA: NA NASZYCH AUKCJACH PROPONUJEMY TYLKO I WYŁĄCZNIE 100% ORYGINALNY PRODUKT, NIGDY NIEROZPAKOWANY, Z DŁUGĄ DATĄ PRZYDATNOŚCI. GWARANTUJEMY 100% SATYSFAKCJĘ!!!
Sprawdź również pozostałe genialne preparaty Flavon:
max
|
max Plus +
|
kids
|
Green
|
active
|
Produkt wielokrotnie nagradzany:
-Uznany Produkt Węgierski
-Nagroda Węgierskiego Domu Jakości 2007
-Nagroda Węgierskiego Domu Jakości 2010
-Najwyższej Jakości Produkt Węgierskiego Przemysłu Rolniczego 2009
-Produkt Wybitnej Jakości w Komitecie Hajdu-Bihar